Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak
Szanowni Państwo, W odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące przyszłości handlu bazarowego oraz zachowania ciągłości prowadzenia działalności handlowej na targowisku przy ul. Kopernika, uprzejmie informuje, iż oprócz składanych obietnic, podjąłem szereg konkretnych działań mających na celu stworzenie targowiska na ul. Armii Krajowej - ul. Łukasiewicza.
Oto niektóre z nich:
1. zagwarantowałem środki w projekcie budżetu miasta na rok 2006 w łącznej wysokości 2 500 000 zł., na następujące zadania:
• budowę kanalizacji deszczowej – ul. Łukasiewicza – 250 tys. zł, - Gmina
• modernizację ulicy Łukasiewicza i budowę parkingów – 250 tys. zł, - Gmina
• budowę parkingów – ok. 300 tys. zł, - LSI
• modernizację dróg wewnętrznych na targowisku – ok. 500 tys. zł, - LSI
• zadaszenie ciągów pieszych – ok. 400 tys. zł, - LSI
• budowę kanalizacji deszczowej na targowisku – ok. 300 zł, - LSI
• budowę ciągów pieszych – ok. 500 tys. zł, - LSI
2. w tym tygodniu zakończą się prace związane z budową 54 nowych miejsc parkingowych na ul. Armii Krajowej za kwotę 170 tys. zł,
3. przygotowane są pozwolenia na budowę na wykonanie kanalizacji deszczowej i zagospodarowanie targowiska,
4. pierwszego grudnia ogłoszony został przetarg na wykonanie kanalizacji deszczowej,
5. przygotowywany jest przetarg na modernizację ulicy Łukasiewicza i budowę parkingów,
Ponadto informuje, iż będą Państwo mogli prowadzić działalność handlową na targowisku przy ul. Kopernika do czasu przygotowania targowiska na ul. Armii Krajowej/ ul. Łukasiewicza oraz na terenie „Defilu”.
Jednocześnie informuje Państwa, iż na wniosek Pana Mariana Urbaniaka wyraziłem zgodę na utworzenia targowiska na terenach dawnego „Defilu”. Ta inicjatywa poparta przez 80 kupców spotkała się z moją aprobatą i pomocą. Obecnie prowadzone są prace mające na celu uruchomienie tam targowiska.
Żywię ogromną nadzieję, iż podjęte przez miasto rzeczywiste działania rozwieją Państwa wątpliwości i pozwolą na podjęcie przez nas współpracy na rzecz rozwoju silnego handlu bazarowego w mieście.

Łącząc wyrazy szacunku
Robert Raczyński
Prezydent Miasta Lubina
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

p.Prezydencie,trzeba przyznać że w pismach jest Pan dobry,były 2 pisma (jedno chyba z 4.11 a drugie z 7.12 ,oba dziwnie podobne ale nie czepiajmy się drobiazgów)tylko:jeżeli jest tak dobrze to dlaczego jest tak żle?Przecież wszyscy popierają te punkty z pańskiego pisma!trzeba więc to spisać w formie jakiegoś porozumienia!i tu wyłazi pies pogrzebany!Jak Kupcy chcą tego na piśmie to Prezydent znika w sinej dali!więc cóż,trzeba uznać te elaboraty za typowe ble,ble,ble...i przyznać Panu tytuł Naczelnego Wodolejcy Miasta Lubinal
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM