Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Pisze ten temat bo to co sie dzieje z tymi busami to przekracza ludzkie pojecie.
Kolesie biora po 40 osob do busa.Ludzie siedza na podlogach,podpieraja sie o szyby, a kolesie jezdza po 100-120 km/h. Prawie w kazdym busie rano jadacym do wroclawia jest 3 razy za duzo ludzi i nikt tego nie widzi??Moze weszcie czas zeby zrobic jakas kontrole bo tragedia wisi w powietrzu...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: fikcja »

ludziom zależy na szybkim dojeździe, a kierowcom - wiadomo, na pieniądzach i tym, żeby w busie nie było wolnych miejsc..
swoją drogą, ludzie wsiadają do przepełnionych busów na własną odpowiedzialność. przecież istnieje też tak wspanialy środek lokomocji jak pks.. :}
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Tak... ale nieraz ktoś naprawde się spieszy i dzięki temu że kierowca bierze aż tyle osób może uratować chociażby utrate pracy...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
heh

Post autor: GoT-Michal »

ale jak jest oczywiste ze jedzie duzo osob to lepiej 2 busy podstawic niz upychac ludzi do 1 to chyba nie jest dobra polityka zarobkowa.
Devik Crazystar
Devik Crazystar
Re: Tarnowscy - ktoś ich kontroluje?

Post autor: Devik Crazystar »

...
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

DEVIK , dobrze gadasz...:-) Przyszedł taki wyżalić się na forum , zamiast samemu coś uczynić w tej sprawie. Myśli sobie , że Ty, ja, czy ktoś inny z nas będzie interweniował , jakby samemu nie mógł tego uczynić. Niezbyt często jeżdżę Tarnowskimi do Wrocławia, ale nigdy nie spotkałem się z przepełnieniem busa ponad dopuszczalne normy. Nie mogę też potwierdzić., zbyt szybkiej jazdy, ponieważ bus pokonywał trasę w czasie podanym w rozkładzie jazdy. Jeżeli ktoś ma inne odczucia, to ma szerokie możliwości interwencji.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

NEVIL, nie przesadzaj, widzi zagrożenie i je sygnalizuje, inna sprawa to fakt że przegina. Ja jeżdżę czasami do wrocka i fakt że przeginają z prędkością, ale nie są to tak drastyczne przypadki, raczej trzymają się rokładu (choć nie zawsze,szczególnie pod koniec trasy). z tym przepełnieniem to jak by nie robili to źle, byłem raz świadkiem, jak kierowca powiedział że więcej nie zabiera bo ma komplet, GoT-Michal, niechciałbyś być na jego miejscu - taki dostał opr... Jeżeli w tych busach są tachografy to zadzwoń i podaj czas i numer busa komu trzeba i kwita :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Tarnowscy Forum »

Od 2005 roku pewne rzeczy się zmieniły, pewne nie. Zapraszamy do dyskusji na Tarnowscy Forum.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM