Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Weteran

1. pierwsza sprawa jest taka, że galeria którą widac na planie jest po prostu za duża w stosunku do istniejącego miejsca,
jest większa niż istniejący wczesniej obiekt - w rynku nie powinno byc mniej przestrzeni niż wcześniej, zamiast przemysłowego kloca - miejska zabudowa
2. na moje oko widac, że galeria 'zabiera' cześć placu między starym obiektem a basztą głogowską, a ten dodatowy placyk własnie mógłby miec w przyszłosci jakis fajny 'miejski' klimat, ogródki, kawiarnia, odnowione fasady, wyburzenie tamtejszego pawilonu i zamiana go na jakąś ładną kamieniczkę - pomysł zmniejszenia go i puszczenia tam ruchu to jakieś wielkie nieporozumienie,
3. jak już ma być ruch samochodowy (a tego sie zupełnie uniknac nie da) to wjazd i wyjazd powinien od strony strony ratusza, naokoło, jednokierunkowo, wyznaczonym traktem z każdej ze stron, (szersze trakty piesze), i likwidacja istniejącego obecnie parkingu naokoło ratusza
(akurat parking podziemny pod galerią i wjazd dla dostawców pod ziemię to dobry pomysł)
a więc strefa uspokojonego ruchu + parking platny pod ziemią (za darmo tylko dla niepełnosprawnych i dostawców), aby wjeżdżał tylko ten kto naprawdę potrzebuje, a nie autostrada przez rynek
jest większa niż istniejący wczesniej obiekt - w rynku nie powinno byc mniej przestrzeni niż wcześniej, zamiast przemysłowego kloca - miejska zabudowa
2. na moje oko widac, że galeria 'zabiera' cześć placu między starym obiektem a basztą głogowską, a ten dodatowy placyk własnie mógłby miec w przyszłosci jakis fajny 'miejski' klimat, ogródki, kawiarnia, odnowione fasady, wyburzenie tamtejszego pawilonu i zamiana go na jakąś ładną kamieniczkę - pomysł zmniejszenia go i puszczenia tam ruchu to jakieś wielkie nieporozumienie,
3. jak już ma być ruch samochodowy (a tego sie zupełnie uniknac nie da) to wjazd i wyjazd powinien od strony strony ratusza, naokoło, jednokierunkowo, wyznaczonym traktem z każdej ze stron, (szersze trakty piesze), i likwidacja istniejącego obecnie parkingu naokoło ratusza
(akurat parking podziemny pod galerią i wjazd dla dostawców pod ziemię to dobry pomysł)
a więc strefa uspokojonego ruchu + parking platny pod ziemią (za darmo tylko dla niepełnosprawnych i dostawców), aby wjeżdżał tylko ten kto naprawdę potrzebuje, a nie autostrada przez rynek
Łukaszu: po pierwsze młodzi ludzie moze wyjada za praca ale to nie oznacza ze nikt w tym miescie nie zostanie( czesc mlodziezy napewno wroci ) !!! rynek nie jest tylko dla młodziezy!!! po drugie sam projekt galerii moze i jest starannie zrobiony ale to nie oznacza ze ta galeria ma stanac w samym rynku!!! sam pewnie bywasz w i nnych miastach i powiedz mi czy widziales jakies miasto w ktorym zamiast normalnego rynku czyt. jakiegos deptaku, kawiarenek; jest sklep - zwykly najzwyklejszy sklep tylko w lepszej obudowie???? !!! juz wystarczajaco dlugo w tym miejscu stal sklep zeby znowu budowac nowy!!! dla mnie nie powionna toczyc sie rozmowa na teat tego czy jest to ladny projekt czy nie tylko co ten projekt ma wspolnegio z rynkiem!!! nie przekonuja mnie twierdzenia ze wreszcie rynek ozyje - bez tego sklepu takze da sie ozywic rynek wystarczy sie przejechac do pobliskich Polkowic i zobaczyc jak moze wygladac ladny rynek!!!
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
ACID LUBIN-!!!
Maniak

Łukasz,
może po prostu nie słuchasz uważnie, dziwie ci się że ruch samochodowy w rynku to dla ciebie norma, ten jeden pomysł dlamnie przekreśla tą inwestycję, i nie jestem uprzedzony to po prostu kiepski pomysł, pochwalam pomysł galerii na bazarze ale to tylko wzmacnia mój sprzeciw w sprawie rynku, czego ty nie rozumiesz???
Franz, czytaj ze zrozumieniem Auch, napisał że przewodniczący niemógł przybyć (ale nie powiedział że się wytłumaczył ze swojej nieobecności) natomiast prezydent po prostu nie dał znaku a lekceważenie jest chyba gorsze co??
a młodzi spotkali się dlatego że radni wspierający ten pomysł twierdzą że młodzi chcą tego w takim kształcie, co jak się okazało niejest prawdą, a jak dalej samorząd uczniowski będzie się organizować - zobaczymy. przynajmniej nikt nie będzie się pod nich podszywać.
Większość z Was jest po prostu uprzedzona do tej inwestycji. Tylko dlaczego? Jeszcze nie usłyszałem żadnych konkretnych argumentów, które mogły by mnie przekonać. Nikomu nie udało się wyjaśnić sprzeciwu, wszyscy podają absurdalne i nijakie powody.
może po prostu nie słuchasz uważnie, dziwie ci się że ruch samochodowy w rynku to dla ciebie norma, ten jeden pomysł dlamnie przekreśla tą inwestycję, i nie jestem uprzedzony to po prostu kiepski pomysł, pochwalam pomysł galerii na bazarze ale to tylko wzmacnia mój sprzeciw w sprawie rynku, czego ty nie rozumiesz???
Franz, czytaj ze zrozumieniem Auch, napisał że przewodniczący niemógł przybyć (ale nie powiedział że się wytłumaczył ze swojej nieobecności) natomiast prezydent po prostu nie dał znaku a lekceważenie jest chyba gorsze co??
a młodzi spotkali się dlatego że radni wspierający ten pomysł twierdzą że młodzi chcą tego w takim kształcie, co jak się okazało niejest prawdą, a jak dalej samorząd uczniowski będzie się organizować - zobaczymy. przynajmniej nikt nie będzie się pod nich podszywać.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec

I. Rozumiem, jesteście przeciwnikami tego pomysłu i akceptuję to. Jednak nadal nie macie żadnego konkretnego pomysłu na to co powinno znalężć się w tym miejscu i zaspokoić potrzeby mieszkańców. Jeśli nie sklep, to co? Podajcie jaką propozycję. Chyba nie uważacie, że rynek w tej aktualnej postaci powinien przetrwać.
II. Członkowie samorządu SU nie zostali wybrani do tego by decydować o sprawach dotyczących rozwoju miasta, dalej: centrum miasta.
III. Miasto Lubin nie daje możliwości rozwoju młodym ludziom, nie pozwala wykształconym spełniać swoich marzeń.
IV. Sprawy związanej z ciągłym, lecz bezpodstawnym oskarżaniem Prezydenta (brak jakichkolwiek racjonalnych danych) nie komentuję. Czy nie mamy nic do zarzucenia przewodniczącemu rady miejskiej?
II. Członkowie samorządu SU nie zostali wybrani do tego by decydować o sprawach dotyczących rozwoju miasta, dalej: centrum miasta.
III. Miasto Lubin nie daje możliwości rozwoju młodym ludziom, nie pozwala wykształconym spełniać swoich marzeń.
IV. Sprawy związanej z ciągłym, lecz bezpodstawnym oskarżaniem Prezydenta (brak jakichkolwiek racjonalnych danych) nie komentuję. Czy nie mamy nic do zarzucenia przewodniczącemu rady miejskiej?
Łukasz
Witam, chciałem powiedziec że mlodziez lubinska ktora rowniez reprezentuje jest całkowicie przeciwna budowie wspomnianej galerii rynek. Dzisiaj w Gimnazjum Slezjanskim odbylo sie z spotkanie na teamt "kontrowersyjnej zabudowy rynku" w którym wszyscy reprezentanci samorzadow szkolnych wypowiedzieli sie ze galeria owszem ale nie w rynku. Ta wypowiedzia chialem obalic slowa bodajze prezydenta miasta ze mlodzierz chce miec galerie w rynku!!! ______________________________________________________________________________ SORRY ZA ORTOGRAFY I TAKIE DLUGIE ZDANIA 
Ostatnio zmieniony 14 gru 2005, 19:37 przez m3l, łącznie zmieniany 1 raz.
You've got a million dollar contract...What you waiting for..
Przede wszystkim z wiekszoscia osob ktore spotkalem, doszly do wniosku ze najlepszym widokiem w rynku nie bedzie galeria obok gotyckiego kosciola :/. Duzo osob proponowało kawiarenki, deptaki, fontany itp. Natomiast nie mowie tutaj za 20 czy 30 osob tylko za szkoly w ktorych uczniowie podpisywali petycje w zwiazku z zaistniala sprawa i gwarantuje ze nie byla to mala liczba osob.
Nowy(a) na forum

Młodzież!!! młodzieńcze z Gimnazjum salezjańskiego. Pisząc "młodzierz" ośmieszasz to o czym piszesz. Bo w końcu jak możesz wiedzieć o czym piszesz skoro nie umiesz napisać podstawowych wyrazów w języku polskim? Uważasz, że urbanistyka to jest nauka która olewa ortografię? Politologia i zagospodarowanie przestrzenne na pewno nie.
I żeby było na temat!
Ruch samochodowy w rynku jest bez sensu!!! Parkingów kilka można by było zrobić. Np. obok bazaru, czy też na wspomnianych wyżej błoniach. Lepiej błonia jak mają być już niezielone, to, żeby parking był a nie budy.
I żeby było na temat!
Ruch samochodowy w rynku jest bez sensu!!! Parkingów kilka można by było zrobić. Np. obok bazaru, czy też na wspomnianych wyżej błoniach. Lepiej błonia jak mają być już niezielone, to, żeby parking był a nie budy.
Początkujący

Wybacz ale kazdy popełnia bledy i pomylki. Jedni popelniaja bledy ortograficzne, a inni nie potrafia z wielkim kapitalem estetycznie zagospodarowac rynku. Pozatym wiem o czym pisze bo moje zdania nie sa pozbawione wartosci merytorycznej.
Samorzady Uczniowskie nie sa od decydowania o przyszlosci miasta ale wspomniana mlodziez ktora reprezentuje SU rowniez jest mieszkancem tego ow miasta i ma prawo wypowiedziec swoje zdanie na ten temat !!!!
PS. Nie jestem z gimnazjum slaezjanskiego
Samorzady Uczniowskie nie sa od decydowania o przyszlosci miasta ale wspomniana mlodziez ktora reprezentuje SU rowniez jest mieszkancem tego ow miasta i ma prawo wypowiedziec swoje zdanie na ten temat !!!!
PS. Nie jestem z gimnazjum slaezjanskiego
Początkujący

Stały bywalec

Nowy(a) na forum

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość