Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran
Obelga !!!

Post autor: hemik »

Bez komentarza !!! Brak mi słow...

http://www.geenstijl.nl/filmpjes/hw/housewitz.swf
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

Heh... Oglądałem to pare dni temu, to jeszcze jest na tym serwerze? Bo podobno usunęli to z tamtąd.
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Kryzbi »

Słyszałem w wiadomościach że autora tego flash'a mają ostro ukarać.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ireneusz »

A może by tak przeczytać książkę " Zapowiada się piękny dzień"......potem "Koniec naszego świata."....i na dokładkę ..." Anus Mundi..".......a żeby obraz był pełny obejrzeć filmy propagandowe ....geniusza propagandy...herr Gebelsa ...potem popatrzeć na rozgrzane twarze demonstrującej młodzieży wszechpolskiej......a potem dopiero oceniać????

[ Dodano: Sob Sie 13, 2005 04:52 ]
ale mi się zamarzyło .......żeby ludzie książki czytali....bez sensu.. nieprawdaż???
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Marian »

nigdy nie jest az tak cudownie ... zawsze jest ta nutka rozdegustowanej rezygnacji z powodu braku sil . a sam film ... za mocne
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec
Kryzbi pisze:Słyszałem w wiadomościach że autora tego flash'a mają ostro ukarać.
Raczej nie:

"Holenderska prokuratura jeszcze raz zajmie się sprawą rozpowszechnianego w internecie filmu "Housewitz"

Od kilku dni internauci w Polsce dostawali linki do stron z szokującym filmem "Housewitz" zrobionym przez 22-letniego holenderskiego studenta ekonomii. Film wygląda jak reklama imprezy techno z wkomponowanymi archiwalnymi zdjęciami z obozu Auschwitz-Birkenau.

Prokuratura w Amsterdamie już dwa tygodnie temu zdecydowała, że film "Housewitz" nie łamie prawa. Teraz - po publikacjach w polskiej prasie i protestach różnych organizacji - sprawę rozpatrzy na nowo. W sprawie filmu protestowała m.in. ambasada RP w Hadze (domagała się ukarania autora), Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu, Niderlandzki Komitet Oświęcimski i Fundacja Anny Frank.

Już półtora miesiąca temu Holenderskie Biuro ds. Dyskryminacji w Internecie starało się zapobiec dystrybucji filmu. Dzięki jej działaniu administratorzy trzech stron, na których był film, usunęli go, a autor filmu przeprosił.

Film został jeszcze jednak na stronie www.geenstijl.nl, do której linki ostatnio znalazły się w Polsce. Redaktorzy tego bloga zostawili go tam, by "rozpocząć dyskusję na temat edukacji młodzieży". - Nie chcą usunąć filmu ze swoich archiwów, a to od nich film trafił do Polski, Izraela i USA - mówi Nathan Bouscher z CIDI.

Bouscher "ma nadzieję, że skoro znów zrobił się w tej sprawie szum, prokuratura zmieni zdanie". Rzecznik prokuratury twierdzi jednak, że niekoniecznie. - Prokurator wznowił sprawę, ale to nie oznacza, że zmieni zdanie. Jeśli ktoś czuje się obrażony czy dyskryminowany, nie w każdym przypadku oznacza to, że prawo jest łamane - mówi Robert Meulenbrobk z prokuratury w Amsterdamie.

Żadne zarzuty nikomu nie zostały jeszcze postawione. Rzecznik dodaje jednak, że nawet jeśli prokurator znów stwierdzi, że prawa nie złamano, zastanowi się, co z tą sprawą dalej zrobić.

Sprawa filmu trafiła już też do prokuratury w Polsce. Instytut Pamięci Narodowej skierował w czwartek do Prokuratury Rejonowej Warszawa-Śródmieście wniosek o zbadanie, czy wykorzystanie zdjęć ofiar Auschwitz w filmie "Housewitz" jest przestępstwem, bo film jest dostępny także w Polsce."

http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2865622.html
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Kryzbi Dzięki za rzeczowe przedstawienie stanu rzeczy. Jeśli mógłbym sobie pozwolić na opinię to mogę powiedzieć że autor nie powinien być ukarany .Owszem jest tam pewnego rodzaju nadużycie ale konwencja całego klipu tego wymagała.Moim zdaniem ta prowokacja spelnia swoje zadanie, porusza i tylko zawężone spojrzenie na ten filmik może doprowadzić do paranoicznych osądów.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: if_ona »

ireneusz pisze:Moim zdaniem ta prowokacja spelnia swoje zadanie, porusza .

A co było "zadaniem" tej "prowokacji"? - nie nadążam za Twoim tokiem rozumowania..
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

A co było "zadaniem" tej "prowokacji"? -.........Tak...uwazam że cel był chyba drugorzędny Poprostu autor tak wyraził swoje poglądy.... no cóż teraz jest taka konwencja pop kultury która w połączeniu z ironiczno groteskowym przedstawieniem tragicznych scen podkreśla tylko wyrazistość wypowiedzi..Ja to odczuwam jako krzyk sumienia wobec zcyniczałego i moralnie upadającego świata..Jeśli się weżmie pod uwagę że faszyści nadal twierdzą że Oświęcim to bzdura ...i z dumą obnoszą się z symbolami faszyzmu ...to ten klip należy traktować jako obraz który mocno przemawia ideami faszystów właśnie przeciwko nim!!!!...... to by był jeden cel.a inne cele jakie spełnił to niejako odświeżenie pamięci...i poruszenie tematu bo przecież w młodym pokoleniu jest już mało ludzi w ogóle kojarzy z czymkolwiek antysemityzm. W zeszłym tygodniu byłem we Wrocławiu i w klubie Architektów widziałem na własne oczy oryginalną klamrę do pasa ze swastyką i napisem Got Mit Uns..nikogo to nie dziwiło ani nikt nie zwracał uwagi ..(to co odpowiedział ów "człowiek " na moje pytanie to nie mieści się w żanych kategoriach etyki...to było --Jude !! ....Raus...!!!) ..Proszę bardzo...[/list][/code]

[size=9:][ Dodano: Nie Sie 14, 2005 15:29 ][/size:]
Proszę o komentarz...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

ireneusz pisze:no cóż teraz jest taka konwencja pop kultury która w połączeniu z ironiczno groteskowym przedstawieniem tragicznych scen podkreśla tylko wyrazistość wypowiedzi..Ja to odczuwam jako krzyk sumienia wobec zcyniczałego i moralnie upadającego świata.....to ten klip należy traktować jako obraz który mocno przemawia ideami faszystów właśnie przeciwko nim!!!!...... to by był jeden cel.a inne cele jakie spełnił to niejako odświeżenie pamięci..
W sferze pop-kultury pamięć odświeża LAO CHE - "odświeża pamięć" o Powstaniu Warszawskim http://www.laoche.art.pl/index.php?opcja=powstanie I daleko im do stylu zaprezentowanego przez Holendra.. Dziwię się, że w tak dziwny sposób tłumaczysz jego głupotę i ignorancję..

I jeszcze fragment z Gazety:
"Datę Dicky wybrał bardzo starannie. 4 maja to w Holandii Dzień Pamięci Ofiar. W Auschwitz zginęło 60 tys. Holendrów. Tego dnia królowa składa kwiaty pod pomnikami ofiar, a o godz. 20 ich pamięć czci się dwiema minutami ciszy. - To taki dzień, jak w Polsce rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego - mówi Jeroen Boender, pierwszy sekretarz ambasady Holandii w Polsce." http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34213,2861972.html
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

tak ........if ona no wiesz jesli mamy to tylko nazwac głupotą i ignorancją to nie nie ma oczym mówić .ale to jest coś więcej niż tylko to, to jest ekstrakt zjawiska ktore się rozpowszechnia w całej Europie to jest negacja i podważanie wszelkich wartości moralnych i akurat ten filmik należy traktowac jako kontrapunkt dla etyki, dla wszelkich wartości .Przecież ten człowiek nie jest jakimś półgłówkiem..i uważam że nie należy tylko nazwać to głupotą..Należy potraktowac ten film jako memento ,jako ostatnie ostrzeżenie przed całkowitym zalaniem cywilizacji czymś co nawet nie śmiem nazwać (dziwnie myślę nieprawdaż??)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

ireneusz pisze:Należy potraktowac ten film jako memento ,jako ostatnie ostrzeżenie przed całkowitym zalaniem cywilizacji czymś co nawet nie śmiem nazwać (dziwnie myślę nieprawdaż??)
Bardzo dziwnie - jeszcze trochę i zacznę się zastanawiać, czy aby troszeczkę nie gloryfikujesz "brunatnych" - oni też mieli ochotę uzdrowić i oczyścić świat ;)

A ten film to dla mnie nadal przejaw głupoty, a karą powinna być praca społeczna, np. pogadanki w szkołach nt. zbrodni w czasie II wojny (i faszystów i komunistów).. Świat zawsze taplał się obrzydliwościach, nie tylko teraz, więc mówienie o tym filmie jak o memento dla współczesnych jest właśnie... dziwne ;))
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

dobrze ....if on a ....Ja kiedyś oglądałem film biograficzny o życiu pewnej Pani która jest bardzo wiekową damą (nazwisko gdzieś mi umknęło) ta Pani przed wojną była reżyserem filmowym .To właśnie ona zafascynowana Hitlerem wyreżyserowała większość filmów propagandowych mało tego chcąc dokładnie przekazać treść filmów sama obsługiwała kamery..---Powiedz mi czy należało ją karać....czy należy ją teraz potępiać...za to że pokazała coś co było brunatnym potopem?? Wracając do tego filmiku czy należy karać kogoś kto przekazał ekstrakt tej nowej "kultury"..Jeli już tak mówisz że należy to ja mówię że należy ale należy ukarać tych którzy teraz tak jak Ty domagają się kary dla autora filmu należy ukarać za to że że analfabetyzm moralno etyczny się tak pięknie rozwija..Kogo należy ukarać w sytuacji kiedy wyżarty małolat mi tu w sklepie opowiada dowcip o dyskotece gdzie Hans gra na CKM-mie ( ciężki karabin maszynowy) to może mam ukarać małolata??? A może by tak wykopać z grobu Kantora który w sztuce Wielopole Wielopole pokazał na kościotrupie konia nieżywą postać marszałka ( to tak a propos dzisiejszego dnia) . zaprawdę powiadam Ci że należy ukarać ale za prowadzoną politykę kulturalno oświatową ....Za zakłamanie historii ...za hipokryzję za kabotynizm...Ale spoko ja nie chcę żadnych krucjat przeciwko komuś ...bo czyż można karać owoce złego drzewa...???
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

ireneusz pisze:Ja kiedyś oglądałem film biograficzny o życiu pewnej Pani która jest bardzo wiekową damą (nazwisko gdzieś mi umknęło) ta Pani przed wojną była reżyserem filmowym .To właśnie ona zafascynowana Hitlerem wyreżyserowała większość filmów propagandowych mało tego chcąc dokładnie przekazać treść filmów sama obsługiwała kamery..---Powiedz mi czy należało ją karać....czy należy ją teraz potępiać...za to że pokazała coś co było brunatnym potopem??
Leni Riefenstahl zmarła 2 lata temu.. Zafascynowana była Hitlerem i jego wizją nowego, wspaniałego świata.. Wiesz, że we wrzesniu 39 z własnej woli pojechała na front, by dokumentować triumfalny pochód wojsk niemieckich przez Polskę?? Ale brutalność tychże wojsk wobec Polaków była dla jej oczu zbyt nieprzyjemna, więc zrezygnowała - estetka, nieprawdaż? Oczywiście nie zrezygnowała w ramach protestu z kasy faszystów, by kręcić filmy o ładnych aryjczykach.. Z tego co pamiętam to Hitler obiecał jej nowoczesne studio filmowe - też nie protestowała..
należy ukarać tych którzy teraz tak jak Ty domagają się kary dla autora filmu należy ukarać za to że że analfabetyzm moralno etyczny się tak pięknie rozwija..
Szerzę "analfabetyzm moralno etyczny"?? Tu mnie zaskoczyłeś ;)
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Przepraszam....to wynikło z chaotycznego pisania bo ja nie siedziałem przed kompem dlatego żeby tylko się na tym skupić tylko popisuję w czasie gdy na przykład mam namolniaka z wiaderkiem jednorazowych długopisów i on przez godzinę dobiera wkłady do nich albo jak mam coś do kserowania wyjątkowo mulącego to ustawiam klienta niech sobie sam kseruje .(ma wtedy taniej) lub tez albo w nocy kiedy piszę e - maile ( bo zachciało mi się handlować na Allegro co by swię pozbyć żelastwa które nagromadzxiło się przez lata)Tak w ogle to jestem zaskoczony in plus bo zna Pani nazwisko i szsczegóły kariery Leni....Muszxę się przyznać że teraz tak się namotało że musiałbym długo pisać żeby ta rozmowa wyszła na prostą.Uważam że chodzi nam o to samo ale mamy inne spojrzenie na sprawę...Obawiam się że nie zakonczymy tej rozmowy w rozsądnym czasie bo z natury jestem przekorny...niemniej jednak odczuwam potrzebę jakiegoś wyjaśnienia z mojej strony co już niejako czynię....Proszę uzbroić się w cierpiwość ....bo teraz tzn dziś muszę wyklepać foty czarno białe z całego tygodnia...i już jestestem myślami w ciemni...Przepraszam jeszcze raz ...wkrótce się odezwę..
odpowiedz

Informacje

Amazon [Bot], Marecki11  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM