Regulamin forum
Co się dzieje w Lubinie? Informacje z regionu, najświeższe doniesienia i komentarze.
Maniak

Specjalistyczny Szpital Wojewódzki w Legnicy "dzięki" Lubinowi podniesie poziom usług kardiologicznych. Ponad miesiąc temu informowaliśmy, że sześciu lekarzy specjalistów kardiologii ze Szpitala przy ul. Bema zrezygnowało z pracy w ZOZ Lubin.
Przypomnijmy, że lekarze sami zdecydowali się odejść. Nieoficjalnie mówiło się, że powodem ich decyzji była nieudolność dyrekcji ZOZ w Lubinie w pozyskaniu kontraktu na określone usługi medyczne związane z kardiologią - miało to dotyczyć wszczepiania rozruszników serca.
Dziś już wiadomo, że szóstka wyspecjalizowanych kardiologów będzie pracowała w Legnicy. Zajmą się kardiologią inwazyjną, czyli m.in. wszczepianiem rozruszników serca. Przyjmując do pracy w Legnicy cały zespół kardiologów z Lubina, Legnica ma szanse stać się drugim po Wrocławiu ośrodkiem, w którym wszczepiane będą rozruszniki.
źródło http://www.lubin.pl/?exid=2384
no ręce opadają. mi brakuje tutaj jeszcze informacji, kto jest dyrektorem ZOZ-u i co on na to? a lekarzom się nie dziwię, jeśli to prawda.
Przypomnijmy, że lekarze sami zdecydowali się odejść. Nieoficjalnie mówiło się, że powodem ich decyzji była nieudolność dyrekcji ZOZ w Lubinie w pozyskaniu kontraktu na określone usługi medyczne związane z kardiologią - miało to dotyczyć wszczepiania rozruszników serca.
Dziś już wiadomo, że szóstka wyspecjalizowanych kardiologów będzie pracowała w Legnicy. Zajmą się kardiologią inwazyjną, czyli m.in. wszczepianiem rozruszników serca. Przyjmując do pracy w Legnicy cały zespół kardiologów z Lubina, Legnica ma szanse stać się drugim po Wrocławiu ośrodkiem, w którym wszczepiane będą rozruszniki.
źródło http://www.lubin.pl/?exid=2384
no ręce opadają. mi brakuje tutaj jeszcze informacji, kto jest dyrektorem ZOZ-u i co on na to? a lekarzom się nie dziwię, jeśli to prawda.
Stały bywalec

mgr Tadeusz Tofeltomi pisze:no ręce opadają. mi brakuje tutaj jeszcze informacji, kto jest dyrektorem ZOZ-u
On na to, że jak spłacisz długi ZOZ`u (ponad 30 baniek) i opłacisz lekarskie pensje (to takie z których powstają domy) to otworzy się spowrotem kardiologię.tomi pisze:i co on na to?
Oj słabo znasz lekarzy.tomi pisze:a lekarzom się nie dziwię, jeśli to prawda.
Maniak

surgeon,
) ale to wcale nie znaczy że nie powinni się domagać większych możliwości leczenia. rozruszniki serca to teraz żadne novum, i jak to potrafią robić to powinni. a dyrektor ma stanąć na głowie i im to załatwić albo odejść, jak sobie nie radzi
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 12:29 ]
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 18:21 ]
a tu dodatkowy komentarz chyba ze szpitala,
A co z likwidacja?? Miedzy pielegniarkami i lekarzami kraza ciekawe wiadomosci.... Likwidacja niektorych oddzialow... zwalnianie (ale nie grupowe bo ono wiaze sie tez z kosztami).... Co z tym?? Rozwiazanie reszty dlugow ma byc to??????? Ja mam lepsze rozwiazanie. Jezeli szpital chce zaoszczedzic to niech utnie pensje tym co maja najwiecej!!! Po co w szpitalu na bema 3 dyrktorow?? Oni maja pensje takie jak ok 20 pielegniarek razem wzietych!!! Czy to znacy ze dyektorzy sa 20 razy wazniejsi od pielegniarek?? Nie wydaje mi sie. Ciekawa jestem czy oni w ogole wiedza co to jest loratadyna lub jak zachowac sie gdy czlowiek na ulicy dostaje drgawek.... Nie mam pojecia co sie dzieje z tym swiatem. Czy wszystcy sa tak materialistycznie do niego nastawieni??? Przeciez to nie o to chodzi! Szpital jest po to by ratowac i leczyc ludzi a nie zbijac kokosy!!!!! To jakas glupota to co zostalo teraz wymyslone przez DYREKTOROW. Trzymam kciuki by zadnej pielegniarki ani lekarza nie zwolnili z dniem 1 sierpnia bo wtedy ma wejsc w zycie plan dyrkow.
jeżeli jeden szpital może sobie poradzić a drugi nie to bardzo żle świadczy o tych któży nim dowodzą. no i łatwiej jest zamknąć niż otworzyć nie sądzisz?On na to, że jak spłacisz długi ZOZ`u (ponad 30 baniek) i opłacisz lekarskie pensje (to takie z których powstają domy) to otworzy się spowrotem kardiologię.
ja ich wcale nie chce poznać (szczególnie osobiścieOj słabo znasz lekarzy.
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 12:29 ]
żeden argumentto takie z których powstają domy
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 18:21 ]
a tu dodatkowy komentarz chyba ze szpitala,
A co z likwidacja?? Miedzy pielegniarkami i lekarzami kraza ciekawe wiadomosci.... Likwidacja niektorych oddzialow... zwalnianie (ale nie grupowe bo ono wiaze sie tez z kosztami).... Co z tym?? Rozwiazanie reszty dlugow ma byc to??????? Ja mam lepsze rozwiazanie. Jezeli szpital chce zaoszczedzic to niech utnie pensje tym co maja najwiecej!!! Po co w szpitalu na bema 3 dyrktorow?? Oni maja pensje takie jak ok 20 pielegniarek razem wzietych!!! Czy to znacy ze dyektorzy sa 20 razy wazniejsi od pielegniarek?? Nie wydaje mi sie. Ciekawa jestem czy oni w ogole wiedza co to jest loratadyna lub jak zachowac sie gdy czlowiek na ulicy dostaje drgawek.... Nie mam pojecia co sie dzieje z tym swiatem. Czy wszystcy sa tak materialistycznie do niego nastawieni??? Przeciez to nie o to chodzi! Szpital jest po to by ratowac i leczyc ludzi a nie zbijac kokosy!!!!! To jakas glupota to co zostalo teraz wymyslone przez DYREKTOROW. Trzymam kciuki by zadnej pielegniarki ani lekarza nie zwolnili z dniem 1 sierpnia bo wtedy ma wejsc w zycie plan dyrkow.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Informacje
0 użytkowników » 1 gość