Bywalec
Bywalec
Kontakt:
CALOSC relacji z sesji będzie wyemitowana w sobotę. Poźniej podam o której godzinie.

SW.
Chetnie bysmy robili retransmisje sesji, ale niestety ktos musialby za to zapłacic - kilka godzin rejestracji a potem emisji to są koszty. Niegdyś płacił za to Urząd Miejski - teraz Pan Prezydent nie jest zainteresowany taka współpracą.
Ta sesja, ze względu na WAZNY interes społeczny została zarejestrowana i retransmitowana na koszt telewizji.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mis21 »

No to ładnie DeEs jako pracownik TV podsumoiwałeś swoją TV
Czyli sesje budżetowe nie są sesjami o WAŻNYM interesie społecznym?
Czyli sesje absolutoryjne, o zagospodarowaniu przestrzennym nie są WAŻNE społecznie

Wiesz co było ważne?
Wiesz.

I nie dziw się że niukt kasy nie chce na to dać, skoro Wy możecie robić to bez pieniędzy
A że możecie, to pokazaliście teraz;P

Ale w kozi róg się zapędziliście;)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Misiu - nie odwracaj kota ogonem. I nie probuj stwarzac wrazenia, ze TKL ma jakis przymus emitowania jakichkolwiek programow.
Jest to telewizja KOMERCYJNA.
Jeśli od czasu do czasu uznajać KONIECZNOSC wyemitowania czegokolwiek postanawiamy pokryc koszty produkcji i emisji to nalezy sie raczej PODZIEKOWANIE a nie ROSZCZENIE sobie czegokolwiek.

Pytania czy cos jest wazne i czy nalezy to pokazac powinienes postawic nie nam ale... tym, którzy powinni finansowac takie programy - a wiec...miasto.
Inaczej z rownym powodzeniem mozesz oskarzyc o brak dzialania gazety, mowiąc, że moglyby wydrukować zapis przebiegu sesji. Zapewniam Cie, że KAZDA z chcecia to uczyni, ale... jeśli ktos z ato zaplaci.

Mam nadzieję, że zrozumiesz roznice miedzy jednorazowym gestem a...obowiązkiem.

Oczywiscie mozna dyskutowac dlaczego akurat sesje o takiej a nie innej tematyce pokazalismy. Odpowiem krotko: BYLATO PIERWSZA W HISTORII LUBINSKIEGO SAMORZADU SESJA ZWOLANA NA WNIOSEK OBYWATELI. Dlatego byla tak ważna. Miejmy nadzieje, ze ludzie beda teraz dzialali nie tylko w sprawie Rynku ale takze innych waznych dla siebie kwestii.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mis21 »

Deesiku

Po raz wtóry zarzucasz mi odwracanie kota ogonem w sytuacji dla Ciebie niewygodnej, bądź gdy pokaże Ci się że zrobiłeś niedźwiedzią przysługę swojej TV

a) mieszkasz w Rynku czy obok niego bo tak wynika z tego forum
b) jesteś żywotnie zainteresowany tym by być w opozycji do Prezia
c) jesteś dziennikarzem

reasumując użyłeś swoich wpływów by relacja była duża a nie standardowa
Czyli wykorzystałeś stanowisko dla swoich celów prywatnych

To jedno

Drugie - jak firma komercyjna może pozwolić sobie na 4 godzinną transmisję za friko?
Jeżeli jest to ważne, a niewątpliwie jest, to oczywiście powinna to prowadzić , monitować, robić sondy i różnego rodzaju debaty.

Wiesz, że tą relacją i sesją rozpoczęła się kampania wyborcza samorządowa 2006.
I wiesz, że relacja(relacje) Wasze nie są bezstronne jak na telewizję komercyjną;P

Następna sprawa. To, aż się wierzyć nie chce że to była 1 sesja zwołana przez mieszkańców.
Jak zgodnie z prawem można to zrobić? Czy trafiło ileś tam podpisów by zwołać tą sesję?
I czy wtedy jak było referendum o odwołanie Prezydenta Maćkały nie było one poprzedzone jakąś sesją zwołaną przez mieszkańców?

I nie uważasz, że nie za dobrze to świadczy o mieszkańcach, że przez 15 lat nie wiedzieli o swoich prawach? A Tematów do zwołania sesji było oj było.

Ciekawe, jak będzie to wyglądało jak Ryneg będzie wegetował i gnuśniał a CCC wybuduje galerię. RR stwierdzi, że Rynek też mógłby być zabudowany i potem mogłaby nastąpić jakaś forma rewitalizacji (choć dziś obchodziłem mury i jakoś sobie tego nie mogę wyobrazic;(, ale niestety Rada plus część mieszkańców Rynku .... itd

Licząc proporcje Przylesie/Ustronie a mieszkańcy Rynku. Cóż. Panowie. Kolejny raz pięknie daliście się wypuścić.
Oczywiście moje rozważania nie dotyczą aspektu prawnego. Dobrze by było by nastąpiło postępowanie prokuratorskie. Tylko co będzie z tym wątkiem jak prokurator stwierdzi, że nie złamano prawa?
Mówicie i piszecie, że RR to leń i "nieudolny moim zdaniem prezydent" ciekawe co by było gdyby był pracowity?
Wystarczy, że w tym mieście rada jest pracowita i lotna intelektualnie. Nieprawdaż?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Ze względów technicznych sesja zostanie retransmitowana w sobote w trzech częściach.

Bedzie to w następujacych godzinach:

18.00 - 19.00
20.00 - 21.00
22.00- do koncz (okolo 23.30)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

No coz...
Jak widze misiu bardziej jestes zainteresowany robieniem sensacji i podgrzewaniem emocji niz informacja.

No wiec od początku.

1.
Mam za duzo lat, zeby pozwolic sobie na to, aby osoba tak mloda jak ty zwracala sie do mnie piszczotliwie DeeSiku. Zachowaj prosze odpowiedni dystans.
(Żeby nie było watpliwości - znam Twoje personalia [nieważne skąd] i stąd wiem, że jesteś młody)

2.
Jestem mieszkancem Rynku, nigdy tego nie ukrywałem.
Jestem dziennikarzem i jako taki mam prawo i obowiązek pokazywać wszystko co sie w miescie dzieje. Moja "opozycyjność" lub "lubienie" Prezydenta ( nigdy nie uzywam pejoratywnych okreslan w stylu "prezio") jest moją OSOBISTA i PRYWATNA sprawą, która nie jest prezentowana w materiałach, które orezentuje w TV. Nikt nie zarzucał mi do tej pory stronniczości i przekazania NIEPRAWDY. Prawo do krytyki jest niezbywalnym prawem dziennikarza. Ciekaw jestem, że jakoś nie dostrzegane są materiały, w których Prezydent jest pokazywany pozytywnie. A i takie tworze. (jesli na to zasługuje)

3.
Ja NIE MAM zadnych wpływów :) Decyzję o emisji programów podejmuje tzw. wydawca i Prezes TKL. Ja jestem "zza cienki Bolek" żeby decydowac o emisji.

4. Telewizja komercyjna moze pozwolic sobie na wszystko. I wyobraź sobie, że to monituje, robi sondy i roznego rodzaju debaty. I to roznych stron - nie tylko MOJE zdanie jest pokazywane. Jeśli tego nie wiesz to oznacza, ze NIE ogladasz tej telewizji wiec... co upoważnia Cie do takich krzywdzących stacje sądów?

5.
Czyja to niby kampania wyborcza zaczęła się tą relacją i sesja? Moze jakieś nazwiska podasz?

6. Na czym polega "nie bezstronnosc" relacji - moze konkretnie a nie tylko postawienie ogolnego zarzutu?

7. Twoja sprawa czy wierzysz czy nie - gdybys oglądał telewizje, wiedziałbys, że taką informacje ( o tym ze to pierwsza tego typu sesja) podał Przewodniczący Rady Paweł Niewodniczański.
Co do sposobu zwolywania sesji odsylam Cie do Przewodniczacego wlasnie.

To czy swiadczy to dobrze czy zle o mieszkancach jest zupełnie inna sprawa.

Następne sprawy poruszone przez Ciebie ZUPELNIE nie powinny byc adresowane do mnie. Pytasz tam o moje opinie, a nawet WMAWIASZ mi opinie, które moimi nie są.

Reasumując - staram sie INFORMOWAC.
Nie przytaczam swoich PRYWATNYCH opinii.
POKAZUJE to co sie dzieje.

No i mam pytanie Misiu.
Twoim zdaniem DOBRZE czy ZLE sie stalo, ze retransmisja ( zaznaczam - retransmisja - bez JAKIEGOKOLWIEK montazu) została wyemitowana?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

a jak ktoś nie ma kablówki?jest jakiś dostęp do stenogramów sesji?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: SeeDes »

Jak np. Ktoś nie ma kablówki, może udać się do Kogoś kto ją ma - np. sąsiad, szwagier, kochanka, znajoma koza lub też powołać społeczny komitet i w szerokim gronie emocjonalnie przeżywać to ,,zjawisko,, (troszkę sarkazmu dla pokrzepienia dusz)
Punkt widzenia zależy od stopnia głupoty społeczeństwa w którym przyszło ci żyć
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM