Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
CZY KOMUŚ PODOBA SIĘ OBECNY STAN WIZUALNY RATUSZA?? KOLEJNY WSTYD.W chwili obecnej toczy sie spór o wyprowadzenie ziemi należącej do rynku, a tymczasem Ratusz został pod przykrywką EMPIK-u także wystawiony na nowe cudo Lubina.Mianowicie chodzi o to kto ma w tym interes i jakie pięniądze,ile z tego Urząd "wynajmując wizerunek Ratusza pod reklamy NIERUCHOMOŚCI ma? Kto zezwolił na takie oflagowanie Ratusza?Czy ktoś zezwolił na wykorzystywanie wizerunku Ratusza do celów promocyjnych firmy BAX, myślę że tak ale za goodne pieniądze DLA MIASTA? Niezależnie od tego chyba estetyka powinna być górą, bo jak nie to poco remonty , oflagujmy ruiny, będzie taniej 
Bywalec

Kilka wyjasnien.
Ratusz , po odejściu z niego Dominet Banku został wydzierżawiony prywatnemu biznesmenowi (właścicielowi firmy Bax). Wszystkie instytucje, które tam się mieszcza (także Empik) wynajmują pomieszczenia od firmy Bax, nie od miasta. W związku z tym miasto nie ma juz wplywu na to co na Ratuszu jest wywieszane. Z tego co wiem tylko szyldy Empiku zostały uzgodnione z konserwatorem zabytków i wydana została na nie zgoda. Niestety, konserwator nie ma wpływu na to co jest tam wywieszane, zwłaszcza jesli nie jest zamocowane trwale.
Mozna tylko APELOWAC do własciciela firmy Bax żeby nie robił z Ratusza słupu reklamowego.
To tyle.
Ratusz , po odejściu z niego Dominet Banku został wydzierżawiony prywatnemu biznesmenowi (właścicielowi firmy Bax). Wszystkie instytucje, które tam się mieszcza (także Empik) wynajmują pomieszczenia od firmy Bax, nie od miasta. W związku z tym miasto nie ma juz wplywu na to co na Ratuszu jest wywieszane. Z tego co wiem tylko szyldy Empiku zostały uzgodnione z konserwatorem zabytków i wydana została na nie zgoda. Niestety, konserwator nie ma wpływu na to co jest tam wywieszane, zwłaszcza jesli nie jest zamocowane trwale.
Mozna tylko APELOWAC do własciciela firmy Bax żeby nie robił z Ratusza słupu reklamowego.
To tyle.
Nowy(a) na forum

Hmm , kilka wyjaśnień?, już myślałem że będą konkrety a tu ;( ,DeeS pisze:Kilka wyjasnien.
To tyle.
to że jest dzierżawcą firma to fakt który nie ulega wątpliwości, ale odrazu można w takiej sytuacji stwierdzić iż polityka Miasta (niektórych urzędników, wydających zezwolenia) mija się z dobrem dla Lubina. Mamy do czynienia z podobną sytuacją oddania czegoś w prywatne ręce nie panując już nad tym w tak istotnych sprawach jak wizerunek , he he . Acz kolwiek przykre. A co do APELOWAĆ
Informacje
0 użytkowników » 1 gość