Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Początkujący

Maniak

Bywalec

Na dzisiaj jest zwołana konferencja prasowa na temat budowy Galerii - zaprasza inwestor.
Oczywiscie o przebiegu poinformuje.
Natomiast jutro, ogodzinie 13.00 ma sie odbyc konferencja - debata na temat przyszłości lubinskiego Rynku. Zaproszenie sa wszyscy zainteresowani tematem mieszkancy Lubina. Mam nadzieje, ze forumowicze takze przyjda.
Natomiast jutro, ogodzinie 13.00 ma sie odbyc konferencja - debata na temat przyszłości lubinskiego Rynku. Zaproszenie sa wszyscy zainteresowani tematem mieszkancy Lubina. Mam nadzieje, ze forumowicze takze przyjda.
Początkujący

macie kamerki więc proponuje to nagrać i w tv pościć, np. po wiadomościach. może mniej będą kłamać nasDeeS pisze:Na dzisiaj jest zwołana konferencja prasowa na temat budowy Galerii - zaprasza inwestor.
Maniak

Początkujący

Nowy(a) na forum

Maniak

Nowy(a) na forum

Projekt jest ciekawy - ALE W MIEJSCE DZISIEJSZEGO BAZARU. Stawianie czegoś podobnego na Rynku i twierdzenie, że "dziś nie buduje się na wzór XV wieku" jest oznaką całkowitego braku podstawowej wiedzy z zakresu zagospodarowania przestrzennego i rewaloryzacji tzw. historycznego centrum miasta.Kryzbi pisze:Ano pokazywali projekt, ma byc nieco szklanyi nieco zielony
mnie sie bardzo podoba... ale jest jeden minusik... nie bedzie za malo miejsca na rynku ?
A w Legnicy oficjalnie przedstawiono projekt przebudowy i zagospodarowania dawnego MEGASAMU. ZOSTANIE OBUDOWANY KAMIENICAMI NA WZÓR DAWNEJ ZABUDOWY (w ten sposób, że nie będzie widoczny - stanie się wnętrzem GALERII, która z zewnatrz będzie wyglądała jak zwyczajne kamienice). Odtworzy się również przebieg zburzonej w latach 60-tych ulicy Szpitalnej...
A WIĘC MOŻNA - WYSTARCZY CHCIEĆ.
Początkujący

Nowy(a) na forum

Jesli ktoś chce zobaczyć LEGNICKI projekt GALERII, która powstanie z przebudowy MEGASAMU (wszyscy wiemy gdzie stoi - przed kościołem ewangelickim przy ul. Najświętszej Marii Panny - dawnej ul. Panieńskiej, potem Rosenbergów - a więc w samym centrum Starego Miasta), podaje link do opisu (na dole strony jest odsyłacz do wizualizacji projektu). POLECAM!gumbas pisze:gdzie można zobaczyć to cudo?
GALERIA LEGNICKA: dawny MEGASAM
Początkujący

http://www.lubin.pl/?exid=3013
Tu można zobaczyć projekt Galerii Rynek w Lubinie.
Proporcje są zdecydowanie zaburzone.
W tym miejscu nie da się wcisnąć czegoś bardziej okazałego.
Zobaczcie jak niewielkie są kamieniczki na Piastowskiej.
Taka galeria aż się prosi na miejscu bazaru obok sądu.
Tu można zobaczyć projekt Galerii Rynek w Lubinie.
Proporcje są zdecydowanie zaburzone.
W tym miejscu nie da się wcisnąć czegoś bardziej okazałego.
Zobaczcie jak niewielkie są kamieniczki na Piastowskiej.
Taka galeria aż się prosi na miejscu bazaru obok sądu.
August Oktawian
Stały bywalec

Maniak

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość