Nie rozumiem tego zdania dlatego nie komentuję całości. Linki tłumaczące pojęcia są nieprzydatne. Trochę znam się na tym.Trawa w rynku... Nie ośmieszaj się tylko chociaż raz odwiedzisz rynek w miastach z prawdziwego zdarzenia, np. Kraków, Wrocław, Poznań itp.
Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Początkujący

Nowy(a) na forum

Początkujący

Maniak

Nowy(a) na forum

Z mieszkańcami rynku a raczej z żeńską jej częścią ( widzialem w TVL ) jest tak jak z babka Pawlaka w filmie ,, Sami Swoi " cyt. spać to i jest gdzie ale żeby jeszcze tej ELEKTRYKI nie bylo ! zapytana jedna z mieszkanek a dlaczego nie chce GALERII odpowiedziala A BO NIE !! w rynku mieszkają same buraki i najwyzszy czas to zmienić !
Początkujący

Maniak

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

miasto dazy do tego aby sie rozwijac.dazy do tego aby w nie inwestowano i aby sie w nim cos dzialo. teraz gdy jest taka szansa dla lubina ludzie-w sumie to niewielka grupka ludzi egoistycznie nastawionych- probuje to zniszczyc. mieszkajac w rynku trzeba sie liczyc z halasem i tlumem- to jest normalne.centrum miasta powinno tetnic zyciem a nie jak teraz... a poza tym galeria to nowe miejsca pracy, to reklama lubina, to jakas atrakcja. poza tym napewno wiekszosc mieszkancow tego miasta chce by ja wybudowano. i nie przemawiaj do mnie argumenty starych babci z centrum ktore mowia ze nalezy postawic fontanne i kilka drzewek by miec rynek z "prawdziwego zdarzenia". prosze wyprowadzic sie na wies a nie robic z lubina wioski!
pozdrawiam
pozdrawiam
Maniak

piotrek w.,oni się czepiają, powiedz że ktoś cię wprowadził w błąd....
w takim razie ty zostajesz moim wnuczkiem
szansą może być ale "galeria lubin" na miejscu bazaru, też ktoś cię źle poinformował.Cytat:
teraz gdy jest taka szansa dla lubina ludzie
Szansa? Proszę Cię..
wow to ja też jestem taka babciai nie przemawiaj do mnie argumenty starych babci z centrum
hmmm, ja to bym raczej powiedział ratować to co zostało by można było zrobić to po ludzku i dla ludzi, ale jak chcesz to możemy po polemizować.....grupka ludzi egoistycznie nastawionych- probuje to zniszczyc
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

tak.jednak wiekszosc chce by ja wybudowano.biorac pod uwage chociazby sama mlodziez ktora w wiekszosci chce budowy galerii. a mam rozeznanie bo sam jestem uczniem i znam zdanie moich rowiesnikow na ten temat.Niewielka? Jest już kilkaset podpisów pod petycją.-w sumie to niewielka grupka ludzi -
yyy....wydaje mi sie ze galeria moze tylko poprawic wyglad naszego "cudownego" centrum.probuje to zniszczyc.
Nic nie niszczyć, a tylko broni wyglądu swojego miasta.
jak to nie?centrum to chyba dzielnica miasta w ktorym panuje najwiekszy ruch a tym samem wydziela sie tam najwieksza ilosc spalin.phiiMoże i po części tak. Ale nie z ruchem samochodowym i spalinami.mieszkajac w rynku trzeba sie liczyc z halasem i tlumem- to jest normalne.
wiadomo ze mozna tworzyc w inny sposob,ale po co czekac skoro jest JUZ taka szansa?Miejsca pracy można tworzyć też, stawiając tam coś innego niż galerię.a poza tym galeria to nowe miejsca pracy,
Mylisz się.poza tym napewno wiekszosc mieszkancow tego miasta chce by ja wybudowano.
w tej kwestii napewno sie nie myle.
eh. nie bierz wszystkiego doslownie -to po pierwsze. a nawet jezeli chcesz brac wszystko doslownie bo tak wlasnie wypowiedziala sie jedna z mieszkanek naszego centrum na sesji radnych.Kto Ci tak powiedział?ktore mowia ze nalezy postawic fontanne i kilka drzewek by miec rynek z "prawdziwego zdarzenia".
najlepiej bedzie jak zostanie tak jak jest ;/prosze wyprowadzic sie na wies a nie robic z lubina wioski!
To by raczej się tobie przydało, a galeria w rynku to dopiero byłaby wieś!![]()
pozdrawiam ponownie
Jak to ktos kiedys napisal, 2020 to 4 ekipy wladzy. Pisac to jedno a robic to drugie to fakt, ale patrzac realnie obecna jak i nastepna kadencja NAPEWNO nie porwie sie na modernizacje calego rynku. Jedynie o co mozna walczyc to wlasnie o zmiane wygladu galerii ktora moim osobistym zdaniem, znajac mozliwosci dzisiejszej architektury moze przypominac kamieniczki i byc jednoczesnie nowoczesna oraz wyprowadzic w jakims stopniu ruch samochodowy z rynku. Lecz druga strona medalu jest taka ze nasz rynek nawet z super galeria w stylu kamieniczek i tak nie bedzie wygladal ciekawieandros pisze:Dlaczego w sprawie galerii Prezydent nie korzysta z założeń strategii "Lubin 2020", którą sam firmuje?
Informacje
0 użytkowników » 2 gości