Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

Stały bywalec

Początkujący

Maniak

wiecie co, dowiedziałem się bardzo ciekawej rzeczy, otóż nasz prezio nie może się umówić na spotkanie z prezesem KGHM-u. od sierpnia mieli trzy umówione (z incjatywy prezesa) spotkania i wszystkie odwołał, czy to nie dziwne że nasz raczek nie chce się spotkać z prezesem najpotężniejszej firmy dolnego śląska?? to jak on chce znaleść inwestorów? 
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Popatrz jaki On nieudolny.
Tak KGHM inwestował w mieście za czasów Maćkały oraz koalicji Maćkały ze Zbrzyznym czyli ekipy Milki i Sadowskiego
Możesz wymienić wspólne przedsięwzięcia inwestycyjne miasta i KGHM z tego okresu
BARDZO PROSZE WYMIEŃ
Inaczej wyjdziesz na nieuka i pieniacza
A co do spotkań?
Hehe. 3 razy Szczerbiak do niego dzwonił by ten się spotkał mówisz?
Pewnie o kasę chodziło? Tak? Tą co miasto ma mu oddać? No to dziwne ma sposoby prezes KGHM;)
A może to jakiś interes ma Prezes KGHM?
A może RR uważa , że kGHM wydymał go ze stadionem czy też z realizacją podpisanej umowy z miastem o budowie czegoś tam w strefie a obiecanego czy też zaklepanego podczas wizyty wiceministra czegoś tam w Lubinie na początku stycznia tegoż roku.
To opowaiadaj Tomi jak to KGHM inwestuje w nasze miasto od 1990 roku
Jak możesz wal też wielkoscią kasy
Zawsze się ludziom te cyferki przydadzą.
No Tomi! Do roboty.
Podziel to tak
1990 - 1994 - Raczyński
1994 - 1998 - Mackała
1998 - 2002 - Milka/ Sadowski
2002 - nadal Raczyński
I napisz ile środków i na jakie inwestycje w mieście i dla miasta przeznaczył KGHM;P
Tak KGHM inwestował w mieście za czasów Maćkały oraz koalicji Maćkały ze Zbrzyznym czyli ekipy Milki i Sadowskiego
Możesz wymienić wspólne przedsięwzięcia inwestycyjne miasta i KGHM z tego okresu
BARDZO PROSZE WYMIEŃ
Inaczej wyjdziesz na nieuka i pieniacza
A co do spotkań?
Hehe. 3 razy Szczerbiak do niego dzwonił by ten się spotkał mówisz?
Pewnie o kasę chodziło? Tak? Tą co miasto ma mu oddać? No to dziwne ma sposoby prezes KGHM;)
A może to jakiś interes ma Prezes KGHM?
A może RR uważa , że kGHM wydymał go ze stadionem czy też z realizacją podpisanej umowy z miastem o budowie czegoś tam w strefie a obiecanego czy też zaklepanego podczas wizyty wiceministra czegoś tam w Lubinie na początku stycznia tegoż roku.
To opowaiadaj Tomi jak to KGHM inwestuje w nasze miasto od 1990 roku
Jak możesz wal też wielkoscią kasy
Zawsze się ludziom te cyferki przydadzą.
No Tomi! Do roboty.
Podziel to tak
1990 - 1994 - Raczyński
1994 - 1998 - Mackała
2002 - nadal Raczyński
I napisz ile środków i na jakie inwestycje w mieście i dla miasta przeznaczył KGHM;P
Początkujący

No, no, no. Gdy pierwszy raz Raczyński był prezydentem to robotę za niego odwalał Maćkała.
Poza tym nigdy w tym czasie KGHM nie miał takich zysków. Teraz ta kasa odjedzie do Warszawy na becikowe. Gdyby RR chciał się dogadywać z kombinatem to by już przecinał wstęgi na otwarcie tego i owego. Pewnie nie chciałby robić tego wspónie ze Zbrzyznym czy Błądkiem, czy jeszcze kimś ale miasto by to i owo miało. Lubin potzrebuje gospodarza, a nie mimozę.
Poza tym nigdy w tym czasie KGHM nie miał takich zysków. Teraz ta kasa odjedzie do Warszawy na becikowe. Gdyby RR chciał się dogadywać z kombinatem to by już przecinał wstęgi na otwarcie tego i owego. Pewnie nie chciałby robić tego wspónie ze Zbrzyznym czy Błądkiem, czy jeszcze kimś ale miasto by to i owo miało. Lubin potzrebuje gospodarza, a nie mimozę.
August Oktawian
Maniak

mis21, o czym ty piszesz posłuchaj sam siebie i przeczytaj uważnie to co napisał August Oktawian, z którym nie sposób się nie zgodzić. prezes jednej z największych firm w polsce ma biegać za prezydenciną jakiegoś 80tys. miasta????
o spotkanie z tym prezesem zabiegają ważniejsi ludzie niż nasz prezio, popatrz na to z boku bo sam narazie bijesz piane. Nie bronię władz kghm-u, mało tego mam do nich żal że nic nie inwestują w mieście w którym tak naprawdę urodziła się ta firma, ale to nie znaczy żeby niedostrzegać proporcj i o to mi chodziło.
1990 - 1994 - Raczyński /Maćkała
1994 - 1998 - Mackała
2002 - 2006 - Raczyński - ale nigdy więcej
prezio może ich nie lubieć (ja za nimi nie przepadan) ale powinien się z nimi liczyć choćby dlatego że miasto może na dobrych stosunkach z kghm-em tylko skożystać.
i pomyśl trochę o proporcjach to nie trudne.
o spotkanie z tym prezesem zabiegają ważniejsi ludzie niż nasz prezio, popatrz na to z boku bo sam narazie bijesz piane. Nie bronię władz kghm-u, mało tego mam do nich żal że nic nie inwestują w mieście w którym tak naprawdę urodziła się ta firma, ale to nie znaczy żeby niedostrzegać proporcj i o to mi chodziło.
Jeżeli sądzisz że prezydent miasta ma prawo się obrażać to znaczy że niewiesz co mówisz, on ma zasr.... obowiązek dbać o nasze (mieszkańców) interesy, jeżeli prezes (nowo powołany) potężnej firmy chce się z nim spotkać to on nie robi żadnej łaski ma zapierniczać na to spotkanie odwołując inne, a dopiero potem może ponarzekać jak nic z tego nie wyniknie.A może RR uważa , że kGHM wydymał go ze stadionem czy też z realizacją podpisanej umowy z miastem o budowie czegoś tam w strefie a obiecanego czy też zaklepanego podczas wizyty wiceministra czegoś tam w Lubinie na początku stycznia tegoż roku.
widzę to podobniePodziel to tak
1990 - 1994 - Raczyński
1994 - 1998 - Mackała
2002 - nadal Raczyński
1990 - 1994 - Raczyński /Maćkała
1994 - 1998 - Mackała
2002 - 2006 - Raczyński - ale nigdy więcej
ja to skomentuje tylko tak że kasa którą miasto przeznacza na inwestycje jest jak brud za paznokciem dla władz kghm-u.I napisz ile środków i na jakie inwestycje w mieście i dla miasta przeznaczył KGHM;P
prezio może ich nie lubieć (ja za nimi nie przepadan) ale powinien się z nimi liczyć choćby dlatego że miasto może na dobrych stosunkach z kghm-em tylko skożystać.
i pomyśl trochę o proporcjach to nie trudne.
Nowy(a) na forum

Dobra Tomi!!!
Konkrety!!!. Czyli ile kasy za poprzednich prezydentów wydał KGHM na miasto
I ile KGHM wydał na inne miasta: Głogów, Polkowice, Legnica.
Proszę. Bo dalej nie posługujesz sie konkretami czyli realną kasą
realną kasę dostał na pewno proboszcz kościoła w Grodowcu
Więc inni też. Ty wiesz bo piszesz. Więc podziel się wiedzą.
Konkrety!!!. Czyli ile kasy za poprzednich prezydentów wydał KGHM na miasto
I ile KGHM wydał na inne miasta: Głogów, Polkowice, Legnica.
Proszę. Bo dalej nie posługujesz sie konkretami czyli realną kasą
realną kasę dostał na pewno proboszcz kościoła w Grodowcu
Więc inni też. Ty wiesz bo piszesz. Więc podziel się wiedzą.
Weteran

Maniak

mis21, czy ty nie rozumiesz, co się do ciebie pisze??? Nie napisałem nigdzie,(jeśli tak to pokaż gdzie), że kghm inwestował bardziej lub mniej, tylko, że prezes chce się spotkać z prezydentem, który go unika, mimo że powinien sam go szukać. no jaśniej tego nie da się powiedzieć jak tego nie rozumiesz to ja się poddaję, bo ty mówisz na inny temat niż zadany.
dokladnie!! .... niech ktos jeszcze powie za jakiej kadencji ( chodzi mi o prezydenta miasta ) bylo najwiecej imprez .... ?realista pisze:"Lubin" od lat grube pieniądze wydaje na organizowanie licznych imprez i sprowadzanie gwiadz i gwiazdeczek na liczne festyny, itp.
Natomiast miasto jakie jest - każdy widzi.
Inni modernizowali, inwestowali - Lubin imprezował.
Nowy(a) na forum

Stały bywalec

Maniak

Nowy(a) na forum

W dzisiejszej Gazecie Wrocławskiej stoi, iż Prezydent podał Prezesa KGHM do prokuratury. Mówił o tym wcześniej w TVL. I nagle zadłużenie wobec Kombinatu uległo zmniejszeniu z 24 milionów do 2,4 mln.
Może Tomi - pyskacz i pieniacz - wyjaśni teraz jak to jest w relacjach KGHM - miasto.
O czym chciał rozmawiać Szczerbiak
I dlaczego KGHM, Szczerbiak i Wyborski plus Zbrzyzny kłamali?
To forum zdominowane jest przez jedną opcję. Gdzieś ktoś zauważył zabawy dziecka posła w księdza?
Może link do tego podacie jaka dyskusja na ten temat się toczyła na tym forum?
Może Tomi - pyskacz i pieniacz - wyjaśni teraz jak to jest w relacjach KGHM - miasto.
O czym chciał rozmawiać Szczerbiak
I dlaczego KGHM, Szczerbiak i Wyborski plus Zbrzyzny kłamali?
To forum zdominowane jest przez jedną opcję. Gdzieś ktoś zauważył zabawy dziecka posła w księdza?
Może link do tego podacie jaka dyskusja na ten temat się toczyła na tym forum?
Informacje
0 użytkowników » 2 gości