ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Mam pytanie do redakcji telewizji. Czy jest wielkim problemem aby wiadomości były emitowane np. jeden raz także rano, następnego dnia ?

Ta pani ze Straży Miejskiej to poszła na łatwiznę. Tylu ludzi jestem w stanie spisać jednego dnia. Ale chyba wiem gdzie jest problem !! Już od kilku dni przyglądam się i nie widziałem Straży Miejskiej na osiedlach. Chyba nie był zły pomysł tak jak w innych miastach o przeniesieniu ich do policji. Policje widać i to bardzo często. A jak się nie patroluje osiedli tylko samo centrum to się nikogo nie spisuje. Kto z psem idzie na zakupy.

Może ktoś ich widuje jak patrolują nasze osiedla ?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

a ja mam propozycje dla obu telewizji.

Otoz pracownikom Muzeum Ziemii Lubinskiej udalo sie uratowac od zniszczenia archiwalne kroniki filmowe z czasow budowy Zaglebia Miedziowego i Lubina w tym czasie (obecnie sa one dostepne w formie DVD).
Sek w tym ze te archiwalia mozna ogladnac tylko w Muzeum i to tylko dla zorganizowanych grup.
Czy moglibyscie sporobowac sie jakos dogadac z TMZL celem zaprezentowania tych niewatpliwie cennych materialow na antenie, tak by mogl je obejrzec kazdy mieszkaniec Lubina.
Nie musze chyba wspominac ze byloby to doskonale urozmaicenie oferty programowej.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

ŚW pisze:Mam pytanie do redakcji telewizji. Czy jest wielkim problemem aby wiadomości były emitowane np. jeden raz także rano, następnego dnia ?
Mamy taki zamiar. No i od razu sondaz: O KTOREJ GODZINIE?
ŚW pisze:Ta pani ze Straży Miejskiej to poszła na łatwiznę.
Jaka pani? Pani była na zdjeciach, w tle. Wypowiadał się Zastepca Komendanta .

[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 11:19 ]
polar21 pisze:a ja mam propozycje dla obu telewizji.

Otoz pracownikom Muzeum Ziemii Lubinskiej udalo sie uratowac od zniszczenia archiwalne kroniki filmowe z czasow budowy Zaglebia Miedziowego i Lubina w tym czasie (obecnie sa one dostepne w formie DVD).
Sek w tym ze te archiwalia mozna ogladnac tylko w Muzeum i to tylko dla zorganizowanych grup.
Czy moglibyscie sporobowac sie jakos dogadac z TMZL celem zaprezentowania tych niewatpliwie cennych materialow na antenie, tak by mogl je obejrzec kazdy mieszkaniec Lubina.
Nie musze chyba wspominac ze byloby to doskonale urozmaicenie oferty programowej.

Dzieki za sygnał. Zobaczymy co sie da zrobic.
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Tak to zapamiętałem. Więc rano muszą być powtórki
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

ŚW pisze:Tak to zapamiętałem. Więc rano muszą być powtórki
No to wypowiedz sie o ktorej byloby najlepiej.
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

DeeS pisze:
No to wypowiedz sie o ktorej byloby najlepiej.
Moim zdaniem 9 lub 10
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

polar21 pisze:a ja mam propozycje dla obu telewizji.

A nie dało by się tego rozpropagować w internecie?
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

surgeon pisze: A nie dało by się tego rozpropagować w internecie?
ja probowalem sie podpytac czy mozliwe byloby przegranie sobie tych materialow na wlasny uzytek lub wlasnie umieszczenie gdzies w internecie. I widac bylo ze sa bardzo niechetni jakiejkolwiek akcji tego typu (byc moze nie chca z jakis powodow, by bylo wiecej kopii tych materialow).

Mam nadzieje ze rozmowa z telewizja bedzie inna i sie zgodza wkoncu.

DeeS Prosze o biezace informowanie jak sprawa sie przedstawia.

[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 14:25 ]
ssylwia_ pisze:TVL to ciągle ten sam zespół od prawie 10 lat. Sylwia Rozkosz z TVL
no to ja chcialem w swoim imieniu podziekowac za taki program jak: "Prosto z miedzi". Obok wiadomosci jest to jedyna pozycja, ktora mnie interesuje w TVL. W zwiazku z tym bede mial do Pani pytanie, ale to juz wysle wiadomosc na PM.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

DeeS a to ze piszesz po windach na jastrzebiej 3 swoje inicjaly tez moze byc w tv ?? :) no offence :)
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Ja mam jeszcze jedno pytanie do waszej redakcji.
Czy jesteście w stanie sprawdzić (KGHM,Zagłebie,ZZPPM) dlaczego nie ma budowy nowego obiecanego stadionu i czy kiedykolwiek będzie wybudowany. Bo mi wydaje się że to wszystko było po to by ludzie oddawali głosy na pana Błądka. Pan Błądek wygrał i odrazu zaczeły się kłopoty ze stadionem. Do tego czasu wszyscy byli tacy dumni co to oni nie wybudują. Tak wybudowali że będziemy odwiedzali stadion w Polkowicach.

Pozdrawiam wszystkich
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Stadion nie jest budowany bo klub nie posiada gruntów na własność - powód? Ociąganie się z przetargiem - wina Zagłębia
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Nie do konca Piotrusiu.

To prawda, ze grunt nalezy do miasta. SSA Zagłębie Lubin, zeby otrzymac zezwolenie na budowe musi byc wlascicielem gruntu. Miasto chce go sprzedac. Ogłosiło kiedys przetarg i wyceniło grunt na ponad 13 milionow złotych. Cena była nie do przyjecia nawet dla KGHM ( nie pisze ze nie bylo go nato stac - po prostu uwazali ze to o wiele za drogo). Nikt nie zlozyl oferty i przetarg uniewazniono. Natychmiast potem Miasto ogłosiło drugi przetarg i... obnizyło w nim cene o połowe. Przetarg ma sie odbyc w sierpniu. Tak długotrwałe sa procedury. Dopiero potem rozpocznie sie ewentualnie budowa - oczywiscie jesli zaglebie kupi grunt.

Mowienie o winie Zagłębia jest chyba zbyt pospieszne. I trudno im sie dziwic, ze nie chcieli przeplacac.

Pozostaje czekac.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

podobno częśc gruntów nie należy do miasta tylko do jakiejś osoby prywatnej??
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Nic o tym nie wiem.. Natomiast część gruntów przyległych ( a wiec takich, ktore byłybay zajete podczas budowy) a także dróg na stadionie i gruntów obok stadionu należą do MKS Zagłebie Lubin (piłka reczna) Tu tez były jakies problemy, ale zostały w zasadzie rozwiazane.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

DeeS pisze:Mowienie o winie Zagłębia jest chyba zbyt pospieszne. I trudno im sie dziwic, ze nie chcieli przeplacac.
Nie DeeS, nie masz racji. Wina leży w całości po stronie "działaczy-obiecaczy". Nikt, naprawdę nikt nie żądał budowy nowego stadionu. Owszem marzyło się zagrać na nowoczesnym, kameralnym stadionie jak chocby w Grodzisku Wielkopolskim.
Marzył sobie tak jeden z drugim, gdy nagle padła wieść, że Zagłębie Lubin buduje nowy stadion. "Działacze-obiecacze" szumnie zapowiadali, że po ostatnim meczu minionego sezonu na stadion wjadą buldożery itd itp.
Przysniło im się?

Pytam co to za "działacze", którzy składają obietnice, nie mając pewności co do ziemi na kórym budowa ma się toczyć? Nie wiedzieli, że to nie ich? Jesli nie wiedzieli, to tym gorzej dla nich! Żenada jednym słowem, żenada.

Niestety taki stan w Zagłębiu Lubin utrzymuje się od lat, niezależnie od ekipy politycznej która rządzi KGHM a tym samym Zagłębiem. Żadnej polityki sięgającej dalej niż aktualny sezon, najważniejsze to nieźle się ustawić. Ot, typowo polski grajdoł. niestety.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM