Regulamin forum
Nasze miasto w sieci, nowe lubińskie strony i rozwój na polu informatyki.
Weteran

Witam
Moze to i smieszne , ale od czasu do czasu zagladam na lubin.pl zeby zorientowac sie w informacjach jakie sa tam podawane.
Wczoraj zastanowil mnie jeden fakt ... dlaczego lubin.pl nie posiada swojego kanalu RSS?
Sam osobiscie korzystam z RSS wielu stron/portali.
Wiec dlaczego lubin.pl tego nie moze miec?
a) nikt o tym nie pomyslal jeszcze
b) nie umieja tego zrobic Panowie programisci
c) szkoda na to czasu
c) poprostu chcemy juz tradycyjnie zostawac w tyle
?
Moze to i smieszne , ale od czasu do czasu zagladam na lubin.pl zeby zorientowac sie w informacjach jakie sa tam podawane.
Wczoraj zastanowil mnie jeden fakt ... dlaczego lubin.pl nie posiada swojego kanalu RSS?
Sam osobiscie korzystam z RSS wielu stron/portali.
Wiec dlaczego lubin.pl tego nie moze miec?
a) nikt o tym nie pomyslal jeszcze
c) szkoda na to czasu
c) poprostu chcemy juz tradycyjnie zostawac w tyle
?
Faktycznie, lubin.pl nie ma kanalu RSS, a fajnie gdyby powstal bo ja osobiscie rzadko kiedy czytam newsy na lubin.pl, bo nie chce mi sie wchodzi na strone glowna, i pozniej szukac naglowkow, mogli by zrobic tak jak to robi chociazby 'di.com.pl', 'gazeta.pl', czy 'geektoys.org'....
Ostatnio zmieniony 18 lip 2005, 13:52 przez vendro, łącznie zmieniany 1 raz.
haha rozsmieszyl mnie jeden teext ;]
jacy panowie programisci zobacz na stopke ;] a pozatym chyba zaczne powarznie[ort!] myslec zeby was pozbierac w lubine z paru i zrobic jakas ekipe ;] bo nasz a scena Lubinska cos nie stoi dobrze ;] ten lay od strony glownej lubin.pl hmm NC
jacy panowie programisci zobacz na stopke ;] a pozatym chyba zaczne powarznie[ort!] myslec zeby was pozbierac w lubine z paru i zrobic jakas ekipe ;] bo nasz a scena Lubinska cos nie stoi dobrze ;] ten lay od strony glownej lubin.pl hmm NC
Stały bywalec

surgeon, mozesz jasniej ?
nie chodzi Ci chyba o http z przodu czy www ? 
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Stały bywalec

surgeon, mozesz jasniej ?
nie chodzi Ci chyba o http z przodu czy www ?
Oczywiście, że chodzi o www. W przypadku domeny regionalnej każdy przedrostek jest bardzo ważny.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2005, 20:38 przez surgeon, łącznie zmieniany 1 raz.
aha, ok
rozwiales moje watpliwosci 
.MODEL SMALL .STACK .DATA
.CODE START:
END START
.CODE START:
END START
No witam panów (SiC!)!
Moze odpowiem na kilka pytań:)
1. Layout www.lubin.pl faktycznie juz nie odpowiada dzisiejszym standardom i na dzień dzisiejszy mogę śmiało powiedzieć że zaczynamy pracy nad nowym.
2. Przy okazji zmiany grafiki zmodernizujemy też dział galeria <-chyba wiadomo dlaczego.
3. Niedługo zaczną się pracę nad modernizacją zakładki LPG (lubin po godzinach).
4. RSS na razie odpada (nie leniwic sie tak panowie), dlaczego? www.lubin.pl musi jakoś na siebie zarabiać (kwestia nie wchodzenia na stronę główną).
Ps. co w tym śmiesznego ze ktoś odwiedza ww.lubin.pl? forumowiczu z forum.lubin.pl.
Administrator
Moze odpowiem na kilka pytań:)
1. Layout www.lubin.pl faktycznie juz nie odpowiada dzisiejszym standardom i na dzień dzisiejszy mogę śmiało powiedzieć że zaczynamy pracy nad nowym.
2. Przy okazji zmiany grafiki zmodernizujemy też dział galeria <-chyba wiadomo dlaczego.
3. Niedługo zaczną się pracę nad modernizacją zakładki LPG (lubin po godzinach).
4. RSS na razie odpada (nie leniwic sie tak panowie), dlaczego? www.lubin.pl musi jakoś na siebie zarabiać (kwestia nie wchodzenia na stronę główną).
Ps. co w tym śmiesznego ze ktoś odwiedza ww.lubin.pl? forumowiczu z forum.lubin.pl.
Administrator
Przecież na podstronach z newsami reklamy też się wyświetlają (i to w nie mniejszej ilości niż na stronie głównej)slayne pisze:4. RSS na razie odpada (nie leniwic sie tak panowie), dlaczego? www.lubin.pl musi jakoś na siebie zarabiać (kwestia nie wchodzenia na stronę główną).
slayne, spoko tyle ze te flashowe reklamy nawet wchodzac przez linka z kanalu RSS, nie da sie ich ominac wzrokiem
to dobrze tez ze nie powiedzieliscie calkowitego nie
mam nadzieje ze kiedys wejde na www.lubin.pl i sie uciesze z ikonki w FF ze jest dostepny kanal RSS
pzdr.
A moze reklamy musza byc, poniewaz:
- jest to biznes - Wroclaw wystawia reklamy - Lubin bierze kase
- Wroclaw napisal strone za friko - pod warunkiem ze Lubin bedzie reklamowac za Friko Wroclaw i inne ? (na jakis czas, lub caly czas - pod warunkiem ze Wroclaw bedzie modyfikowac strone ?)
loop
powiem Wam ze jest prawadopodobe, tyle ze jak sie pisze strone, to lepiej zaplacic i napsiac taka umowe, ktora zawiera obowiazek zrzeczenia sie kodów - przez autra, oraz zakaz wykorzystywania tych i podobych szablonow do innych zleceń.
Teraz to jest standard, jak programisci pisza program lub strone www, mamaj obowiazek sie zrzec swoich kodow - wiem cos o tym
pozdrawiam,
JR
- jest to biznes - Wroclaw wystawia reklamy - Lubin bierze kase
- Wroclaw napisal strone za friko - pod warunkiem ze Lubin bedzie reklamowac za Friko Wroclaw i inne ? (na jakis czas, lub caly czas - pod warunkiem ze Wroclaw bedzie modyfikowac strone ?)
loop
powiem Wam ze jest prawadopodobe, tyle ze jak sie pisze strone, to lepiej zaplacic i napsiac taka umowe, ktora zawiera obowiazek zrzeczenia sie kodów - przez autra, oraz zakaz wykorzystywania tych i podobych szablonow do innych zleceń.
Teraz to jest standard, jak programisci pisza program lub strone www, mamaj obowiazek sie zrzec swoich kodow - wiem cos o tym
pozdrawiam,
JR
Stały bywalec

Informacje
0 użytkowników » 2 gości