Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: czarny »

hihihihi ale ciekawe rozmowy no no no :)

:diabelek: :diabelek: :diabelek: :diabelek:

HYPNOSIS CREW !!!
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ZuluGula »

Raczynski mam nadzieje już więcej żadnego stanowiska w Lubinie nie obejmie ! duzo obiecal , ( raczej kłamal ) jeżdzil wreczał zwolnienia z nienacka usadawiał kolesi a nawet wazelinowal Schetynie licząc na jego wplywy w regionie gdyby sam przegral nadchodzące wybory ! ot taki figurant ktory bierze dużo kasy za nic ! istotnie on nie ma wice ale on ma asystentow :- )) tak na marginesie to wydaje mi sie ze on żłopie gorzale cichcem bo gęba jakaś taka ?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Tyberiusz »

To nie ma nigdzie danych ilu ludzi pracuje w Urzędzie? To na jakiej podstawie mówisz, że jest tyle? i skąd wiesz, że w straży jest mniej. To Twoje przypuszczenia czy też jakaś wiedza, którje zdradzić nie chcesz byś się sam nie zdradził? Jak na razie, jeden człowiek rzucił, że mu się Raczyńskiego kadencja podoba. Reszta rzuciła się , ze jest odwrotnie nie mając na poparcie, żadnych cyfr. Może precyzyjniej coś?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

Według jednego z radnych ilość strażników spadła z 60 do 38. Taką informację otrzymał od jednego z urzędników prezydenta. Jedne z osób wcześniej wypowiadających się pisała, że zmniejszono administację i wydatki na nią. CYTAT: "Obserwuję poczynania naszego prezydenta i jestem pod wrażeniem. Odchudził Urząd Miejski ze zbędnych urzędasów (kilkadziesiąt osób)...". Pytanie o ile osób zmniejszono administrację. Niech przy tym uwzględni także zatrudnianie stażystów z biura pracy.
August Oktawian
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

mis21, jak zwykle nic nie piszesz na prośbę o merytoryczne zarzuty, a jeśli chodzi o ilość zatrudnionych to moim zdaniem jest to raczej drugorzędna sprawa (weszliśmy do unii a to ciągnie za sobą pewne konsekwencje), ale dla przyzwoitości zadałem pytanie rzecznikowi w tej kwestji, ciekawe czy odpowie :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Uzyskałem następujące informacje na temat wydatków urzędu na administrację. Dane są raczej pewne. Jest to wykonanie budżetu w tym zakresie w poszczególnych latach.
2001-14441747
2002-14032033
2003-19369300
2004-13368886
2005-15535791 (plan) jak będzie wykonane będzie dopiero wiadomo z bilansu rocznego
2006-15867728 (plan) - program budżetu na rok przyszły na stronie www.um.lubin.pl
August Oktawian
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

2003 rok to odprawy odchodzacych
2004 to normalny rok
2005 rok to odprawy odchodzacych po dziale Inwestycji plus do tego wydatki na 3 tury wyborcze. Jak już tu ktoś zaznaczył, biorąc pod uwagę inflację. To chyba jednak wydatki są na poziomie przyzwoitym, bez tendencji do wzrostu. Teraz może dane ilościowe będziesz miał? Co do stażystów? Nie przesadzajmy o ich fachowości. Wszakże to efekt działań prospołecznych i to dotego Leszka Millera. Więc dlaczego krytykować SLD? Nie przesadzacie z tą krytyką?
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

