Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Weteran

cudów się nie mozna spodziewać, ale na pewno rynek o wiele bedzie ciekawszy z kamieniczkami
poza tym co juz wielokrotnie powtarzałem: wystarczy rewitalizacja bloków, remont i ciekawa stylizacja fasad (chociazby tak jak się teraz remontuje fasady bloków na przylesiu), zwiększenie standardów życia mieszkanców centrum
poza tym co juz wielokrotnie powtarzałem: wystarczy rewitalizacja bloków, remont i ciekawa stylizacja fasad (chociazby tak jak się teraz remontuje fasady bloków na przylesiu), zwiększenie standardów życia mieszkanców centrum
Nowy(a) na forum

Maniak

piotrek w.,
ci z którymi rozmawiałem są jednoznacznie przekonani na nie, jak wiedzą o czym mówią i nie jestem pewny co do większości skąd twoja pewność?? może badania robiłeś??
[ Dodano: Pon Gru 12, 2005 16:35 ]
niedługo się okaże napewno dowiecie się jako jedni z pierwszychtak.jednak wiekszosc chce by ja wybudowano.biorac pod uwage chociazby sama mlodziez ktora w wiekszosci chce budowy galerii. a mam rozeznanie bo sam jestem uczniem i znam zdanie moich rowiesnikow na ten temat.
to twoje zdanie, a widziałeś wizualizację galerii i ciągów komunikacyjnych???yyy....wydaje mi sie ze galeria moze tylko poprawic wyglad naszego "cudownego" centrum.
ale nie chodzi a centrum tylko o serce miasta tzn rynek. pojedź najpierw do wrocka do legnicy na zachód gdzieś a następnie zabieraj głos bo niemasz chyba skali porównawczej!!!jak to nie?centrum to chyba dzielnica miasta w ktorym panuje najwiekszy ruch a tym samem wydziela sie tam najwieksza ilosc spalin.phii
w tej kwestii napewno sie nie myle.
ci z którymi rozmawiałem są jednoznacznie przekonani na nie, jak wiedzą o czym mówią i nie jestem pewny co do większości skąd twoja pewność?? może badania robiłeś??
a tego to nikt nie chce, po co ta ironia?najlepiej bedzie jak zostanie tak jak jest ;/
[ Dodano: Pon Gru 12, 2005 16:35 ]
No to w dużej części się zgadzamy, ale czy w związku z galerią na terenie bazaru nie warto w rynku zrobić czegoś innego (ja już abstrahuje od opłacalności w takim mieście w takiej odległości) i przede wszystkim pomyśleć jak ma wyglądać cały rynek a nie tylko postawić klocek i potem się martwić, co dalej. Najpierw myślimy następnie działamy - tak powinno chyba być czyż nie??tak. zgadzam sie. o zmiane projektu galerii mozna powalczyc bo faktycznie pod tym wzgledem jest to dosc nie przemyslane i zatwierdzoen zupelnie bez gustu. ale galeria powinna jak najbardziej powstac.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Stały bywalec

Nowy(a) na forum

to twoje zdanie, a widziałeś wizualizację galerii i ciągów komunikacyjnych???yyy....wydaje mi sie ze galeria moze tylko poprawic wyglad naszego "cudownego" centrum.
tak widzialem i faktycznie obecny projekt nie pasuje do stylu miasta. dlatego apeluje aby walczyc o zmiane projektu galerii ale nie o to by jej nie bylo!
ale nie chodzi a centrum tylko o serce miasta tzn rynek. pojedź najpierw do wrocka do legnicy na zachód gdzieś a następnie zabieraj głos bo niemasz chyba skali porównawczej!!!jak to nie?centrum to chyba dzielnica miasta w ktorym panuje najwiekszy ruch a tym samem wydziela sie tam najwieksza ilosc spalin.phii
hmmm...w lubinie nigdy nie bedzie takiego rynku jak we wroclawiu czy legnicy bo nie ma tyle miejsca. i uwierz- wiem jak wygladaja rynki w innych miastach ale u nas w lubinie nie ma mozliwosci by stworzyc rynek na wzor innych miast.
w tej kwestii napewno sie nie myle.
a tego to nikt nie chce, po co ta ironia?najlepiej bedzie jak zostanie tak jak jest ;/
tak. nie wiem czy to mozna nazwac badaniem ale zrobilem cos w stylu ankiety wsrod mlodziezy na temat tej wlasnie galerii.
[ Dodano: Wto Gru 13, 2005 10:36 ]
ja tym bardziej jestem za powstaniem tej galerii bo z tego co wiem inwestytor jest niemcem i to on daje wiekszosc pieniedzy na jej budowe. miasto (nie chce mowic ze nic) ale napewno niewiele straci na tej inwestycji jezeli chodzi o budzet.o ;] pozdrawiam
Maniak

piotrek w.,
cieszę się że się rozumiemy
też pozdro
tak widzialem i faktycznie obecny projekt nie pasuje do stylu miasta. dlatego apeluje aby walczyc o zmiane projektu galerii ale nie o to by jej nie bylo!
cieszę się że się rozumiemy
nie twierdzę że ma być tak samo, tylko podobnie (chodzi o przyjazny klimat) a nie ruch samochodowy przez środek rynku, (paranoja)hmmm...w lubinie nigdy nie bedzie takiego rynku jak we wroclawiu czy legnicy bo nie ma tyle miejsca. i uwierz- wiem jak wygladaja rynki w innych miastach ale u nas w lubinie nie ma mozliwosci by stworzyc rynek na wzor innych miast.
no patrz a ja rozmawiałem z kilkoma młodymi osobami i były przeciw, więc zachodzi pytanie czy te osoby miały wyobrażenie o faktycznych planach czy też popierają sam pomysł?tak. nie wiem czy to mozna nazwac badaniem ale zrobilem cos w stylu ankiety wsrod mlodziezy na temat tej wlasnie galerii.
ale to niema znaczenia kto chce zarobić na nas rozwalając przy okazji rynek jestem przeciw rozwaleniu na kilkadziesiąt następnych lat rynku.ja tym bardziej jestem za powstaniem tej galerii bo z tego co wiem inwestytor jest niemcem i to on daje wiekszosc pieniedzy na jej budowe.
jeśli chodzi o budżet to niewiele - to fakt, ale traci teren a przedewszystkim traci wierunek jeśli można (bo już jest kiepski) go jeszcze stracić.miasto (nie chce mowic ze nic) ale napewno niewiele straci na tej inwestycji jezeli chodzi o budzet.o ;] pozdrawiam
też pozdro
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Maniak

Stały bywalec

Czy po obejrzeniu tego projektu można wygłosić jakąś opinię. Chyba nie - jeżli myśli się o tej sprawie obiektywnie. Większość z Was jest po prostu uprzedzona do tej inwestycji. Tylko dlaczego? Jeszcze nie usłyszałem żadnych konkretnych argumentów, które mogły by mnie przekonać. Nikomu nie udało się wyjaśnić sprzeciwu, wszyscy podają absurdalne i nijakie powody.
Czarny może wyjaśnisz CO CI SIĘ NIE PODOBA? Tylko konkretnie. Może niestarannie wykonany projekt?
Sakis Twoje LO tzn.?
Spotkanie przedstawicieli szkół to jakiś absurd i beznadziejny pomysł. Czy Ci wybrańcy mogą zabierać głos za wszystich uczniów. Zresztą do myślenia powinna dać frekwencja na tym spotkaniu.
Ci młodzi ludzie nie są zainteresowani projektami i tymi innymi bzdurami łącznie z kupcami, ponieważ w przyszłości opuszczą, mam nadzieję ,miasto w celu poszukiwania dobrej szkoły wyższej i pracy.
Czarny może wyjaśnisz CO CI SIĘ NIE PODOBA? Tylko konkretnie. Może niestarannie wykonany projekt?
Sakis Twoje LO tzn.?
Spotkanie przedstawicieli szkół to jakiś absurd i beznadziejny pomysł. Czy Ci wybrańcy mogą zabierać głos za wszystich uczniów. Zresztą do myślenia powinna dać frekwencja na tym spotkaniu.
Ci młodzi ludzie nie są zainteresowani projektami i tymi innymi bzdurami łącznie z kupcami, ponieważ w przyszłości opuszczą, mam nadzieję ,miasto w celu poszukiwania dobrej szkoły wyższej i pracy.
Łukasz
Dla mnie beka na maxa. Pan Prezydent z niewyjaśnionych przyczyn nie przybył - czyli jest be. A pan Niewodniczański patronował spotkaniu, ale też go nie było - on jest cacy. Hehe. Widzę, że w biciu piany nie doszedłeś jeszcze do perfekcji, ale jesteś na dobrej drodze.Auch pisze:W dniu dzisiejszym odbyło się spoktanie lubińskich gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych pod patronatem Przewodniczącego Rady Miasta Pana Pawła Niewodniczańskiego. Z zaproszonych 15 szkół zjawili się przedstawiciele tylko 6 a mianowicie:
-Gimnazjum nr 4
-Gimnazjum nr 5
-Gimnazjum Salezjańskiego
-Zespołu Szkół Integracyjnych
-Zespołu Szkół nr 1
-Zespołu Szkół nr 2
Zaproszeni byli również Pan Prezydent Miasta, który z niewyjaśnionych przeczyn nie przybył, radni Pani Barbara Baszczyk-Stelmach, Pan Jan Mowiński oraz Pan Paweł Niewodniczański, który nie mógł przybyć z przyczyn służbowych. Również Społeczny Komitet Obywatelski był na spotkaniu obecny.
Mam nadzieję, że w przyszłych wyborach dostaną kopa wszyscy obecni pieniacze, zmieni się prezydent, i dojdą do władzy ludzie, którzy chcą coś zrobić dla miasta, a nie będą tylko krytykować działania oponentów
Informacje
0 użytkowników » 1 gość