Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

Bywalec

Projekt istnieje. Udało mi sie ustalic KTO go wykonał.
Otóz wygrała firma Ex Aequo z Łodzi. Pracuje ona w ramach firmy Olendarek& Olendarek Łodx ul.Gdańska 27. Rozmawiałem nawet telefonicznie z jednym z twórców. Powiedział, że chetnie mi przesle projekt,ale... pod warunkiem, że zgodę na to wyrazi Pani Wojnowski. Miał sie z nia porozumiec. To było wczoraj. Do dzisiaj nie otrzymałem zadnych wieści. Próbowałem po raz kolejny porozmawiac z pania Wojnowski ( NIGDY mi sie to nie udało - a dzwoniłem do niej kilkadziesiat razy). Oczywiscie była zajęta. Architekt, który to projektował (zreszta bardzo miły i uprzejmy) powiedział, ze chyba jeszcze w sierpniu ma byc zaprezentowana w Lubinie makieta. Ale dokładnego terminu nie znal.
Dlaczego ten projekt jest trzymany w tajemnicy?
Nie mam pojęcia.
Wiem jedno - szanowni decydenci zachowuja się jak dzieci w piaskownicy - "ja wiem ale nie poooowiem".
To tyle najnowszych wiesci.
Otóz wygrała firma Ex Aequo z Łodzi. Pracuje ona w ramach firmy Olendarek& Olendarek Łodx ul.Gdańska 27. Rozmawiałem nawet telefonicznie z jednym z twórców. Powiedział, że chetnie mi przesle projekt,ale... pod warunkiem, że zgodę na to wyrazi Pani Wojnowski. Miał sie z nia porozumiec. To było wczoraj. Do dzisiaj nie otrzymałem zadnych wieści. Próbowałem po raz kolejny porozmawiac z pania Wojnowski ( NIGDY mi sie to nie udało - a dzwoniłem do niej kilkadziesiat razy). Oczywiscie była zajęta. Architekt, który to projektował (zreszta bardzo miły i uprzejmy) powiedział, ze chyba jeszcze w sierpniu ma byc zaprezentowana w Lubinie makieta. Ale dokładnego terminu nie znal.
Dlaczego ten projekt jest trzymany w tajemnicy?
Nie mam pojęcia.
Wiem jedno - szanowni decydenci zachowuja się jak dzieci w piaskownicy - "ja wiem ale nie poooowiem".
To tyle najnowszych wiesci.
Nowy(a) na forum

Witam Państwa, pozwalam sobie zabrać głos ponieważ znam kilka projektów tego biura. To naprawdę świetni architekci, nagradzani, choć to co widziałem, zaliczyłbym raczej do architektury tzw. nowoczesnej. Aby w niczym nie urazić Pani i Pana Olenderek, mam nadzieję, że to będzie jednak w "starym stylu"...DeeS pisze:Projekt istnieje. Udało mi sie ustalic KTO go wykonał.
Otóz wygrała firma Ex Aequo z Łodzi. Pracuje ona w ramach firmy Olendarek& Olendarek Łodx ul.Gdańska 27.
Bywalec

Jan B. pisze:Witam Państwa, pozwalam sobie zabrać głos ponieważ znam kilka projektów tego biura. To naprawdę świetni architekci, nagradzani, choć to co widziałem, zaliczyłbym raczej do architektury tzw. nowoczesnej. Aby w niczym nie urazić Pani i Pana Olenderek, mam nadzieję, że to będzie jednak w "starym stylu"...DeeS pisze:Projekt istnieje. Udało mi sie ustalic KTO go wykonał.
Otóz wygrała firma Ex Aequo z Łodzi. Pracuje ona w ramach firmy Olendarek& Olendarek Łodx ul.Gdańska 27.
Nie kwestionuje ich fachowosci. Tez odniosłem wrazenie, ze sa kompetentni.
Co do "strego stylu". Zapytałem o to.
Otóz nie. Projekt nie nawiązuje do dawnych czasów. Nic wiecej nie wiem niestety.
Nowy(a) na forum

Początkujący

Stały bywalec

Tylko że na galerie czyszczą teren a na GOSie nic nie robiąelesde pisze:bedzie galeria hahaha tak samo jak nowy stadion![]()
![]()
czyli jedna wielka sciema!!!
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Bywalec

ŚW pisze:Ja stawiam na to że nie pokażą !!! Będzie to jedna wielka ściemaaś pisze:W poniedziałek o godz. 12 będzie konferencja prasowa. W końcu pokażą projekt galerii.
No ale może się myle
Prorok jaki czy co?
Miales racje. Nie pokazali.
Obiecali pokazac... 15 wrzesnia.
Najnowszy termin zakonczenia inwestycji Swięta Bozego Narodzenia - przyszłoroczne oczywiscie.
Wiecej napisze jutro
Początkujący

Stały bywalec

Sam fakt rozpoczęcia rozbiórki jest krokiem do przodu - w przypadku GOS-u nie robi się nicŚW pisze:Nic tam nie robią !!!!Tylko że na galerie czyszczą teren
//powtarzasz sie...
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Nowy(a) na forum

Witam. Tak mnie to zaciekawiło, że aż się zarejestrowałemOtóz wygrała firma Ex Aequo z Łodzi. Pracuje ona w ramach firmy Olendarek& Olendarek Łodx ul.Gdańska 27. Rozmawiałem nawet telefonicznie z jednym z twórców
Czy coś więcej wiadomo na temat tych architektów? Jakieś ich wcześniejsze osiągnięcia? Strona www?
Pozdrawiam
Bywalec

Obiecałem napisac cos wiecej o przebiegu konferencji.
Obecny na niej był pan Hermann Kummel - Prezes galeria Rynek Sp. z o.o., pani Wioletta Wojnowski - przewodnicząca Rady Nadzorczej tej spółki oraz pan Artur Dubinski -wiceprezes Galerii Rynek.
Kummel mowił po niemiecku, pani Wojnowski tłumavzyła. Właściwie nie wiadomo po co zwołano konferencję - nie przekazano żadnych nowych wiadomości oprócz tego, ze termin realizacji inwestycji okreslono na "przed Swietami Bożego narodzenia 2006 roku".
Zapytałem dlaczego nie przedstawia nam sie sześciu projektow "do konsultacji" - jak obiecywała w czerwcu pani Wojnowski. Usłyszałem, że... nigdy niczego takiego nie mowila. Czyli... ja kłamie. Powiedziano, że jest jeden wybrany projekt, ale... nie został uzgodniony z "Urzędami" wiec go nie przedstawiaja, bo jesli bed,a musiali go zmienoic to nie beda... wiarygodni!!! Kiedy poprosiłem, żeby sprecyzowano o jakie "Urzędy " chodzi usłyszałem, że własciwie to tylko o Słuzbe Ochrony Zabytków. (Zapamietajcie - o tym potem)
Opoźnienia w rozbiórce tłumaczono tym, ze NAGLE i NIESPODZIEWANIE okazało sie, ze w ziemi jest dużo róznego okablowania. Miedzy innymi ów sławetny swiatłowód. Na moje pytanie dlaczego sa zaskoczeni jesli juz 28 LUTEGO Energia Pro napisala do nich pismo okreslające jakie przewody sie tam znajduja i CO nalezy zrobic zeby je przelożyc, to pan Dubiński zarzucił mi kłamstwo. (To juz drugi raz podczas konferencji okazalo sie ze mowie nieprawde). Pochwalil energetykow za współprace. Oczywiscie slowem nie wyjasnil, DLACZEGO są zdziwieni iloscia przewodów. Mowil, że jest prowadzona intensywna korespondencja.
(A a propos swiatlowodu. To juz informacje nie z konferencji. Rzeczywiscie byl. Łaczyl Ratusz z Dominet bankiem przy Tysiaclecia. Znajduje się pod ulica wylożoną brukiem - od strony kościoła. Ale... od dawna jest nieuzytkowany i bankowi wisialo co sie z nim stanie. W piatek bank wyraził zgode na to zeby sobie z nim robili co chca).
Cały czas proszono nas o cierpliwość i wyrozumiałość. Obiecano że do 15 września przedstawi nam się dokladny terminarz prac i zobaczymy projekt. No chyba, ze... wyskoczy cos niespodziewanego.
Dzis ruszyłą rozbiorka - burzone są sciany. Miejmy nadzieję, ze nagle sie cos odmieni i... obietnice beda dotrzymywane.
Obecny na niej był pan Hermann Kummel - Prezes galeria Rynek Sp. z o.o., pani Wioletta Wojnowski - przewodnicząca Rady Nadzorczej tej spółki oraz pan Artur Dubinski -wiceprezes Galerii Rynek.
Kummel mowił po niemiecku, pani Wojnowski tłumavzyła. Właściwie nie wiadomo po co zwołano konferencję - nie przekazano żadnych nowych wiadomości oprócz tego, ze termin realizacji inwestycji okreslono na "przed Swietami Bożego narodzenia 2006 roku".
Zapytałem dlaczego nie przedstawia nam sie sześciu projektow "do konsultacji" - jak obiecywała w czerwcu pani Wojnowski. Usłyszałem, że... nigdy niczego takiego nie mowila. Czyli... ja kłamie. Powiedziano, że jest jeden wybrany projekt, ale... nie został uzgodniony z "Urzędami" wiec go nie przedstawiaja, bo jesli bed,a musiali go zmienoic to nie beda... wiarygodni!!! Kiedy poprosiłem, żeby sprecyzowano o jakie "Urzędy " chodzi usłyszałem, że własciwie to tylko o Słuzbe Ochrony Zabytków. (Zapamietajcie - o tym potem)
Opoźnienia w rozbiórce tłumaczono tym, ze NAGLE i NIESPODZIEWANIE okazało sie, ze w ziemi jest dużo róznego okablowania. Miedzy innymi ów sławetny swiatłowód. Na moje pytanie dlaczego sa zaskoczeni jesli juz 28 LUTEGO Energia Pro napisala do nich pismo okreslające jakie przewody sie tam znajduja i CO nalezy zrobic zeby je przelożyc, to pan Dubiński zarzucił mi kłamstwo. (To juz drugi raz podczas konferencji okazalo sie ze mowie nieprawde). Pochwalil energetykow za współprace. Oczywiscie slowem nie wyjasnil, DLACZEGO są zdziwieni iloscia przewodów. Mowil, że jest prowadzona intensywna korespondencja.
(A a propos swiatlowodu. To juz informacje nie z konferencji. Rzeczywiscie byl. Łaczyl Ratusz z Dominet bankiem przy Tysiaclecia. Znajduje się pod ulica wylożoną brukiem - od strony kościoła. Ale... od dawna jest nieuzytkowany i bankowi wisialo co sie z nim stanie. W piatek bank wyraził zgode na to zeby sobie z nim robili co chca).
Cały czas proszono nas o cierpliwość i wyrozumiałość. Obiecano że do 15 września przedstawi nam się dokladny terminarz prac i zobaczymy projekt. No chyba, ze... wyskoczy cos niespodziewanego.
Dzis ruszyłą rozbiorka - burzone są sciany. Miejmy nadzieję, ze nagle sie cos odmieni i... obietnice beda dotrzymywane.
Początkujący

Początkujący

A po 15 września powiedzą że kłamiesz:) bo nic takiego nie mówili. Zanim zaczynali ten projekt dużo w mieście mówiło się o jakiś pracach archeologicznych. Wiec mogą się nie wyrobić do końca 2006.Obiecano że do 15 września przedstawi nam się dokladny terminarz prac i zobaczymy projekt. No chyba, ze... wyskoczy cos niespodziewanego.
Sposób prowadzenia tej inwestycji pozwala wysunąć 2 hipotezy:
1) Inwestycja jest prowadzona przez niekompetentne osoby
2) Jest to przekręt i ktoś wziął w łapę
Jedno nie wyklucza 2-giego
DeeS - następnym razem zadając pytanie trzeba mieć ze sobą taśme z nagraniem albo gazetę i zaprezentować na konferencji że to ta Pani kłamie
1) Inwestycja jest prowadzona przez niekompetentne osoby
2) Jest to przekręt i ktoś wziął w łapę
Jedno nie wyklucza 2-giego
DeeS - następnym razem zadając pytanie trzeba mieć ze sobą taśme z nagraniem albo gazetę i zaprezentować na konferencji że to ta Pani kłamie
Informacje
Bing [Bot] » 1 gość