ZuluGula pisze:tak na marginesie to wydaje mi sie ze on żłopie gorzale cichcem bo gęba jakaś taka ?
Wiesz co , bałem się o tym pisać bo nigdy nic nie wiadomo , ale masz chyba racje. Takie pogłoski juz słyszałem, a do tego jego czerwony nos:)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Według tego co mi wiadomo w urzędzie ciągle pracuje tyle samo ludzi. Z inwestycji w końcu odeszło tylko kilka osób, a inflacja jest na minimalnym poziomie i wybory nie mają istotnego wpływu na wydatki. To dlaczego wydatki na rok 2006 są wyższe od 2005, gdy odprawy wypłacono, a i wybory są tylko jedne.
August Oktawian
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Cesarzu Auguście. Czy przytoczyłeś tylko płace i pochodne, czy cały dział funkcjonowania administracji? To jedno. I jak wybory jedne? W tym były 3 tury a w następnym są dwie tury. Pewnie gdzieś w necie jest całe wykonanie budżetu z podziałem na poszczególne paragrafy.
------------------
Za stażystów płaci Urząd Pracy jakby co.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Ci którzy twierdzą, że urząd potaniał niech podadzą konkretne liczby. To oni zaczęli ten wątek. Twierdzenie, że urząd potaniał jest gołosłowne. Ja podałem kwoty i twierdzę, że urząd nie potaniał.
August Oktawian
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

TYTUŁ DLA PREZYDENTA

Niniejszym nadajemy Panu Prezydentowi Robertowi Raczyńskiemu tytuł

NACZELNEGO WODOLEJCY MIASTA LUBINA

podpisano:Kapituła Wodów,Lejków i Miastów
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: czarny »

WODOLEJCA:) dobre:) :diabel: :diabel: :diabel:
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: piotrek w. »

mis21 pisze:Oktawian August mówi, że jest źle, że urzędników jest więcej ale nie ZNA danych sprzed 2002 roku. BA nie ZNA DANYCH z 2002, 2003, ani 2001. Co dziwne, bo wygląda na człowieka z obozu opozycji;) Skoro wie w innym atku ile zarabiają naczelnicy czy też asystenci itd.
Zastanawiające. Podaje tylko dane finansowe za dwa latka. No pgratulować bazy źródłowej do wygłaszania opinii. Pogratulować.
Fantastyczne jest stwierdzenie "znajomy mi mówił" - czyli "U cioci na imieninach...."

Oktawian August oczywiście zna te dane, ale ich ujawnienie powodowałoby... No właśnie co?

Tomi zwalcza z uporem bulteriera wszystkich którzy osmielą się napisać coś pozytywnego o Lubinie pod rządami RR. Nie dość, że wie sam, to jeszcze prowadzi badania ankietowe - socjologiczne w mieście Lubinie.

Trzymajcie chłopaki tak dalej. Przecież FAKTY i LICZBY to tylko wytwór wyobraźni. Wy ją macie, więc nie musicie ich przyaczać. Liczy się tylko to co uważacie. Bo skoro macie wyobraźnię....

Tomi zarzuca komuś, że wstąpił tu przelotem i wygłosił swoje zdanie - odoosobnione oczywiście na tym forum, ale jakoś do porządku dziennego przechodzi nad manipulacjami ludzi zapisanych tu na stałe.
No i oczywiście nie przeszkadzają mu anonimowe nicki bluzgające na obóz władzy.

Cóż za przepiękna hipokryzja;P
dobrz powiedziane.bardzo dobrze...

[ Dodano: Pon Gru 12, 2005 00:48 ]
Jan B. pisze:
mis21 pisze:Oktawian August mówi, że jest źle, że urzędników jest więcej ale nie ZNA danych sprzed 2002 roku. BA nie ZNA DANYCH z 2002, 2003, ani 2001. Co dziwne, bo wygląda na człowieka z obozu opozycji;) Skoro wie w innym atku ile zarabiają naczelnicy czy też asystenci itd.
Zastanawiające. Podaje tylko dane finansowe za dwa latka. No pgratulować bazy źródłowej do wygłaszania opinii. Pogratulować.
Fantastyczne jest stwierdzenie "znajomy mi mówił" - czyli "U cioci na imieninach...."

Oktawian August oczywiście zna te dane, ale ich ujawnienie powodowałoby... No właśnie co?

Tomi zwalcza z uporem bulteriera wszystkich którzy osmielą się napisać coś pozytywnego o Lubinie pod rządami RR. Nie dość, że wie sam, to jeszcze prowadzi badania ankietowe - socjologiczne w mieście Lubinie.

Trzymajcie chłopaki tak dalej. Przecież FAKTY i LICZBY to tylko wytwór wyobraźni. Wy ją macie, więc nie musicie ich przyaczać. Liczy się tylko to co uważacie. Bo skoro macie wyobraźnię....

Tomi zarzuca komuś, że wstąpił tu przelotem i wygłosił swoje zdanie - odoosobnione oczywiście na tym forum, ale jakoś do porządku dziennego przechodzi nad manipulacjami ludzi zapisanych tu na stałe.
No i oczywiście nie przeszkadzają mu anonimowe nicki bluzgające na obóz władzy.

Cóż za przepiękna hipokryzja;P
W konkursie na najbardziej zabawny "nick" na tym forum zwycięża Pan Robert Raczyński, używający pseudonimu mis21. Gratuluję.
oj.ciekawe kim ty jestes? pewnie jakims "madrym" radnym z teraz lubin ktory do tej pory(juz 4 lata!) nie moze pogodzic sie z porazka wyboru prezydenta i zamiast robic cos porzytecznego dla lubina, to przez cala kadencje probuje zniszczyc raczynskiego...
jednakze mimo tego ja potrafie zrozumiec walke o wladze, ale nie jestem w stanie pojaca tego waszego cholernego zaklamania...chyba jestem jeszcze za mlody.. heh ;p

[ Dodano: Pon Gru 12, 2005 00:56 ]
ŚW pisze:
ZuluGula pisze:tak na marginesie to wydaje mi sie ze on żłopie gorzale cichcem bo gęba jakaś taka ?
Wiesz co , bałem się o tym pisać bo nigdy nic nie wiadomo , ale masz chyba racje. Takie pogłoski juz słyszałem, a do tego jego czerwony nos:)
boshe!!! wybaczcie ze to powiem ale jestescie chyba naprawde baaardzo ograniczeni w pelni tego slowa znaczeniuu... co za poziom! gratuluje
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

piotrek w.,
oj.ciekawe, kim ty jestes?
to pytanie można zadać każdemu, ale zaletą forum powinno być to, że dyskutujemy na argumenty a nie na uprzedzenia.
to przez cala kadencje probuje zniszczyc raczynskiego...
ale z pamięcią to coś u ciebie chyba nie tak, ja pamiętam, że po wyborach właśnie (to wredne stowarzyszenie) teraz lubin podpisało z raczkiem jakieś porozumienie na wspieranie prezia, i wywiązywali się z niego (zażyczył sobie nawet jakichś konkretnych dochodów - które dostał), ale on nie realizował porozumienia po jakimś czasie wywalał ludzi związanych z TL ze stanowisk (kopanie po kostkach ludzi, którzy go popierali) i tym podobne, więc nie dziw się, że go już nie lubią. w radzie miasta jest też grupa radnych z SLD, która nie lubi go jeszcze bardziej i paru radnych, którzy są jego klakierami (chyba z 5 osób), więc nie oceniaj tak szybko Jan B. (ja też nie wiem, kim jest), bo nasz wodolejca ma wyjątkowy dar do zjednywania sobie nieprzychylnych osób nawet wśród tych, którzy go kiedyś popierali (np. ja). a co do mis21-a to on sam sobie zaprzecza i merytorycznie nie potrafi zdefiniować problemu, więc może ty napiszesz coś konkretnego, skoro to tak dobrze powiedziane??
chyba jestem jeszcze za mlody.. heh ;p
Uwierz mi są na tym forum młodsze osoby od ciebie (podejrzenie, co do twego wieku jakiś mam) i potrafią bardzo ładnie i sensownie formułować swe przemyślenia.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM