Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Motała,
Może nie wypada cytować na tym forum wypowiedzi przeczytanych na innym forum (o Lubinie), ale w dyskusji w "innym miejscu" jeden z jej uczestników napisał wczoraj o Galerii Rynek
zawsze wypada, jeśli wnoszą coś nowego :)
bo nie tak projektuje się w XXI w.
a cóż to za guru projektantów się tak wypowiada?
Prezydent, ustami swych przedstawicieli (szefa LSI) i partnerów (WOMAK) wyraźnie podkreślał, że projekt będzie nawiązywał do dawnej zabudowy
tak tak tak- prezydent zmiennym jest :D
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Co spojrzę na obraz z kamery , pokazującej rozbierany obiekt w Rynku, to dostaję czkawki. Szkoda , że Raczyński jej nie ma... :-)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

No coz...
Mimo moich wielokrotnych telefonow nie udało mi sie spotkac z nikim z Zarzadu galerii. Byli bardzo zajeci. Do tego stopnia, ze nie udało mi sie z nikim z nich nawet porozmawiac przez telefon.
Niemniej mam kilka informacji z dobrze pionformowanego źródła.

Otóz w drugim bodajze tygodniu sierpnia zostanie zademonstrowana makieta wybranego projektu. Dziennikarze otrzymaja także inne projekty i beda je mogli przedstawic mieszkancom miasta. Firma bedzie oczekiwac na sygnaly. Jesli mieszkancy wybiora inny niz Firma projekt niewykluczone jest, ze wola mieszkancow zostanie uszanowana.

Ingformacje zawdzieczam koledze dziennikarzowi z Gazety Wrocławskiej - Słowao Polskie (nazwiska nie podaje - nie wiem czy sobie tego zyczy - jesli tak to wstawie). Wielkie dzieki za info
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ireneusz »

no tak .......a wszystko przez te nawozy....a teraz jeszcze ten nadupał....nawet nformacje nie mogą się przedostać na forummmmm.....ale już za trzy miesiące zima...no więc aby do wiosny......czas leci jak budzik z 10 piętra ., a może okaże się że pod rynkiem jest zabytkowa rura wodociągowa...albo piwnica.średniowieczna ....Panowie Archeolodzy bądżcie czujni...czas przygotować się do rozpoczęcia wykopalisk Ja już staram si przypomnieć gdzie leży moja łopatka i pędzelek mam praktykę w kopaniu dołków.i chętnie dla reraksu bym pokopał jako wolontariusz. Mogę się pochwalić wykopaniem dwóch pozłacanych banałów z czasów nieprzemijajcej epoki....
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Motała »

DeeS pisze: Otóz w drugim bodajze tygodniu sierpnia zostanie zademonstrowana makieta wybranego projektu. Dziennikarze otrzymaja także inne projekty i beda je mogli przedstawic mieszkancom miasta. Firma bedzie oczekiwac na sygnaly. Jesli mieszkancy wybiora inny niz Firma projekt niewykluczone jest, ze wola mieszkancow zostanie uszanowana.
Niewykluczone, że wola mieszkańców zostanie uszanowana...
Oczywiście broń Panie Boże nie mam żadnych pretensji do Dees i jego znajomego dziennikarza za takie stwierdzenie - wręcz przeciwnie, dziekuję za "news"-a. To jest właśnie styl miłościwie nam panującego... Sam zdecyduje, ale może weźmie pod uwagę głos ludu. Łukaszenka czy jak?!
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Otóz w drugim bodajze tygodniu sierpnia zostanie zademonstrowana makieta wybranego projektu. Dziennikarze otrzymaja także inne projekty i beda je mogli przedstawic mieszkancom miasta.
pożyjemy zobaczymy, narazie z obietnic to im wychodzi składanie z dotrzymywaniem już gorzej :(
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Jak należy budować na Rynku!

Post autor: Motała »

Ponizej link do strony o wiele od Lubina biedniejszego Lubania - na stronie opis krok po kroku, jak po zniszczeniach wojennych odbudowano w latach 90-tych tzw. TRET czyli zespół zabudowy śródrynkowej! POLECAM - niesamowite. Czemu u nas nie można tego zrobić??? Nie potrzebowali nawet obcego inwestora...
link - Lubań, odbudowa rynku
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

przykład godny naśldowania, ręce same biją brawo. jest wizja, potem projekt a na końcu prace budowlane a u nas odwrotnie ech :( RACZYŃSKI na korepetycje do Lubania (może tam zostanie :))
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

dobra mamy już jasność w kwestii prezydenta......ale mamy jeszcze Radę Miejską.........tam są dobiero ananasy z nabożnymi minami.......
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

ireneusz,
dobra mamy już jasność w kwestii prezydenta......ale mamy jeszcze Radę Miejską.........tam są dobiero ananasy z nabożnymi minami.......
nie słyszałem żeby któryś z rady popierał budowę galerii, oprócz oczywiście kilku pochlebców prezia. z tego co słyszałem to zarówno teraz lubin jak i SLD są przeciw. ja tu ich nie bronie ale oddajmy sprawiedliwość i pamiętajmy o faktach. galeria od początku do końca jest dzieckiem Raczyńskiego i on odpowiada za cały tan bajzel i tyle.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

tomi pisze:ireneusz,

...nie słyszałem żeby któryś z rady popierał budowę galerii, oprócz oczywiście kilku pochlebców prezia. z tego co słyszałem to zarówno teraz lubin jak i SLD są przeciw. ...
Jedyny powód dla ktorego oni są przeciw to to że prezydent jest za. Z większością spraw w naszym mieście tak jest. On za ono przeciw, oni za on przeciw. Bezpośrednie wybory to nie był dobry pomysł. Bo może się zdarzyć to co u nas prezydent i rada chcą sobie pokazać kto jest lepszy, a miasto na tym traci.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

dziękuję.....nie mam więcej pytań...........już ten temat Rynku przyprawia mnie o zmulenie.....zresztą od czasu kidy patrzyłem jak burzyli stare kamieniczki w latach 50 tych....ale wtedy byłem małym chłopakiem i njchętniej bywałem w parku pod murami do którego wchodziło się przez piękną kutą bramę z żeliwnymi elementami ozdbnymi ,ta brama była od strony ul.Ścinawskiej..a w parku był staw z czerwonymi karpiami......
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

ireneusz pisze:zresztą od czasu kidy patrzyłem jak burzyli stare kamieniczki w latach 50 tych....ale wtedy byłem małym chłopakiem i njchętniej bywałem w parku pod murami do którego wchodziło się przez piękną kutą bramę z żeliwnymi elementami ozdbnymi ,ta brama była od strony ul.Ścinawskiej..a w parku był staw z czerwonymi karpiami......
offtopic: pod tym wzgledem Ci zazdroszcze. Widziales jeszcze stary rynek no i budowe Zaglebia Miedziowego a wraz z nim rozbudowe Lubina :)
ja jedynie pamietam ze kiedys autobusy ktore maja swoja petle na ustroniu zajezdzaly na petle na polnym (ktora miescila sie na placu targowym obok biedronki). No i oczywiscie przeblyski z budujacego sie Ustronia IV :) (a do dlatego ze mieszkam w Lubinie na tym osiedlu dopiero od 89 r.). Sorki za offtopic ale na nostalgie mnie wzięło
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Seba »

Niby to budują, ale to stoi w miejscu nic sie nie dzieje tylko jest ogrodzone, rozebrany dach, poza tym to wszystko.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

A co mają budować jak jeszcze nie wybrali projektu :obled: :?
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM