Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Nowy stadion totalna sciema??

Post autor: pacholik »

Napiszcie co o tym sadzicie bo to jzu nie pierwszy raz zarzad obiecuje i sie nie wywiazuje z umowy!!A moze juz ktos wie cos wiecej na temat naszego ukochanego klubu??Gdzie bedziemy grac?? Nie mamy zadaszenia :/
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Projekty stadionu już są ... :) i ma ruszać... czytałem coś o tym niedawno... ale już niepamiętam dokładnie gdzie to było... a oto projekty stadionu :

http://membres.lycos.fr/vendro/upfiles/katalog/1_b.jpg

http://membres.lycos.fr/vendro/upfiles/katalog/2_b.jpg
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Kryzbi »

Ja myśle że tym razem się postarają, słyszałem że najpierw mają zrobić modgrzewaną murawe, a później reszte.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

z przykrością powtarzam, że gramy w polkowicach przynajmniej na dzień dzisiejszy, dziękować wszystkim od błądka, zbrzyznego, na raczyńskim skończywszy. PZPN-owi nie wystarczyła następna obietnica przebudowy i stadionu nie dopuścił :placz:
Ja myśle że tym razem się postarają, słyszałem że najpierw mają zrobić modgrzewaną murawe, a później reszte.
ale na ten sezon to się raczej nie wyrobią, choć wolałbym się mylić. a głównym powodem niedopuszczenia stadionu jest brak zadaszonej trybuny.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

tomi pisze:z przykrością powtarzam, że gramy w polkowicach przynajmniej na dzień dzisiejszy.
A ja z radością powtarzam, że gramy jesień u siebie. Przynajmniej na dzień przedwczorajszy.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

surgeon,
gramy jesień u siebie
skąd ta wiadomość. też bym wolał :) u nas ale liczą się fakty, a te nie były najlepsze.
jeżeli jest tak jak mówisz :D to jak obeszli problem braku zadaszonej trybuny, to podobno był kluczowy problem dla PZPN-u :?:
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

surgeon

, gramy jesieą u siebie skąd ta wiadomość. Zakładam, że to jednak było pytanie, więc odpowiadam. Z tvL/Odra(?). Chociaż dzisiaj w "wybiórczej" naskrobali, że: "Działacze Zagłębia nie zaprzestają też walki o zmianę decyzji PZPN w sprawie licencji. - Chcemy grać w Lubinie - mówi Robert Sadowski. - Na trzy miesiące podpisaliśmy umowę z MKS o dzierżawie obiektów, wysłaliśmy też wszystkie potrzebne dokumenty do PZPN. Mam nadzieję, że zwycięży rozsądek i zagramy jesienią na swoim obiekcie." I komu tu wierzyć?
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

surgeon,
odpowiadam. Z tvL/Odra(?).

no to mi ulżyło :D :D :D

I komu tu wierzyć?

no właśnie o to mi chodziło :obled:

źródło http://www.lubin.pl/?exid=2373

Komisja ds. Licencji PZPN nie przychyliła się do odwołania Zagłębia, które wnosiło o czasowe zezwolenie na organizowanie meczów na własnym stadionie. A to oznacza, że jesień lubinianie rozpoczną w Polkowicach (pierwszy mecz z Pogonią Szczecin – 30 lipca).
Cień szansy jednak jeszcze istnieje. Na stadionie GOS-u w Lubinie musiałoby szybko powstać zadaszenie nad trybuną główną.

jak tu się nie wk...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Były obietnice - mamu ku**a Polkowice
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

