Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Tymoteusz Myrda »

Panie Dariuszu,
moja praca nie polega na ocenianiu tylko przedstawianiu stanu faktycznego. Przedstawione informacje uzyskałem z firmy Womak i je przekazałem. Natomiast o rozstrzygnięciu przetargu nie zostałem jeszcze poinformowany.
Tymoteusz Myrda
Rzecznik Prasowy Prezydenta Miasta Lubina
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Dziekuje za informacje. Niemniej Pan NIE ODPOWIEDZIAL na moje pytania.

My NIE OCZEKUJEMY na rozstrzygniecie przetargu. Oczekujemy na PRZEDSTAWIENIE , zgodnie z obietnica, PROJEKTOW, ktore wplyna na przetarg. Chcemy dokonac KONSULTACJI zgodnie z tym co mowila pani Wojnowski, zeby, tu cytat:" lubinianie wybrali to co im sie najbardziej podoba".
I znowu w razie watpliwosci sluze tasma z nagraniem :)
Projekty takie istnmieja i WPLYNELY do firmy Womak. Jeszcze raz powtorze: widzial je prezes Dubinski, potwierdzil ich istnienie inzynier z Womaku - Danek Bździuch (to nie zart - on faktycznie tak sie nazywa).
Prosze wiec nie mieszac tych dwoch rzeczy.

Ja oczywiscie zadzwonie do firmy Womak (a swoja droga - DLACZEGO sprawa budowy galerii zajmuje sie firma Womak a nie... Galeria Rynek Sp. z o.o.? :) ) i poprosze o wyjasnienie SPRZECZNYCH informacji jakich nam udzielaja :) :) :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Motała »

DeeS pisze: Wedlug prezesa Dubinskiego projekt Archipelagu jest najgorszy. Pozostale sa o niebo lepsze a dwa wrecz rewelacyjne.
Przepraszam urażonych, że wspomniałem o nieszczęsnym projekcie Archipelagu, ale jest to jedyny powszechnie dostepny projekt... Niestety. Daj Boże, żeby reszta nawiązywała do dawnej zabudowy i "kamieniczek Maćkały". Wciąż nie mogę zrozumieć dlaczego to, co udało się i opłacało w Głogowie i Polkowicach (a i, jak czytałem, w innych miastach np. w Lubaniu, Elblągu, Kołobrzegu), czyli budowa kamieniczek mieszkalnych z funkcjonalnym, handlowo-usługowym parterem nie może udać się w Lubinie. I ten parking na 100 samochodów (a może więcej?)... Patrząc na tempo prac, między bajki należy włozyć początkowe zapowiedzi, że obiekt będzie oddany na początku przyszłego roku (tak czytałem w "Słowie", w marcu - artykuł).

Po tej inwestycji pojawić się powinno kolejne pytanie: co z blokami. Nikt nie marzy o odtworzeniu całości przedwojennej zabudowy starego miasta, bo jest to niemożliwe, ale z tymi blokami coś trzeba będzie zrobić. Nie sądzę, żeby wystarczyły gipsowe upiększenia i spadziste pseudodachy. Nasze bloki wyglądają jak z dużego PGR-u... I - dla miłośników tej architektury - proszę nie używać argumentu o biednych emerytach, których rzekomo chciałbym wysiedlić do baraków. Tam są też mieszkania komunalne, a mieszkania komunalne można zmienić na inne komunalne o podobnym standardzie. Może inne należy wykupić. To nie jest tylko inwestycja mająca przynieść doraźny zysk miastu, to inwestycja o charakterze przyszłościowym, mająca uatrakcyjnić miasto pod względem estetycznym.
Kiedy ździerano asfalt z Rynku, żeby odkryć kostkę, też mówiono, że to się nie opłaca. Ale nie o to chodziło.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

. Chcemy dokonac KONSULTACJI zgodnie z tym co mowila pani Wojnowski,

DeeS - gdzie posiadłeś tę manierę nie odmieniania nazwisk ? Powinieneś napisać - ,, zgodnie z tym , co mówiła pani Wojnowska".
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Nie mam takiej maniery. Wprost przeciwnie.
Jednakze ta pani nie nazywa sie Wojnowska tylko wlasnie Wojnowski. Z niemiecka.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

DeeS , A to zwracam honor. Moja kuzynka mieszkająca w Niemczech też się nazywa Jasiński , a nie Jasińska. :-)

[ Dodano: Pon Lip 25, 2005 13:36 ]
Żeby jeszcze dodać smaczku tej odmianie nazwisk , to wspomnę , że pracowałem kiedyś z niewiastą , która nazywała się Janoska. Co ciekawe, jej mąż również nazywał się Janoska.... :-)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Tymoteusz Myrda

,
Natomiast o rozstrzygnięciu przetargu nie zostałem jeszcze poinformowany.
Panie Tymoteuszu czyżby ktoś olewał władzę w lubinie?
Devik Crazystar
Devik Crazystar

Post autor: Devik Crazystar »

...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

Powoli temat budowy Galerii Rynek zaczyna przypomniać temat budowy stadionu. Wydaje się, że jest wiele niewiadomych w temacie budowy w rynku. Skoro nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o $ (???)

To jest nasze miasto a nie prezydenta Raczyńskiego ani firmy Womak i to po części z naszych podatków miasto żyje. Brak spójnych decyzji w najdrobniejszych szczegółach. Wszystko wygląda jak gdyby kręciło się tylko aby się kręcić a nie żeby tworzyć coś mądrego i pożytecznego dla ludzi.

Przewijam kolejne strony tego tematu, czytam kolejne wypowiedzi i ogólnie nędza. Mniej gadania, więcej konkretnych i jasnych wypowiedzi decydentów popartych działaniami a nie pustymi deklaracjami.
Widok na zachód z ratusza - BEZCENNY
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

andros pisze: Nic dodać, nic ująć..., na terenie rozbiórki/budowy nadal cisza i spokój..., a tak w ogóle decydenci faktycznie jakoś nie garną się do wypowiedzi na forach - chyba nie lubią gry przy otwartej kurtynie...
Niestety. To co dzieje sie wokół Galerii Rynek to granda. Gdyby tak traktował mieszkańców Warszawy, Wrocławia, Poznania czy Gdańska tamtejszy prezydent (w odniesieniu do tak centralnie umiejscowionej inwestycji), szum w prasie i mediach byłby ogromny... A tak - Lubin to peryferie, nikogo z regionalnych redakcji to nie obchodzi. Szkoda, że żaden znany redaktor czy dziennikarz nie mieszka w naszym mieście.
A co na to posłowie? Mamy przecież posłów z różnych partii w naszym okręgu. Z faktem, że Panowie Maćkała i Zbrzyzny nie interesują się losem rynku swojego miasta już się pogodziliśmy. A inni?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ireneusz »

Propunuję Rynek przenieść do miasta gdzie jeżdżą tramwaje...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

ireneusz pisze:Propunuję Rynek przenieść do miasta gdzie jeżdżą tramwaje...
Użyłem stwierdzenia "peryferie" w kontekście sposobu w jaki nas traktują, a nie jako moje określenie dla naszego miasta. Nie uważam Lubina za peryferie! Pozdrawiam. :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

Prowincją byliśmy, jesteśmy i będziemy dopóki będą nami rządzić amatorzy stołków i nie będą za to rozliczani przed opinią publiczną. W poważnych miastach nie ma miejsca na takie sytuacje, gdzie w RYNKU od miesiąca stoi zrujnowany barak i nikt nie wie co się będzie z nim działo dalej a rzekome centrum handlowe mające stanąć na jego miejscu lewituje w sferze domysłów i plotek na forum dyskusyjnym zaniepokojonych internautów w naszym mieście. Mam tyle szacunku dla władz naszego miasta ile one mają szacunku dla jego mieszkaąców.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Witam. Może nie wypada cytować na tym forum wypowiedzi przeczytanych na innym forum (o Lubinie), ale w dyskusji w "innym miejscu" jeden z jej uczestników napisał wczoraj o Galerii Rynek:

Witam
Projekt, do którego jeden z forumowiczów podał linka nie będzie realizowany. Wkrótce zostanie oficjalnie zaprezentowany mieszkańcom Lubina zwycięski projekt Galerii Rynek i - mam nadzieję - poddany publicznej dyskusji.
I nie będzie on "stylizowany na niemieckie kamieniczki" bo nie tak projektuje się w XXI w.
Pozdrawiam serdecznie

I co Państwo na to? Prezydent, ustami swych przedstawicieli (szefa LSI) i partnerów (WOMAK) wyraźnie podkreślał, że projekt będzie nawiązywał do dawnej zabudowy...

A swoją drogą sposób w jaki wyłania się zwycięski projekt, aura tajemnicy - jak w PRL-u.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Dzisiaj do Lubina przyjezdza Zarzad Galerii ( to znaczy : ma przyjechac - zastrzegam, gdyz z doswiadczenia wiem, ze zadne ich obietnice nie sa pewne). Ma byc Pani Violetta Wojnowski. Prawdopodobnie ma przedstawic projekt. Jak bede mial jakies informacje oczywiscie przekaze wam :)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM