Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

Bazar w tej postaci jest do likwidacji.
RR coś kupcom naobiecywał, a teraz kombinuje.
Teren jest sprzedany.
Nie wiem czy to zauważono, ale nie wygrała najwyższa oferta.
Kupcom nie dano wystarczającego czasu na przeniesienie się.
August Oktawian
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

łukasz:ty się najpierw wyśpij a póżniej brechtaj
1.przez 15 lat forsę z opłat targowych ciągnął do swojej kasy (ok.13 mln.)kto?krasnoludki oczywiście
2.przez 15 lat nie zainwestował ani złotówki w elementarne choćby inwestycje(np WC)kto?oczywiście krasnoludki
3.może ty załatwiasz tak poważne sprawy na gębe,to się pomódl o zdrowie...
4.jak przychodzi do uzgadniania jakichkolwiek spraw na piśmie to Prezydentura znika w sinej dali
5.panie pewnie dość ważny Rzeczniku Prasowy w tym mieście,na razie to pan nie odpowiada na ż a d n e pytania,grzeczne czy mniej grzeczne
6.koledzy,jest temat:czy pewnie dość ważny Rzecznik Prasowy w tym mieście ma w ogóle obowiązek odpowiadać na pytania pospólstwa i inszej hołoty?czy nie wystarczy że będzie tam tkwił na Górze jak Zeus i raził ogniem błyskawicy tych pyskaczy co śmią...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

KUPIEC, jak mi się uda wyspać po nocce to przyjdę
z tymi panami August Oktawian, gumbas, się zgadam, a tego pana Łukasz, to nierozumiem. jeśli twierdzisz że w miesiąc (i to świąteczy) można przenieść interes w nowe nieprzystosowane miejsce to się mylisz, jeżeli uważasz że skoro prezio obiecał że wszystko załatwi, ale niechce tego dać na piśmie - to kto tu kręci?
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Łukasz »

Przecież nikt nie mówi o przeniesieniu targowiska w miesiącu świątecznym!
Łukasz
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

problem leży w tym, że własciciel typu gmina/państwo/powiat prawie nigdy nie będzie efektywnie zarządzał własnością

u urzędników będzie dominować myslenie o własnym interesie i działanie po najmniejszej lini oporu (czyli zazwyczaj utrzymywanie stanu obecnego)

zawsze będzie mozna się spodziewać nieproduktywnego przejadania srodków przez urzedników

przypuszczam, że zamiast obecnego modelu bazaru najlepiej funkcjonowałaby jakaś zupełnie prywatna hala targowa - stoiska dzierżawione kupcom przez właściciela zainteresowanego długoterminowym zyskiem (czyli dbanie i inwestowanie w obiekt), albo będące własnościa kupców
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Łukasz, mają opuścić do końca grudnia, a przecież trzeba prygotować sobie jkieś miejsce, zareklamować itp. itd. nie jest to chyba takie proste, a przy świętach będzie trochę "latania". ja nie bronię kupców, bo nie są oni bez winy, ale niepowinni być traktowani w tak przedmiotowy sposób.
realista, niesposób nie zgodzić się z tym co napisałeś :) popieram.

[ Dodano: Sro Gru 07, 2005 07:58 ]
ups. przyznaję pomyliłem daty Łukasz, masz rację co do terminu przeprowadzki

Kod: Zaznacz cały

Do wszystkich tam handlujących wysyłane zostały wypowiedzenia umów. Kupcy opuszczą bazar do 30 stycznia przyszłego roku.
sorki nikt nie ma monopolu na nieomylność :mrugniecie: ale co do reszty to pozwolisz że się z tobą niezgodzę.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Do konca stycznia tomi - nie do konca grudnia.
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

To ja odpowiem :)
1.przez 15 lat forsę z opłat targowych ciągnął do swojej kasy (ok.13 mln.)kto?krasnoludki oczywiście
Taki ma obowiązek, wszyscy płacą

2.przez 15 lat nie zainwestował ani złotówki w elementarne choćby inwestycje(np WC)kto?oczywiście krasnoludki

4.jak przychodzi do uzgadniania jakichkolwiek spraw na piśmie to Prezydentura znika w sinej dali

5.panie pewnie dość ważny Rzeczniku Prasowy w tym mieście,na razie to pan nie odpowiada na ż a d n e pytania,grzeczne czy mniej grzeczne
6.koledzy,jest temat:czy pewnie dość ważny Rzecznik Prasowy w tym mieście ma w ogóle obowiązek odpowiadać na pytania pospólstwa i inszej hołoty?czy nie wystarczy że będzie tam tkwił na Górze jak Zeus i raził ogniem błyskawicy tych pyskaczy co śmią...

1.A dlaczego miało nie brać ?? Wszyscy płacą i Wy także musicie

2.A dlaczego miał to robić?? to Wy tam siedzicie i moim zdaniem to wasz obowiązek był

4. nie jesteście jedynymi :)

5. Nic nowego:)
6. Rzecznik nie jest od tego, przynajmniej w Lubinie. Hołota nie ma prawa zadawać pytań , tutaj się z tobą zgadzam. On nas nie razi ogniem on nas olewa, ale jeszcze tylko rok.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

św,ty to jesteś kompletnie nie kumaty:wyobraż sobie że na całym świecie właściciel dba o swoją własność czyli w tym przypadku miasto(a może komuna wróciła?)
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

a może komuna wróciła?
Nie wiem czy to jest komuna, ale popieram takie zachowanie. Czysty zysk dla miasta bo kasowali was przez ileś tam lat, a potem teren został sprzedany. Na jego miejscu zrobił bym tak samo. Jak mozna bylo tutaj już przeczytać ludzie bazar krytykują tylko i wyłącznie za wygląd, a to jest już tylko i wyłącznie wasza wina a nie prezydenta
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

nie o to KUPCOWI, chyba chodziło( kto jest winny i kto a to opowiada), bo pewnie że tak dalej być nie może. ale nie można tak traktować ludzi, kupców i ich rodzin, jak pasożytów.
Byłem na tej pikiecie i co ja mogę powiedzieć: żenada, preziowi zabrakło cywilnej odwagi żeby przyjść, ale przysłał swego zastępce. nie vice prezydent tylko asystent, miał monopol na rację a kupcy są be, bo niezarejestrowali się, bo niemają pojęcia o pewnych sprawch, ech niechciało się słuchać. po paru okrzykach i jałowej dyskusji z asystentem poszli zarabiać na chleb.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Tyberiusz »

O co chodzi w tym wątku? Czy zlikwidować bazar? Jestem za. Czy dopierdzielić kupcom? Jestem przeciw. Czy dopierdzielić Prezydentowi (mi po wyborach parlamentarnych jest to obojętne). Natomiast merytoryczności tu za dużo nie ma. Wiele emocji. Przecież żeby efektywnie zarządzać mieniem to trzeba je sprywatyzować. Więc je sprywatyzowano. Żeby prowadzić swój biznes trzeba się rozwijać a niestety wiele stoisk na bazazarze jest ekstensywnych. Dlaczego miasto ma wydawać pieniądze na coś co nie leży do końća w jego interesie? Dlaczego kupcy odrzucają nowe lokalizacje? Decyzja o likwidacji bazaru jest jak najbardziej słuszna. Dojrzewała wiele lat. I została podjęta w okresie prawie, że wyborczym. Świadczy to o odwadze decydenta. Natomiast nie do końca dobrze świadczy o kupcach, którzy przez ileś lat nie wypracowali sobie programu awaryjnego. To tak jakby pracownik wiedział, ze za 4-5 lat jego firma ulegnie likwidacji z uwagi na (x - ważny powód) i czekał na to z założonymi rękoma.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

Co do tego, że bazar w takiej postaci nie może dalej istnieć, to chyba jest powszechne porozumienie. Natomiast, decyzje trzeba wcielać w życie z przygotowaniem. Wygląda na to, że preziowi zabrakło wyobraźnie i zafundował i sobia i nam kolejny konflikt, który mógł być rozwiązany wcześniej. Do tego trzeba jednak wyobraźni. Kto myśli, że da się bez problemów usunąć z bazaru kilkuset handlowców, dla których to jest po prostu walka o przetrwanie, ten nie zna życia.
August Oktawian
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

dzisiaj o g.9 przed Urzędem Miasta odbyła się pikieta kupców w sprawie bazaru.Byłem ale nie mogłem się dopchać i nic nie usłyszałem z miodopłynnych i niewątpliwie inteligientnych wywodów Pana Asystenta prezydenckiego.Był kto blisko?To niech nawinie o co biegało,chociaż z grubsza
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Łukasz »

To chyba oczywiste, że chodziło o ciąg dalszy niezadowolenia naszych ulubionych kupców.
Ta sprawa naprawdę się przeciąga i to całkiem niepotrzebnie. Skoro już raz zgodzono się na propozycję Prezydenta.

[ Dodano: 08-12-05, 18:37 ]
A Prezydent na prawdę nie ma czasu na to by za każdym razem wysłuchiwać pretensji tych naiwnych ludzi. Oprócz nich w mieście żyją jeszcze inne osoby, których sprawami nalezy się zająć.
Łukasz
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM