Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran
pochodzenie

Post autor: polar21 »

Kolejny lekki temat na wakacje :)

Wlasnie mnie naszla taka mysl po napisaniu nostaligicznego postu w Galeria Rynek
Jak wiadomo Lubin w obecnym ksztalcie jest wynikiem budowy Zaglebia Miedziowego i oczywiscie jak przystalo na te czasy zbieraniną (cóż za nieładne słowo) ludzi z roznych stron.
A wiec pytanie drodzy formułowicze: skad pochodzicie? skad pochodza wasi rodzice ( w przypadku młodszych, ktorzy sie juz urodzili w naszym miescie). Zaczne od siebie:

- mieszkam w Lubinie od 89 roku (a właściwe od 94 r.)
- wczesniej mieszkalem w Rudnej
- ojciec pochodzi z Wieliczki (przyjechal za praca: geolog w ZG Rudna), mama miejscowa

Ktoś podejmie temat?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ireneusz »

dobra ...ja się podejmuję ...więc tak babcia była wiedenką dziadek był z Galicji mama urodzila się w Karlowych Varach druga babcia pochodziła z Kolbuszowej .....dziadek z Poznania ...ja urodziłem się w Rudnej mam jeszcze niemiecką metrykę ( po wojnie nie było oryginalnych druków)...potem krótko mieszkałem w Mlecznie potem we Wrocławiu, potem w Lubinie potem w Kolbuszowej (miasteczko stolarzy i filozofów) Kolbuszowa leży nad rzeką Nil, potem znowu w Lubinie potem w Polkowicach potem wznowu w Lubinie to co ja mam powiedzieć skąd ja jestem???masz może jakiś jednoznaczny wykładnik pojęciowy słowa pochodzenie??? Ja znam pochodzenie robotnicze, robotniczo-chłopskie, chłopskie,kułackie,inteligenckie ,reakcyjne i partyjne orazx pochodzenie od małpy......
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: davinka »

tekst został wykasowany ze wzgledu na ingerencje w moje zycie prywatne na innych forach
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

ireneusz pisze:dobra ...ja się podejmuję ...
no dzieki.....wkoncu ktos odwazny sie znalazl.

ja urodziłem się w Rudnej mam jeszcze niemiecką metrykę ( po wojnie nie było oryginalnych druków)...potem krótko mieszkałem w Mlecznie potem we Wrocławiu, potem w Lubinie potem w Kolbuszowej (miasteczko stolarzy i filozofów) Kolbuszowa leży nad rzeką Nil, potem znowu w Lubinie potem w Polkowicach potem wznowu w Lubinie to co ja mam powiedzieć skąd ja jestem???
no niezale niezle. Teraz dopiero drugi raz zmienilem miejsce zamieszkania. A jesli udzielasz sie na tym forum to widac Lubin jest Ci bliski( a wiec moze z Lubina)?
e orazx pochodzenie od małpy......
no ja na szczescie od małpy nie pochodze :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Polar no tak teraz jestem z Lubina z Lubina ...zostałem tu dla chleba panie dla chleba...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

urodzony w lwówku śląskim a od '78 lubin mamusi korzenie są w bieszczadach a tatusia w krakowie :)

i też nie mam nic spolnego z małpą :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

co tak tej małpy się uczepiliście ....przecież cała świecka edukacja opiera się na teorji ewolucji a co za tym idzie ......a co ja tu będę chałturzył na takie tematy....
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM