Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Dlaczego autobusy komunikacji miejskiej są różnej maści i kolorach ? dlaczego Lubin nie moze być pionierem
i wprowadzić tak jak to kiedyś bywało autobusów w jednym kolorze ? taki jest bałagan ! nie wiedomo co to jedzie i czy dojedzie ! ja co prawda z tej komunikacji nie korzystam ale widze ze ktoś tą sprawe mógł by uporzadkowac tym bardziej że sie zanosi na odnowienie taboru ! Nie twierdze że mają być koniecznie czerwone albo czarne skoro by mogły sie komuś kojazyć z czym innym
ale jakieś tam powiedzmy różowe ?
Stały bywalec

Mało kogo obchodzi kolor autobusów. Bardziej od tego, użytkowników komunikacji miejskiej obchodz stan techniczny i wygoda podróżowania. Więc nie czepiajmy sie szczegółów, bo co to da.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
...
Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, 15:24 przez Devik Crazystar, łącznie zmieniany 1 raz.
Stały bywalec

Mnie obchodzi jaki kolor mają autobusy.
Takie klikanie o tym, że autobus i tak jest oklejony rekalmami można bardzo łatwo obalić. Proponuję obejrzeć komunikację miejską Warszawy lub Poznania. Jakoś tam reklamy nie przeszkadzają w zachowaniu jednolitych kolorów.
Takie klikanie o tym, że autobus i tak jest oklejony rekalmami można bardzo łatwo obalić. Proponuję obejrzeć komunikację miejską Warszawy lub Poznania. Jakoś tam reklamy nie przeszkadzają w zachowaniu jednolitych kolorów.
Stały bywalec

Mogłyby się wysunąć od razu prostesty ze naszego miasta nie powinno się porównywać do Warszawy czy Poznania, ale myśle ze nasze miasto jest dobrze znane w kraju i chyba można tak porównać...
A dlaczego autobusy są w takich kolorach ?
Ponieważ są to przeważnie stare autobusy, Komunikacji miejskiej nie stać na zakup nowych, no i najwidoczniej nawet na pomalowanie...
A dlaczego autobusy są w takich kolorach ?
Ponieważ są to przeważnie stare autobusy, Komunikacji miejskiej nie stać na zakup nowych, no i najwidoczniej nawet na pomalowanie...
Lepiej niech pada niż ma być błoto 
Grupa trzymająca miotły
Grupa trzymająca miotły
Maniak

Stały bywalec

Myślę ze to każdego zainteresuje który, choć troche zainteresował się losem naszych lubińskich autobusów:)
http://www.lubin.pl/?exid=32757
Lepiej niech pada niż ma być błoto 
Grupa trzymająca miotły
Grupa trzymająca miotły
Stały bywalec

Chyba nie za bardzo zajarzyłeś. Tu nie jest mowa o porównywaniu miast, tylko o oznakowaniu komunikacji miejskiej.rybolek pisze:Mogłyby się wysunąć od razu prostesty ze naszego miasta nie powinno się porównywać do Warszawy czy Poznania
Spóźniłeś się. Było już o tym na forum parę tygodni temu.rybolek pisze:Myślę ze to każdego zainteresuje który, choć troche zainteresował się losem naszych lubińskich autobusów:)
Nowy(a) na forum

Jeny ale macie problem z tymi autobusami. heh moze i by fajnie bylo gdyby kazda inna linia mila by swoj kolor autobusow. wtedy kazdy by wiedział czy ma np. z daleka łamac nogi bo np. jedzie 7 a nie 1. heh
ale miejsza z tymi szrotami.
Dlaczego ta wiocha nie ma koleji?????? jestesmy uwiezieni . przez te wiezieni nie moglam pracowac w swoim zawodzie kore akurat znalazlam.. tak dlugo wyszukiwana prace. Nic kompelnie nic nie jezdzi do tomaszowa boleslawieckiego. jedynie jechala tam kolej z legnicy. ile jest miejsc dla nas niedostepnych? mam dosc tego miasta nie dziwie sie ze mlodzi z tad wyjezdzaja. ja tez planuje wypad .
Dlaczego ta wiocha nie ma koleji?????? jestesmy uwiezieni . przez te wiezieni nie moglam pracowac w swoim zawodzie kore akurat znalazlam.. tak dlugo wyszukiwana prace. Nic kompelnie nic nie jezdzi do tomaszowa boleslawieckiego. jedynie jechala tam kolej z legnicy. ile jest miejsc dla nas niedostepnych? mam dosc tego miasta nie dziwie sie ze mlodzi z tad wyjezdzaja. ja tez planuje wypad .
Nowy(a) na forum

W dniu 17 listopada 2005 r. została podpisana umowa pomiędzy Gminą Miejską Lubin a firmą PKS w Lubinie S.A. na świadczenie usług przewozowych w komunikacji miejskiej na terenie GM Lubin. W umowie zostały ustalone obowiązki jakie PKS musi spełnić dotyczące m.in. jakości autobusów. Wynika z niej, że PKS zakupi 18 nowych autobusów, w tym 10 niskopodłogowych, wyprodukowanych nie wcześniej niż w 2005 r. Pojawić się powinny najpóźniej do końca lipca 2006 r. Ponadto autobusy w trakcie trwania umowy nie mogą być starsze, licząc od daty ich produkcji, niż 11 lat. Oznacza to w praktyce wymianę wszystkich autobusów (cały tabor liczy 35 autobusów). PKS musi również spełnić inne wymagania, które zostały określone w umowie. Są to m.in. wymogi związane z punktualnością i bezpieczeństwem jazdy, wyposażeniem i oznakowaniem oraz czystością i estetyką autobusu, a także kulturą obsługi pasażerów oraz ekologią (normy emisji spalin i hałasu). Kolorystyka autobusów została również ustalona – będą żółte z czerwonym pasem u dołu dookoła autobusu.
Tymoteusz Myrda
Rzecznik Prasowy Prezydenta Miasta Lubina
Rzecznik Prasowy Prezydenta Miasta Lubina
Stały bywalec

Prawie jak Warszawa lub WrocławTymoteusz Myrda pisze:Kolorystyka autobusów została również ustalona – będą żółte z czerwonym pasem u dołu dookoła autobusu.
zwróccie uwagę, Forumowicze, na nowe, żółto-białe oznakowanie przystanków. Dlaczego nikt nie zobowiązał firmy, która je zakładała, do pozbycia się starych, niebiesko-białych naklejek. Na niektórych przystankach nowa, mniejsza tabliczka przykręcana była na starą, większą "naklejkę", na niektórych obok. Efekt jest jak każdy widzi (np. na przystanku Kościuszki/Paderewskiego, czy Jeżynowa) Tak się mi to średnio podoba...
Ale sam pomysł z nazwaniem przystanków i nowymi tabliczkami, według mnie jest gut. Jeszcze tylko przystanki bez wiat powinny byc zrobione na styl "wrocławski" i dajemy radę:)
Ale sam pomysł z nazwaniem przystanków i nowymi tabliczkami, według mnie jest gut. Jeszcze tylko przystanki bez wiat powinny byc zrobione na styl "wrocławski" i dajemy radę:)
Maniak

Informacje
0 użytkowników » 2 gości