Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Maniak

ZuluGula, pozwolisz że się nie zgodzę?
). czy tobie się wydaje że stadiony i hale są w centrum miast? śmiem wątpić.
niema racji - choćby ze względów komunikacyjnych większość i tak dojeżdża a gdzie tam znajdziesz tyle miejsc parkingowych?, po drugie jak ktoś chce oglądnąć swoją drużynę to i tak dotrze, po trzecie z ustronia i staszica jest bliżej (marny argument ale jestRaczynski powiedzial że hala obok stadionu na kombinacie to porazka i ma racje ! kto tam bedzie chodził ? hala i stadion powinne być w mieście a nie na rogatkach !
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Dla Ciebie Tomi to on nawet nie ma racji w tym że jest dzień i noc.
Do rzeczy. Przecież hala na OSiRze jest bardziej w centrum niz na stadionie
Mówisz ze w innych miastach hale są na obrzezach miast?
Chyba wiesz co mówisz bo bywasz na Oporowskiej na meczu Śląska
A moze bywasz na Łazienkowskiej? Albo na Bukowej?
Czy byłeś kiedyś na meczu w Spodku? Arenie? Torwarze? Hali Anilany?
Mówisz że do nich trzeba dojechać samochodem?
Otóż nie. Są tak fantastycznie położone że lepiej pojechać srodkiem komunikacji miejskiej.
Żeby było śmieszniej do niedawna mecze we Wrocku odbywały się w hali przy Krupniczej i Mieszczańskiej.
Jak mnie znajomość topografii terenu nie myli to na OSiR jest o wiele bliżej z Przylesia.
Można przejść się spacerkiem. Można też z Polnego przejść się nie mówiąc o Centrum.
Gdybyś dysponował jeszcze wiedzą na temat stadionów i hal w Londynie na ten przykład czy Berlinie. To pewnie byś stwierdził, że Twoja teoria, iż stadiony buduje się za wsią są wzięte są żywcem z Twojej fascynacji sportem LZS-owskim. Ale uwierz. Na wsi to jest inna sprawa. I nie rób tu po raz kolejny z miasta wioski.
Do rzeczy. Przecież hala na OSiRze jest bardziej w centrum niz na stadionie
Mówisz ze w innych miastach hale są na obrzezach miast?
Chyba wiesz co mówisz bo bywasz na Oporowskiej na meczu Śląska
A moze bywasz na Łazienkowskiej? Albo na Bukowej?
Czy byłeś kiedyś na meczu w Spodku? Arenie? Torwarze? Hali Anilany?
Mówisz że do nich trzeba dojechać samochodem?
Otóż nie. Są tak fantastycznie położone że lepiej pojechać srodkiem komunikacji miejskiej.
Żeby było śmieszniej do niedawna mecze we Wrocku odbywały się w hali przy Krupniczej i Mieszczańskiej.
Jak mnie znajomość topografii terenu nie myli to na OSiR jest o wiele bliżej z Przylesia.
Można przejść się spacerkiem. Można też z Polnego przejść się nie mówiąc o Centrum.
Gdybyś dysponował jeszcze wiedzą na temat stadionów i hal w Londynie na ten przykład czy Berlinie. To pewnie byś stwierdził, że Twoja teoria, iż stadiony buduje się za wsią są wzięte są żywcem z Twojej fascynacji sportem LZS-owskim. Ale uwierz. Na wsi to jest inna sprawa. I nie rób tu po raz kolejny z miasta wioski.
Hala na osirze to zly pomysl ? Tomi ty masz same zle pomysly. Jestes totalnym pesymista, pomysl choc raz logicznie a nie tylko krytykujesz kazdy pomysl jaki jest oraz szukasz dziury w calym. Osobisice dlamnie nie ma lepszego miejsca w miescie na hale i obiekty sportowe, wszedzie blisko. Miejsc parkingowych kolo osiru jest duzo i mozna zrobic dodatkowe, poniewaz sala bedzie na okolo 1300 osob. Wiele ludzi bedzie moglo sobie dojsc spacerkiem z przylesia (bylo nie bylo najwieksze osiedle w lubinie, chodzi o ilosc mieszkancow) jak i innyc pobliskich osiedli. Jesli bedzie hala + zmodernizowane obiekty na osirze do tego galeria CCC to czy nie bedzie fajnie sie przejsc po "wyremontowanej" ulicy Sikorskiego? Jesli w miescie jest gdzie handlowac, jest sport, ludzie maja wiecej rozrywki niz teraz to miasto sie budzi a obudzenie miasta powoduje wieksze zainteresowanie inwestorami. Nie rozumiem jak mozna negowac takie pomysly rozwoju miasta.
Pozdrawiam wszytskich "myslacych" inaczej.
Pozdrawiam wszytskich "myslacych" inaczej.
Nowy(a) na forum

Tomi, jestem kibicem lubińskiego sportu w ogóle, nie tylko Zagłębia (chociaż Zagłębie ma specjalne miejsce w moim sercu).
Kibice - Co do kibiców jeżdżących za swoją drużyną to dam ci przykład siatkarzy Cuprum Lubin, kiedy ich hala przy SP8 była w remoncie przenieśli się do hali przy SP11, wtedy stracili na ten czas sporo kibiców.
Parkingi – miejsc parkingowych przy OSIRze jest sporo jedne są pod hotelem a drugie pod brama wjazdową na stadion OSIRu.
-Co do zasadności budowy w centrum miasta długo by wymieniać argumenty za jej powstaniem. Co prawda druga hala sportowa na terenach GOS na 3000 widzów wybudowana przez KGHM byłaby doskonałym uzupełnieniem tej hali w mieście. Tak dużą halę można by używać np. na derby kiedy zainteresowanie takim wydarzeniem sportowym jest dużo większe, albo chociażby mecze międzypaństwowe lub jakieś koncerty. Ale używanie hali na ligowe mecze z dala od miasta zarżnęło by piłkę ręczną w Lubinie zupełnie. Powiem że brak hali na tą chwilę już poważnie uszczupliło sporą kiedyś rzeszę kibiców tej dyscypliny w Lubinie. Tomi ale wrócę teraz do twojej osoby, jestem pewien że nie interesuje cię dobo tego miasta, tylko jakieś tam interesiki politykierów którym sprzyjasz. Bijesz tylko pianę wszędzie gdzie ktoś powie jakieś dobre słowo na Raczyńskiego. Ale powiem ci że na szczęście ludzie widzą co w mieście się dzieje naprawdę i uwierz mi że twoje plugawe oczernianie tego faceta na tym forum nie zmieni trzeźwego spojrzenia na to co gościu robi dla miasta.
Kibice - Co do kibiców jeżdżących za swoją drużyną to dam ci przykład siatkarzy Cuprum Lubin, kiedy ich hala przy SP8 była w remoncie przenieśli się do hali przy SP11, wtedy stracili na ten czas sporo kibiców.
Parkingi – miejsc parkingowych przy OSIRze jest sporo jedne są pod hotelem a drugie pod brama wjazdową na stadion OSIRu.
-Co do zasadności budowy w centrum miasta długo by wymieniać argumenty za jej powstaniem. Co prawda druga hala sportowa na terenach GOS na 3000 widzów wybudowana przez KGHM byłaby doskonałym uzupełnieniem tej hali w mieście. Tak dużą halę można by używać np. na derby kiedy zainteresowanie takim wydarzeniem sportowym jest dużo większe, albo chociażby mecze międzypaństwowe lub jakieś koncerty. Ale używanie hali na ligowe mecze z dala od miasta zarżnęło by piłkę ręczną w Lubinie zupełnie. Powiem że brak hali na tą chwilę już poważnie uszczupliło sporą kiedyś rzeszę kibiców tej dyscypliny w Lubinie. Tomi ale wrócę teraz do twojej osoby, jestem pewien że nie interesuje cię dobo tego miasta, tylko jakieś tam interesiki politykierów którym sprzyjasz. Bijesz tylko pianę wszędzie gdzie ktoś powie jakieś dobre słowo na Raczyńskiego. Ale powiem ci że na szczęście ludzie widzą co w mieście się dzieje naprawdę i uwierz mi że twoje plugawe oczernianie tego faceta na tym forum nie zmieni trzeźwego spojrzenia na to co gościu robi dla miasta.
THE COPPER HAMMERS
Maniak

mis21, hugo, hammers, fajnie, że się nie zgadzacie z twierdzeniem, że hala na osirze to zły pomysł, problem tylko w tym, że nie czytacie dokładnie ponieważ ja napisałem, że nie zgadzam się z twierdzeniem RR które zacytował ZuluGula, o tym że hala obok stadionu to porażka. Moim zdaniem to dobre miejsce na duży kompleks i możecie mieć inne zdanie. Niejednokrotnie pisałem, że hala na osirze jest potrzebna i wasze głosy są słuszne, co do lokalizacji hali na gosie to, ciągi komunikacyjne, (dojeżdżają tam dwie najpopularniejsze linie "3" i "7") a miejsc parkingowych mnóstwo najlepiej widać to na meczach zagłębia, i miasto nie wykłada na budowę ani zeta, jeśli twierdzicie, że hala na stadionie to porażka to proszę się wypowiedzieć tak samo aktywnie jak powyżej (chętnie dowiem się, dlaczego)jeśli nie to zmarnowaliście tylko swój i mój czas ....
Jednak zgadzam się, co do jednego - źle napisałem jedno zdanie "czy tobie się wydaje że stadiony i hale są w centrum miast?" a powinno być "czy tobie się wydaje że stadiony i hale są tylko w centrum miast?" Mój błąd
O preziu nie będę pisał, bo są tu założone specjalne tematy dla niego, a mógłbym dużo napisać i w tym kontekście.
Jednak zgadzam się, co do jednego - źle napisałem jedno zdanie "czy tobie się wydaje że stadiony i hale są w centrum miast?" a powinno być "czy tobie się wydaje że stadiony i hale są tylko w centrum miast?" Mój błąd
O preziu nie będę pisał, bo są tu założone specjalne tematy dla niego, a mógłbym dużo napisać i w tym kontekście.
Hala na terenie GOS jest w pewnym sensie porazka bo nie zapowiada sie aby KGHM chcial ja wybudowac, a tak miasto bedzie mialo wlasna hale nie czekajac na ruch wladz KGHM. Pozatym Ty Tomi jako wielki pesymista
powinienes "wiedziec" ze KGHM nie bedzie sie kwapil do wydawania kasy w miasto, ale moze cos wladzom KGHM sie poukladalo w glowkach, oby.
Maniak

hugo, no w tym sensie to jesteś pesymistą
. jak błądek był prezesem to hala by się już kończyła budować, można go nie lubieć ale taki jest fakt, bliżej mi do realisty(nie myl pojęć) a w sprawie hali na gosie to nawet optymisty, co nie znaczy że nie widzę trudności, zagłębie ma konkretne miliony na swoim kącie na budowę a im dłużaj to trwa tym większe będą problemy(inne pilne wydatki), nie ja przespałem rok czasu, i niech nikt nie pisze że niemożna było się dogadać bo to tylko wymówka.
jeśli chodzie o oglądanie się na innych to, jak myślisz dlaczego 3 lata była wstrzymana budowa hali przy sp14 spytaj pochlebców RR. i nie czepiam się go, tylko po prostu to była jego decyzja, a mielibyśmy ją już ze dwa lata.
jeśli chodzie o oglądanie się na innych to, jak myślisz dlaczego 3 lata była wstrzymana budowa hali przy sp14 spytaj pochlebców RR. i nie czepiam się go, tylko po prostu to była jego decyzja, a mielibyśmy ją już ze dwa lata.
Stały bywalec

Maniak

Nowy(a) na forum

Ja bym powiedział naiwność albo głupota a nie optymizm.
Człowieku widać że zupełnie nie wiesz o czym piszesz. Błądek był prezesem i żadna hala nie powstała, a właśnie w tym okresie miejscowe komuchy rozdawały karty w KGHM i mogli budować takie hale na każdym osiedlu. Każda taka inwestycja mogła być klepnięta przez radę w 5min. Jeśli wierzysz w takie bajki jak hala na GOS to albo jesteś naiwny albo głupi. Znam ludzi z ZZPPM czyli związków zawodowych od Zbrzyznego i powiem ci że już na początku gadania o tym, wysoko postawieni ludzie w tym związku, na pytanie co ze stadionem i halą, - uśmiechali się tylko i ironicznie pytali z jakim stadionem i jaką halą? Ale publicznie to oni tak potrafią o tym opowiadać godzinami, pokazywać makietki , wizualizację. Kiedy krug machał kartką papieru w TV mówiąc że to pozwolenie na budowę stadionu, było to tylko pozwolenie na budowę wiaty nad niskimi trybunami (do sprawdzenia w urzędzie gminy), ale ciągle mówiono o wielkiej inwestycji. Zejdź na ziemię człowieku.
Co do milionów na budowę stadionu od KGHM dla SSA Zagłębie to wystarczyło czytać prasę a wiedziałbyś że KGHM tak szybko jak wpłaciło na konto SSA pieniążki, tak samo szybko wycofało je z klubu.- ciągle nie wiesz o czym piszesz.
Jeśli chodzi o halę na SP14 to gościu kładziesz mnie na łopatki. Przecież każde dziecko wie że budowa tej hali zaczęła się jeszcze przed prezydenturą Raczyńskiego i ciągnęła się jak flaki z olejem. Pozostawiona po poprzednich władzach inwestycja była już tak zadłużona że wtedy był naprawdę problem co z tym fantem zrobić, ale facet jakoś z tego wybrnął i uważam za sukces że prace są tam już na ukończeniu. Ostatnie przeciąganie oddania hali to poprawki i konieczność przeprojektowania pewnych elementów które były nie do przyjęcia aby organizować tam imprezy masowe (np.: mecze piłki ręcznej). Ten wadliwy projekt też pozostawiła Raczyńskiemu poprzednia władza. Widzę że potrafisz tylko beblać i bić pianę i to zupełnie bez pojęcia.
Ale za to masz sympatyczny wyraz twarzy, trochę głupkowaty ale sympatyczny.
))
Człowieku widać że zupełnie nie wiesz o czym piszesz. Błądek był prezesem i żadna hala nie powstała, a właśnie w tym okresie miejscowe komuchy rozdawały karty w KGHM i mogli budować takie hale na każdym osiedlu. Każda taka inwestycja mogła być klepnięta przez radę w 5min. Jeśli wierzysz w takie bajki jak hala na GOS to albo jesteś naiwny albo głupi. Znam ludzi z ZZPPM czyli związków zawodowych od Zbrzyznego i powiem ci że już na początku gadania o tym, wysoko postawieni ludzie w tym związku, na pytanie co ze stadionem i halą, - uśmiechali się tylko i ironicznie pytali z jakim stadionem i jaką halą? Ale publicznie to oni tak potrafią o tym opowiadać godzinami, pokazywać makietki , wizualizację. Kiedy krug machał kartką papieru w TV mówiąc że to pozwolenie na budowę stadionu, było to tylko pozwolenie na budowę wiaty nad niskimi trybunami (do sprawdzenia w urzędzie gminy), ale ciągle mówiono o wielkiej inwestycji. Zejdź na ziemię człowieku.
Co do milionów na budowę stadionu od KGHM dla SSA Zagłębie to wystarczyło czytać prasę a wiedziałbyś że KGHM tak szybko jak wpłaciło na konto SSA pieniążki, tak samo szybko wycofało je z klubu.- ciągle nie wiesz o czym piszesz.
Jeśli chodzi o halę na SP14 to gościu kładziesz mnie na łopatki. Przecież każde dziecko wie że budowa tej hali zaczęła się jeszcze przed prezydenturą Raczyńskiego i ciągnęła się jak flaki z olejem. Pozostawiona po poprzednich władzach inwestycja była już tak zadłużona że wtedy był naprawdę problem co z tym fantem zrobić, ale facet jakoś z tego wybrnął i uważam za sukces że prace są tam już na ukończeniu. Ostatnie przeciąganie oddania hali to poprawki i konieczność przeprojektowania pewnych elementów które były nie do przyjęcia aby organizować tam imprezy masowe (np.: mecze piłki ręcznej). Ten wadliwy projekt też pozostawiła Raczyńskiemu poprzednia władza. Widzę że potrafisz tylko beblać i bić pianę i to zupełnie bez pojęcia.
Ale za to masz sympatyczny wyraz twarzy, trochę głupkowaty ale sympatyczny.
THE COPPER HAMMERS
Początkujący

Gdyby prezio na początku kadencji się nie certolił to hala przy 14 by już była i za mniejsze pieniądze. Za czasów RR dłużej się ciągnie niż za czasów Sadowskiego, mimo że ten prezydentem był tylko 2 lata. RR jest 3 lata.
Co to za sport gdy szkoły nie mają sal gimnastycznych - 12 i 14 (ciągle).
Po co nam kolejny kryty basen. Chodzi o OSIR. Przecież Lubin będzie miał 3 kryte basen w promieniu 500 metrów ("siódemka", szkoła "na zakręcie" i OSIR). Natomiast na Ustroniu nadal nie będzie basenu. Gdzie tu racjonalność.
Co to za sport gdy szkoły nie mają sal gimnastycznych - 12 i 14 (ciągle).
Po co nam kolejny kryty basen. Chodzi o OSIR. Przecież Lubin będzie miał 3 kryte basen w promieniu 500 metrów ("siódemka", szkoła "na zakręcie" i OSIR). Natomiast na Ustroniu nadal nie będzie basenu. Gdzie tu racjonalność.
August Oktawian
Nowy(a) na forum

Maniak

hammers, no to muszę cię z przykrością wyprowadzić z błędu 1. hala na gosie -kasa była jak sam potwierdziłeś tylko prezes i prezio się nie mogli dogadać, no tak czy nie? 2.miało być kilkadziesiąt baniek ale przelali kilkanaście i jeszcze ich nie wycofali. 3.
ja naprawdę wolałbym go chwalić ale bardzo trudno mnie zbajerować byle obietnicą
ps: jakby kto pytał to jest temat o hali za15 mil (ostatnie dane wskazują jednak na jakieś 22mininum)
no bo niewiesz o co poszło hala miała być skończona przez spółkę celową i były na to zagwarantowane środki i papiery, niestety raczyński nie podpisał zgody, a skoro jesteś znawcą to pewnie wiesz co to oznacza, inna sprawa że faktycznie były długi ale jedno nie przekreśla drugiego, co też pewnie wiesz, i kto jak nie on sam zapraszał rodziców na otwarcie we wrześniu??? niestety mam dobrą pamięć, szczególnie co do obietnic. no i kto tu bije pianę wszyscy winni tylko nasz wielki wódz jest czysty jak łza, wzruszyłem sięJeśli chodzi o halę na SP14 to gościu kładziesz mnie na łopatki.
ps: jakby kto pytał to jest temat o hali za15 mil (ostatnie dane wskazują jednak na jakieś 22mininum)
Stały bywalec

Informacje
0 użytkowników » 1 gość