Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Początkujący

Bez wyremontowanych dróg w Lubinie zawali się i sport i miasto. To jest powiedziane z pewną przesadą, ale może być tak, że do wybudowanej sali nie będzie można dojechać. A dlaczego nie dać terenu obok stadionu Zagłebiu, a kombinat wybuduje tam halę. Przecież to rozsądniejsze. A miast zajmie się salami i boiskami szkolnymi, klasami sportowymi, klubami szkolnymi. Wtedy może będzie porządna piłka w Lubinie. Z naszymi zawodnikami, a nie kupowanymi.
August Oktawian
Maniak

obiecuje nam trzy
bo będą wybory
[ Dodano: Nie Lis 06, 2005 20:59 ]
a tak na poważnie to KGHM jako pracodawca większości tzw "siły roboczej" w okręgu powinien zatrudniać (trenerów) i promować sport amatorski (szkolny), w końcu to 'nasze dzieci' i przyszli pracownicy KGHM-u
bo będą wybory
[ Dodano: Nie Lis 06, 2005 20:59 ]
a tak na poważnie to KGHM jako pracodawca większości tzw "siły roboczej" w okręgu powinien zatrudniać (trenerów) i promować sport amatorski (szkolny), w końcu to 'nasze dzieci' i przyszli pracownicy KGHM-u
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Maniak

Początkujący

Jeżeli hala będzie na siebie zarabiała to ja zostanę kosmonautą. Poza tym miasto nie powinno sobie stawiać celu zarabiania, bo wtedy powinno zlikwidować szkoły, ulice i pomoc społeczną. Władza publiczna jest powołana po to by zaspokajać wspólne potrzeby obywateli. Drogi na pewno do takich należą.
August Oktawian
Maniak

Dzięki tym obiektom kluby będą mogły zaistnieć... Zresztą pewnie też będą wynajmowane te wszystkie obiekty nie tylko przez poszczególne kluby ale i tez przez prywatne osoby...Wiele osób będzie mogło się rozwijać...
Ale pewnie za tym pomysłem, projektem stawi się dużo obywateli...
Szczególnie że Lubinowi przydało by się takie miejsce... 
Poza tym miasto nie powinno sobie stawiać celu zarabiania, bo wtedy powinno zlikwidować szkoły, ulice i pomoc społeczną
zgadzam sięWładza publiczna jest powołana po to by zaspokajać wspólne potrzeby obywateli
Ale pewnie za tym pomysłem, projektem stawi się dużo obywateli...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Początkujący

Nie neguję potrzeby zbudowania hali, ale też nie wierzmy w duchy. Hala na siebie nie zarobi, nawet bez liczenia amortyzacji i kosztów spłaty kredytu. Halę może zbudować KGHM przy stadionie, ale do tego potrzeba woli dwóch stron. KGHM chce ...
Jako smochodziarz chcę, aby miasto zreperowało drogi, szczególnie na Przylesiu.
Jako smochodziarz chcę, aby miasto zreperowało drogi, szczególnie na Przylesiu.
August Oktawian
Maniak

August Oktawian,
, a w lubinie są potrzebne 4 nowoczesne hale. na składowej, w sp. nr 14, stadion GOS i wspomniana tu hala na OSIR, bo niema innych ważnych inwestycji w mieście - niemieliśmy żadnej będziemy mieć 4 hurra 
nikt tego nie będzie negował bo to niepoprawneNie neguję potrzeby zbudowania hali
Maniak

Początkujący

Maniak

August Oktawian,
http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=15285#15285
była poprawka w budżecie ale chyba odpadła.A sala gimnastyczna przy szkole nr 12?
no to podziękuj klubowi SLD i prezydenckim bo były takie poprawki ale je odrzuciliJako smochodziarz chcę, aby miasto zreperowało drogi, szczególnie na Przylesiu.
http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=15285#15285
Początkujący

Maniak

ŚW, 
DLACZEGO ?? koszty niewielkie, można promować się lepiej niż np. przez tenis, no i pracownicy którzy szanują swoją firmę pracują lepiej niż tacy którzy narzekają na wydawane niepotrzebne fundusze. no i pracownik wysportowany to zdrowy pracownik. jest wiele plusów. i oczywiście nie miałem na myśli jakiejś rzeszy trenerów ale kilku czy nawet kilkunastu do pracy z młodzieżą i dziećmi to nie jest wiele, poblem że o przyszłości tak odległej nikt nie myśli, ani prezydent ani prezesChyba już lekko przesadzasz.
Początkujący

Tomi faktem jest że pomysły masz dobre i w większości je popieram !!!!!
Twoja walka z "Galerią Rynek" z tego co widziałem w tv jest na 5, ale także z tego co tutaj na forum przeczytałem jesteś członkiem (chyba Teraz Lubin). O ile to jest prawda to mam propozycję !
Dla mnie szarego mieszkańca naszego miasta najwazniejsze to jest wygląd naszego Lubina i Ty także o to dbasz. Zajmijcie się zrywaniem plakatów wyborczych a nie narzekaniem ciągłym że to lub tamto inni robią źle.
A przy okazji mam pytanie gdzie można zgłosić to bo już mam dość patrzenia na te plakaty (Schetyna, Wojnarowicz ich widziałęm dzisiaj )
Twoja walka z "Galerią Rynek" z tego co widziałem w tv jest na 5, ale także z tego co tutaj na forum przeczytałem jesteś członkiem (chyba Teraz Lubin). O ile to jest prawda to mam propozycję !
Dla mnie szarego mieszkańca naszego miasta najwazniejsze to jest wygląd naszego Lubina i Ty także o to dbasz. Zajmijcie się zrywaniem plakatów wyborczych a nie narzekaniem ciągłym że to lub tamto inni robią źle.
A przy okazji mam pytanie gdzie można zgłosić to bo już mam dość patrzenia na te plakaty (Schetyna, Wojnarowicz ich widziałęm dzisiaj )
Maniak

ŚW, dzięki, ale poza posiadaniem pomysłu trzeba umieć go zrealizować (pracuję nad tym
), nie tylko TL (ale żadna partia-źle mi się kojażą), ja też mam dość oglądania tych "mordek" z tego co wiem to państwowa komisja wyborcza jest odpowiednią instytucją do ścignięcia tych kandydatów (oni mają taki obowiązek i nikt ich nie zmusi poza PKW) poza bilbordami bo tu decyduje właściciel i ten kto płaci(chyba).
co do hali to trzeba zmienić tytuł nie za 15 mil tylko za conajmniej 20parę baniek.
no i czy potrzebny basen, dowiedziałem się że w lubinie był do niedawna(może jescze jest) problem z tym że w tych basenach które już są, jest pusto, sprawdze to niedługo osobiście
co do hali to trzeba zmienić tytuł nie za 15 mil tylko za conajmniej 20parę baniek.
no i czy potrzebny basen, dowiedziałem się że w lubinie był do niedawna(może jescze jest) problem z tym że w tych basenach które już są, jest pusto, sprawdze to niedługo osobiście
Początkujący

Informacje
0 użytkowników » 1 gość