Znaczy ze niby co !! tłum ma wybierac koncepcje ? Przeciez od dawien dawna wiadomo że TŁUM nigdy nie ma racjibo tłumem kieruje OWCZY PĘD !!August Oktawian pisze:Przestańmy gadać, że tam ktoś czeka tylko na kasę pod koniec miesiąca bo z takiego gadania nic nie wynika. Ważne jest przeciwstawić się temu szklanemo klockowi - to się chyba uda - potem spowodować powstanie logicznego pomysłu na zabudowę Rynku. Ważne jest udział społeczny w kontrolowaniu przedsięwizięcia.
Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Początkujący

Maniak

trzymajcie sie tamatu.
Początkujący

Weteran

Weteran

przypatrz się dobrze 
to jest przecież projekt przebudowy istniejących bloków + dobudowy nowych, prawie ten sam układ balkonów, okien, budynków, klatek schodowych, zmiana fasad, dobudowa kondygnacji 'strychowej', spadzistego dachu
ja myśle nawet, że sam remont elewacji bloków i stylizacja gzymsów przy okazji ocieplania budynków juz da odpowiedni efekt, spadziste dachy niepotrzebne patrząc z poziomu gruntu
to jest przecież projekt przebudowy istniejących bloków + dobudowy nowych, prawie ten sam układ balkonów, okien, budynków, klatek schodowych, zmiana fasad, dobudowa kondygnacji 'strychowej', spadzistego dachu
ja myśle nawet, że sam remont elewacji bloków i stylizacja gzymsów przy okazji ocieplania budynków juz da odpowiedni efekt, spadziste dachy niepotrzebne patrząc z poziomu gruntu
Weteran

trend do stylizacji na dawne czasy jest naturalny,
obecnie wszyscy oczekują stylowej architektury
mi osobiście przyjemmniej sie chodzi po stylizowanym rynku głogowskim czy polkowickim niz po blokowisku w centrum
w przesżłosci tak samo chociazby był postrzegany klasycyzm, neogotyk, eklektyzm oraz inne neo-style architektoniczne
wg mnie współczesne postrzeganie rynków jest takie:
miejsce z klimatem innym niż hipermarket itp., przyjemna architektura, zabytkowa bądź w urozmaiconym stylu, kafejki, małe przytulne sklepy, restauracje, puby, miejsce do spacerów i spotkań nawet późnym wieczorem, biura i miejsce reprezentacyjne, wizytówka miasta
czy się z tym zgadzacie?
obecnie wszyscy oczekują stylowej architektury
mi osobiście przyjemmniej sie chodzi po stylizowanym rynku głogowskim czy polkowickim niz po blokowisku w centrum
w przesżłosci tak samo chociazby był postrzegany klasycyzm, neogotyk, eklektyzm oraz inne neo-style architektoniczne
wg mnie współczesne postrzeganie rynków jest takie:
miejsce z klimatem innym niż hipermarket itp., przyjemna architektura, zabytkowa bądź w urozmaiconym stylu, kafejki, małe przytulne sklepy, restauracje, puby, miejsce do spacerów i spotkań nawet późnym wieczorem, biura i miejsce reprezentacyjne, wizytówka miasta
czy się z tym zgadzacie?
Maniak

Łukasz,
realista,
sztucznie czy nie, z elewacją trzeba coś zrobić i ten kierunek jest chyba najodpowiedniejszy, rozmawiajmy o tym co jest możliwe, wiadomo że lepsze jest zbudowanie od początku (jak w np.polkowicach) ale nie jest to moliwe ze względów społecznych chociażby.Jednak nie mam przekonania do nowoczesnej architektury stylizownej na dawne czasy. Czy nie wygląda to sztucznie?
realista,
a ja myślałem że jest to jest oczywiste.czy się z tym zgadzacie?
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Początkujący

Stały bywalec

Informacje
0 użytkowników » 3 gości