KGHM jest gotów wybudować od podstaw nowy obiekt dla Zagłębia za hipermarketem Real
Przed rozpoczęciem sezonu piłkarze i działacze Zagłębia spotkali się z fanami. To podczas tego spotkania Andrzej Krug, przewodniczący rady nadzorczej Sportowej Spółki Akcyjnej, ujawnił, że gdyby nie udało się kupić od miasta starego stadionu, KGHM wyłoży pieniądze na zbudowanie od podstaw nowego. Miałby on powstać na 15 hektarach gruntów należących obecnie do gminy wiejskiej Lubin, za osiedlem domków jednorodzinnych, stacją BP i Realem.
- Byłby on nawet o ok. 10 milionów złotych tańszy, bo zaoszczędzilibyśmy na rozbiórce starego obiektu - twierdzi Andrzej Krug.
Wspomniana lokalizacja ma jednak kilka wad. Przede wszystkim brak uzbrojenia terenu i infrastruktury: parkingów, dojazdów, itp. Inwestycja trwałaby też znacznie dłużej niż przebudowa dotychczasowego stadionu Zagłębia Lubin, bo trzeba by załatwić szereg formalności, takich jak np. przekształcenie gruntów rolniczych w działkę budowlaną. Dlatego koncepcja, którą zdradził kibicom Andrzej Krug, jest w KGHM i SSA traktowana na razie jako plan awaryjny - na wypadek gdyby w ogłoszonym przez prezydenta Roberta Raczyńskiego przetargu na kupno miejskiego stadionu wygrała oferta innego inwestora.
http://www.lubin.pl/?exid=2438
ale kombinują
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: grecz »

tomi pisze:KGHM jest gotów wybudować od podstaw nowy obiekt dla Zagłębia za hipermarketem Real
(ciach)
ale kombinują
Z tego co słyszałem SSA Zagłębie dostało warunkowo licencję - warunkiem jest zadaszenie nad trybuną z 1500 miejsc. Boję się że ja wybudują to "zadaszenie" to skończy się temat budowy stadionu. Krug ostatnio mówił o modernizacji - czy on czasami nie miał na myśli owego "zadaszenia" ?!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Urtanator »

Ale wiocha!!! Począwszy od prezydenta "od galerii" a skończywszy na otyłych panach w limuzynach z KGHM'u.

"Nikt nie był zainteresowany kupieniem stadionu GOS w Lubinie. Miasto zamknęło drugi przetarg na zbycie tego obiektu. Teraz pozostają negocjacje z potencjalnymi zainteresowanymi.
Z nieoficjalnych informacji wynika, że KGHM za pośrednictwem swojej sportowej spółki będzie chciał kupić stadion na drodze negocjacji. Przypomnijmy, że warunkiem zaplanowanego remontu jest tytuł własności do stadionu.
W pierwszym przetargu stadion wyceniony był przez biegłego rzeczoznawcę na 14 mln złotych. W drugim z uwagi na fakt, że nie było chętnych, miasto mogło obniżyć cenę o połowę. W trzecim podejściu gmina może jeszcze obniżyć wartość sprzedawanej nieruchomości, jednak zgodnie z przepisami nie może ona być mniejsza niż około 5,5 mln złotych. Z nieoficjalnych informacji wynika, że Sportowa Spółka Akcyjna tyle właśnie będzie gotowa zapłacić.
Procedura związana z ogłoszeniem negocjacji i ich rozstrzygnięcia może potrwać około dwóch miesięcy"

Teraz przeczekają zimę, wiosną kolejne spekulacje na temat projektu stadionu a na jesień skoszą trawę, uszczelnią koronę stadionu i zaleją wodą. Wpuszczą rybki, zrobią wypożyczalnię łódek i stworzymy amatorską drużynę kajakarską.

Wstyd mi że mieszkam w miasteczku, gdzie 1-ligowa drużyna ma tak beznadziejnego sponsora. Wiocha, wiocha i jeszcze raz wiocha...!!!!
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Urtanator,
zgodnie z przepisami nie może ona być mniejsza niż około 5,5 mln złotych
tyle chcieli dać i pewnie tyle zapłacą. szkoda że zrobili taką wioche, musimy - możemy zapamiętać ich nazwiska i dawać im kopa jak przyjdą po prośbie, a przyjdą z pewnością :)
grecz,
Krug ostatnio mówił o modernizacji - czy on czasami nie miał na myśli owego "zadaszenia" ?!
Kruga to ja pamiętam tylko z jednego, jak był szefem Zagłębia i sprzedali TATE to kasa się rozpłyneła a po za tym to niczym się nie wyróżnił.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Piotruś,

Kod: Zaznacz cały

" który w wywiadzie stwierdził, że nie piłkarze, nie trener, nie zarząd, "ale to on wprowadził Zagłębie do pierwszej ligi" (cytat z Ryszarda Zbrzyznego)." 
artykuł o niby-stadionie
dobre a ten cytat najlepszy. a ja myślałem że kibicuje wtedy piłkarzom, jaki ten człowiek naiwny ech :mrugniecie:
a napisał za ile wprowadził :oops:

to twój artykuł ?
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM