Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Stały bywalec

Maniak

W końcu jakiś sensowny projekt, teraz śmiało można powiedzieć, że Lubin na tym zyska, można zrobić dobry i akceptowalny projekt, można teren nawet sprzedać, (choć lepsza była by dzierżawa) można zrobić to nowocześnie, i byłbym nawet skłonny pochwalić za to prezia, gdyby nie to, że mi się przypomina zaraz tzw. galeria (porażka) rynek. Mam nadzieję, że projekt nie napotka żadnych przeszkód, i za jakieś dwa lata będzie ładnie i z klasą. 
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Maniak

Stały bywalec

Zdjęcia od DeeS`a wrzuciłem tutaj: http://galeria.lubin.pl/gallery/galeria2 Nie wiem czy to już wszystkie fotki, mam nadzieję, że nie.
No i już wiem, że jeszcze kilka zjątek dojdzie, ale to dopiero w niedzielę wieczorem lub poniedziałek.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2005, 22:10 przez surgeon, łącznie zmieniany 1 raz.
KUPIEC
2005-11-25 19:38:02
Prezydent Miasta Lubina zaczyna wycofywać się z obietnicy danej Kupcom . Podczas rozmów prowadzonych z Kupcami Pan Raczyński zapewniał, że dopóki targowisko przy ulicyŁukasiewicza nie będzie gotowe do przyjęcia handlowców, kupcy zostaną na targowisku przy ulicy Kopernika. Teraz dowiadujemy się, że na początku lutego mamy się wynieść - zasadnicze pytanie to gdzie, jak mamy zarobić na życie. Rozmowy z Prezydentem były prowadzone parokrotnie i zawsze obiecywano nam, że tymczasowo zostaniemy- i kto tu jest kłamcą. Zapowiadamy, że jeżeli dojdzie do niedotrzymania obietnicy handlowcy zaczną przygotowywać się do konfrontacji siłowej. Jest nas wielu, połączymy siły i Ci co idą na Łukasiewicz i Ci co idą do defilu. Kupcy zgodzili się na ustąpienie z targowiska przy Kopernika, ale muszą mieć gdzie pracować.
[ Dodano: Pią Lis 25, 2005 19:52 ]
Jeszcze trochę, a w Lubinie zabraknie ulicy bez wielgachnego sklepu, bardziej jest potrzebny wielki zakład pracy dla bezrobotnych.
2005-11-25 19:38:02
Prezydent Miasta Lubina zaczyna wycofywać się z obietnicy danej Kupcom . Podczas rozmów prowadzonych z Kupcami Pan Raczyński zapewniał, że dopóki targowisko przy ulicyŁukasiewicza nie będzie gotowe do przyjęcia handlowców, kupcy zostaną na targowisku przy ulicy Kopernika. Teraz dowiadujemy się, że na początku lutego mamy się wynieść - zasadnicze pytanie to gdzie, jak mamy zarobić na życie. Rozmowy z Prezydentem były prowadzone parokrotnie i zawsze obiecywano nam, że tymczasowo zostaniemy- i kto tu jest kłamcą. Zapowiadamy, że jeżeli dojdzie do niedotrzymania obietnicy handlowcy zaczną przygotowywać się do konfrontacji siłowej. Jest nas wielu, połączymy siły i Ci co idą na Łukasiewicz i Ci co idą do defilu. Kupcy zgodzili się na ustąpienie z targowiska przy Kopernika, ale muszą mieć gdzie pracować.
[ Dodano: Pią Lis 25, 2005 19:52 ]
Jeszcze trochę, a w Lubinie zabraknie ulicy bez wielgachnego sklepu, bardziej jest potrzebny wielki zakład pracy dla bezrobotnych.
KUPIEC
Maniak

Początkujący

Nowy(a) na forum

Wszyscy Ci co mają chęć na Galerię w Lubinie mają do tego prawo, ale powinni wiedzieć, że Galerią Rynek, Prezydentem, LSI i inwestorem zajmie się prokurator. Umowa podpisana przez tych ludzi jest daleko podejrzana. Wychodzi, że po likwidacji LSI
MIASTO BĘDZIE MUSIAŁO ODKUPIĆ TEN TEREN OD INWESTORA - miasto dostało 1mln, a zapłaci wiele więcej.
Galeria Lubin ta co miała powstać na miejscu istniejącego bazaru jest solą w oku handlowców zwłaszcza, że PAN RACZYŃSKI zaczyna lawirować, gdy handlowcy chcieli dostać na piśmie potwierdzenie wszystkich obietnic w sprawie nowego targowiska przedstawiciel Prezydent zerwał rozmowy - grają na zwłokę. Po ostatniej sesji Rady dowiedzieliśmy się, że Prezydentem zajmie się prokurator, a w kasie miasta jest pusto.
WIĘC MY KUPCY Z BAZARU PRZY UL. KOPERNIKA OGŁASZAMY, ŻE OD DNIA 05.12.2005r ZACZYNAMY PROTEST PRZECIWKO LIKWIDACJI TARGOWISKA I TRAKTOWANIU NAS JAK ZŁO KONIECZNE - PODEJMIEMY KROKI ZAPOBIEGAJĄCE POWSTANIU GALERI LUBIN
[ Dodano: Czw Gru 01, 2005 20:43 ]
Galeria Lubin ta co miała powstać na miejscu istniejącego bazaru jest solą w oku handlowców zwłaszcza, że PAN RACZYŃSKI zaczyna lawirować, gdy handlowcy chcieli dostać na piśmie potwierdzenie wszystkich obietnic w sprawie nowego targowiska przedstawiciel Prezydent zerwał rozmowy - grają na zwłokę. Po ostatniej sesji Rady dowiedzieliśmy się, że Prezydentem zajmie się prokurator, a w kasie miasta jest pusto.
WIĘC MY KUPCY Z BAZARU PRZY UL. KOPERNIKA OGŁASZAMY, ŻE OD DNIA 05.12.2005r ZACZYNAMY PROTEST PRZECIWKO LIKWIDACJI TARGOWISKA I TRAKTOWANIU NAS JAK ZŁO KONIECZNE - PODEJMIEMY KROKI ZAPOBIEGAJĄCE POWSTANIU GALERI LUBIN
[ Dodano: Czw Gru 01, 2005 20:43 ]
W Polkowicach powstały setki miejsc pracy tak jak w Legnicy, choć w Legnicy są supermarkety to powstało wiele nowych miejsc pracy w zakładach produkcyjnych, a w Lubinie nie. Jeszcze torchę, a Lubin będzie centrum handlowym z 35% bezrobociem.niania ogg pisze:Witam
myslę ze galeria też zatrudni troche ludzi.
co do kupców - zgadzam się , przeciez musza się z czegoś utrzymywac. mają rodziny, domy, dzieci. Pozatym bazar jako taki jest potrzebny, moze niekoniecznie w tym miejscu ale jest potrzebny.
KUPIEC
Początkujący

Maniak

gumbas, rzecznik rezydenta odpowiada? Na pytania w innym temacie (http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=1064&start=45), a KUPIEC, napisał o faktach niestety, więc jakie tłumaczenie by cię zadowoliło? Co do polityki informacyjnej to się zgadzam,
podpowiem preziowi, co ma zrobić ,(chociaż go nie lubię
)
Problem, primo - w kasie miasta niema pieniążków na przygotowanie terenów na łukasiewicze, a CCC (inwestor) ma zapłacić za teren bazaru 7 baniek. Rozwiązanie - pogadać z inwestorem żeby zapłacił do kasy miasta o tyle mniej ile by kosztowało przygotowanie nowych terenów. Korzyść? - Miasto nie musi bawić się w całą procedurę a jak mówi doświadczenie prywaciarz robi to szybciej i lepiej, (bo mu zależy na czasie a czas to pieniądz)
Problem sekundo - tzw. niepokoje społeczne - kupcy się burzą, blokują, a sprawa ciągnie się niepotrzebnie, (w kasie miasta pustka, radni zapowiedzieli, że nie pozwolą na dalsze zadłużanie miasta) rozwiązanie - kupcom mówi się, że to winny jest inwestor albo ci wredni radni, a ty jak zwykle chcesz tylko nie możesz - korzyść? Jak się uda to jesteś gość, bo załatwiłeś sprawę jak nie to są jacyś winni i to nie ty.
Ja naprawdę mam nadzieję, że uda pogodzić się obie sprawy
podpowiem preziowi, co ma zrobić ,(chociaż go nie lubię
Problem, primo - w kasie miasta niema pieniążków na przygotowanie terenów na łukasiewicze, a CCC (inwestor) ma zapłacić za teren bazaru 7 baniek. Rozwiązanie - pogadać z inwestorem żeby zapłacił do kasy miasta o tyle mniej ile by kosztowało przygotowanie nowych terenów. Korzyść? - Miasto nie musi bawić się w całą procedurę a jak mówi doświadczenie prywaciarz robi to szybciej i lepiej, (bo mu zależy na czasie a czas to pieniądz)
Problem sekundo - tzw. niepokoje społeczne - kupcy się burzą, blokują, a sprawa ciągnie się niepotrzebnie, (w kasie miasta pustka, radni zapowiedzieli, że nie pozwolą na dalsze zadłużanie miasta) rozwiązanie - kupcom mówi się, że to winny jest inwestor albo ci wredni radni, a ty jak zwykle chcesz tylko nie możesz - korzyść? Jak się uda to jesteś gość, bo załatwiłeś sprawę jak nie to są jacyś winni i to nie ty.
Ja naprawdę mam nadzieję, że uda pogodzić się obie sprawy
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Posłuchaj drogi Kupcze! Dajcie sobie wreszcie spokój ze swoimi ciągłymi wymysłami. Ile można ciągnąć ten temat? Obecny teren na którym znajduje się to wielkie wyspisko śmieci nie może być dłużej zajmowany przez tą działalności. Za wami nie mozna nadarzyć, ciągle zmieniacie plany. Zastanówcie się wreszczie i nie stwarzajcie niepotrzebnych problemów, bo powoli niestety robi się to śmieszne. A ta pikieta rozbawia mnie to upadłego to już prawdziwa przesada. Odejdzcie z tego terenu i przenieście swoje budki w inne miejsce i tam handlujcie nawet przez całą dobę.
[ Dodano: 05-12-05, 20:01 ]
[ Dodano: 05-12-05, 20:05 ]
[ Dodano: 05-12-05, 20:07 ]
Mam nadzieję, że sprawa szybko się rozwiązę i nie będziemy musieli słuchać juz więcej pomysłów tzw. kupców na poprawne rządy w mieście.
[ Dodano: 05-12-05, 20:01 ]
Trochę szacunku i poważania, bo nie rozmawiasz z byle gówniarzem tylko z pewną dość ważną w tym mieście osobą. Rzecznik prasowy nie ma obowiązku odpowiadać na twoje ordynarne pytania.Pytanie do rzecznika Prezydenta:p.Kupiec na forum wysuwa jakieś zarzuty i twierdzenia w stosunku do was,tylko dlaczego ja wciąż słucham jednej strony.Pańska polityka informacyjna jest za przeproszeniem do d..y.Rusz się Pan wreszcie i ugotuj jakąś wypowiedż!
[ Dodano: 05-12-05, 20:05 ]
Kompletna bzdura, o czym powinieneś wiedzieć pisząc ten post.W Polkowicach powstały setki miejsc pracy tak jak w Legnicy, choć w Legnicy są supermarkety to powstało wiele nowych miejsc pracy w zakładach produkcyjnych, a w Lubinie nie. Jeszcze torchę, a Lubin będzie centrum handlowym z 35% bezrobociem.
[ Dodano: 05-12-05, 20:07 ]
Mam nadzieję, że sprawa szybko się rozwiązę i nie będziemy musieli słuchać juz więcej pomysłów tzw. kupców na poprawne rządy w mieście.
Łukasz
Informacje
Bing [Bot], Google [Bot] » 1 gość