Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Taak - zbużmy[tak nie piszemy!i'm back :kosa:] ratusz bo zasłąnia galerię.

Gitarowo. Bez komentarza.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

:D hehe. Nie nie burzcie niech zostanie wszystko tak jak jest. Galeria - zgadzam się na wybudowanie tego ale nie w tym miejscu! Mogliby wywalić ten głupi bazar i tam postawić galerię. Takie moje zdanie. A w ratuszu to powinni dać coś o historii Lubina, jakieś małe muzeum (stare zdjęcia, archiwalne biało-czarne filmy itp.) Pozdro
Obrazek

"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

Chyba większość zgadza się, że Galeria w proponowanej postaci nie powinna się tam znaleźć lecz zostać postawiona na miejscu bazaru. W Rynku natomiast wznieść stylizowane kamieniczki.
August Oktawian
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

August Oktawian,
Ja maila już wysłałem w tej sprawie.
i tak trzymać, szkoda że poza pustym gadaniem tak mało osób jest gotowych do działania:(
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Wszystkie problemy z architekturą mamy dlatego, że Polak, który pracował przy wieży Babel zrywał azbest z dachów i zabardzo sie nienapatrzył, jak się planuje wśród cywilizowanych...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Oto kolejna odsłona serialu sensacyjnego "Galeria Rynek w Lubinie". Teraz próba zamkniecia ust mediom. A w zasadzie mnie - to na mnie złozono doniesienie.

Artykuł z dzisiejszej "Gazety Wrocławskiej - Słowo Polskie".

Tajne przez poufne
Prokuratur bada, w jaki sposób projekt Galerii Rynek
przeciekł do mediów

Doniesienie złożył Stanisław Tokarczuk, lubiński historyk. Plansza z projektem Galerii Rynek, którą obok starego ratusza planują wybudować wspólnie niemiecki Womak i Lubińska Spółka Inwestycyjna, miała być umieszczona w przygotowanym przez niego albumie „Lubin Reaktywacja”. Wcześniej jednak
ukazała się w mediach. I to wbrew woli inwestorów, którzy strzegli projektu przed dziennikarzami jak największej tajemnicy. Od lipca obiecywano przedstawić go społeczeństwu do konsultacji, wciąż jednak odwlekano ten moment tłumacząc, że nie ma jeszcze zgody konserwatora zabytków. Stanisław Tokarczuk zareagował, gdy na początku października projekt Galerii Rynek pokazała najpierw Telewizja Kablowa Lubin a zaraz potem nasza gazeta. Historyk chce się dowiedzieć, skąd projekt przeciekł do mediów. (PEKA)

Żeby nie było wątpliwości wyjasniam, że Ustawa Prawo Prasowe NAKAZUJE dziennikarzowi chronić dane umożliwiające identyfikację źródła informacji.

Art. 15. 1. Autorowi materiału prasowego przysługuje prawo zachowania w tajemnicy swego nazwiska.
2. Dziennikarz ma obowiązek zachowania w tajemnicy:
1) danych umożliwiających identyfikację autora materiału prasowego, listu do redakcji lub innego materiału o tym charakterze, jak również innych osób udzielających informacji opublikowanych albo przekazanych do opublikowania, jeżeli osoby te zastrzegły nieujawnianie powyższych danych,

Także Kodeks Postepowania Karnego chroni źródła informacji:

Art. 180
§ 1. Osoby obowiązane do zachowania tajemnicy służbowej lub tajemnicy związanej z wykonywaniem zawodu lub funkcji mogą odmówić zeznań co do okoliczności, na które rozciąga się ten obowiązek, chyba że sąd lub prokurator zwolni te osoby od obowiązku zachowania tajemnicy.
§ 2. Osoby obowiązane do zachowania tajemnicy notarialnej, adwokackiej, radcy prawnego, lekarskiej lub dziennikarskiej mogą być przesłuchiwane co do faktów objętych tą tajemnicą tylko wtedy, gdy jest to niezbędne dla dobra wymiaru sprawiedliwości, a okoliczność nie może być ustalona na podstawie innego dowodu. W postępowaniu przygotowawczym w przedmiocie przesłuchania lub zezwolenia na przesłuchanie decyduje sąd, na posiedzeniu bez udziału stron, w terminie nie dłuższym niż 7 dni od daty doręczenia wniosku prokuratora. Na postanowienie sądu przysługuje zażalenie.
§ 3. Zwolnienie dziennikarza od obowiązku zachowania tajemnicy nie może dotyczyć danych umożliwiających identyfikację autora materiału prasowego, listu do redakcji lub innego materiału o tym charakterze, jak również identyfikację osób udzielających informacji opublikowanych lub przekazanych do opublikowania, jeżeli osoby te zastrzegły nieujawnianie powyższych danych.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

to doniesienie to czysty absurd!

to byla ta wielokrotnie wspominana konsultacja z mieszkancami miasta przeciez, chyba sie nie myle, co?

:kosa:
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

chyba się mylisz jak by chcieli to dać do konsultacji, to nikt nie donosiłby sam na siebie. co do absurdu to dodam że "Doniesienie złożył Stanisław Tokarczuk, lubiński historyk" jeżeli on broni stwierdzenia że galeria nawiązuje wyglądem do historycznej zabudowy, to dla mnie dyskwalifikuje go jako historyka. Po prostu chcieli nas postawić przed faktem dokonanym, nieładnie, dobrze że są te wolne (jeszcze :) ) media.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

to byla ta wielokrotnie wspominana konsultacja z mieszkancami miasta przeciez, chyba sie nie myle, co?
to byla ironia.

Gdyby nie DeeS zylibysmy w blogiej(?) nieswiadomosci ludzac sie, ze galeria bedzie pasowala do naszego rynku... Tego pewnie chcialyby wladze.

Dobrze, ze mamy czwarta wladze na strazy :)

pzdr.
:kosa:
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

to byla ironia.
ta jasne :)

jest tylko pytanie, czy to cóś nam da, czy potrafimy to wykożystać, czy skończy się na narzekaniu...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

Prezydencie R.gdzie jest ta społeczna konsultacja????????????
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

gumbas pisze:Prezydencie R.gdzie jest ta społeczna konsultacja????????????
Nie ma sensu zadawanie tutaj pytań Prezydentowi naszego miasta i tak nie dostaniesz odpowiedzi. Jakiś czas temu jego rzecznik odpowiadał na łatwe pytania, ale jak dostał więcej pytań to zamilkł.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Ja bym tam posadził pare drzewek wstawił pare ławeczek ... fontanne ;p może wkońcu nasz rynek nabrał by jakiegoś klimatu ... :D :)
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Alien pisze:Ja bym tam posadził pare drzewek wstawił pare ławeczek ... fontanne ;p może wkońcu nasz rynek nabrał by jakiegoś klimatu ... :D :)
+1. a ja bym dodał gdzieś miejsce, gdzie możnaby sobie było legalnie siąść na ławeczce i popijać piwkiem. Nie knajpa, a ławeczka.

[ Dodano: Nie Lis 06, 2005 16:34 ]
Gwoli większego klimatu...

[ Dodano: Nie Lis 06, 2005 16:35 ]
bo miasteczko za malo chillowe jest i .
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

e tam, ławeczka, drzewka, w rynku??? no co wy??
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM