Lato i wakacje w kraju, czy wyjechać? |
Autor |
Wiadomość |
locanesla1976 Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Pon Lip 07, 2014 11:11
|
|
|
jest lato a ja mam 2 tygodnie wolnego od pracy i tak sobie myślę, czy jechać w Polskę, czy też kupić coś w sprawdzonych miejscówkach typu Hiszpania. Chciałbym zostać w kraju, ale z tą naszą pogodą to nigdy nie wiadomo, a moi bliscy oczekują fajnych wakacji |
Podpis użytkownika: |
|
|
|
hageryt Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sro Paź 08, 2014 14:51
|
|
|
Ja co roku wyjeżdżam, nie przepadam za Polską pogodą |
|
|
|
NEVIL Przyjaciel Forum NEVIL

Dołączył: 07 Kwi 2005 Posty: 15119 Skąd: LUBIN Osiedle: Przylesie
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 16:38
|
|
|
Jest październik, a Wy tutaj rozprawiacie o lecie. Przed nami zima, więc pora podzielić się informacjami, gdzie najlepiej się wybrać dla wypoczynku... Trzeba założyć nowy temat pt ,,Gdzie wypocząć zimą". Ktoś się odważy ? Oczywiście, że można teraz polecieć do Australii, gdzie wiosna teraz tam się zaczyna, a potem lato, jednakże przelot samolotem w obie strony, przewyższa znacznie koszt wypoczynku bliżej naszego kraju. |
Podpis użytkownika:
|
|
|
|
elmir Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sro Paź 29, 2014 11:24
|
|
|
Nie mogę się zgodzić z tym. Przecież jak chcesz mieć lato w środku zimy to nie musisz lecieć aż do Australii. Wystarczy przecież Egipt. Za 2500zł będziesz miał wypasioną wycieczkę i temperaturę 30 stopni w stycnziu czy lutym Poczytaj sobie przykładowo na horyzonty.net.pl, gdzie właśnie przedstawiają różne propozycje na wycieczki, w tym i do Egiptu zimą. Sam byłem kilka lat temu na tkaiej wycieczce i to jest cudowne uczucie, że masz zimę, a po kilku godiznach już lato. |
|
|
|

|
Wysłany: Sob Lis 01, 2014 21:12
|
|
|
elmir, masz rację. Można i do Egiptu, gdzie można sfinksa pogłaskać po łbie, a i przy odpowiednich umiejętnościach wejść na szczyt piramidy... |
Podpis użytkownika:
Ostatnio zmieniony przez NEVIL Wto Wrz 01, 2015 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
enio Bywalec

|
Wysłany: Pią Lis 28, 2014 12:49
|
|
|
Choć nie mam nic do polskich atrakcji turystycznych, to jednak zwykle wybieram inne kraje. Na przykład w tym roku byłem na wakacjach w RPA, a konkretnie w Kapsztadzie. Tu możecie poczytać o tym mieście: http://www.qtravel.pl/ins...town-rpa-id363.
Jeśli komuś się wydaje, że cała Afryka jest biedna, to powinien się tam wybrać. Na pewno zmieni zdanie, bo jest to dość dostatni kraj. A stolica jest przez wiele osób uważana, za jedno z najpiękniejszych miast świata. Aż tak daleko może bym się nie posuwał, ale naprawdę czasami widoki zapierają dech w piersi. No i jest tam mnóstwo atrakcji. Mi się bardzo podobała wycieczka, polecam każdemu, kto ma trochę wolnego czasu i gotówki.
 |
|
|
|
olubin Bywalec

|
Wysłany: Nie Lis 30, 2014 16:10
|
|
|
W Afryce to jest chyba raczej tak, że są bardzo biedne i bardzo bogate regiony. A niestety te biedne są w przeważającej większości. |
|
|
|
pita Bywalec

|
Wysłany: Pią Cze 05, 2015 09:46
|
|
|
A czemu za granice? Jesteś zdania,że w Polsce nie ma tylu pięknych miejsc, które warto byłoby odwiedzić? Sam uwazam,że jest u nas i taniej i wiele zakątków jest jeszcze totalnie nieodkrytych.
My w tym roku wracamy do miejscowości, w ktorej wypoczywaliśmy rok temu. Konkretnie do Białki Tatrzańskiej. Jest to spokojne miejsce, noclegi są tam w lepszych cenach niż w Zakopanem no i znajduje się tam atrakcja, która podoba nam się najbardziej czyli Termy Białka:
http://www.termabialka.pl - tutaj macie stronę ośrodka. Jest to wielki kompleks basenów oraz term. Świetne miejsce, można się tam zrelaksowac. Pakiet na cały dzień równiez nie jest tak bardzo kosztowny. |
|
|
|
tunka Bywalec

|
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 09:05
|
|
|
Polecam wybrać się przede wszystkim do Lublina. Jest to chyba najciekawsze miasto na Lubelszczyźnie. Latem organizowane jest tam bardzo wiele ciekawych festiwali. Jak na przykład:
Jarmark Jagielloński
Festiwal Sztukmistrzów
W Lublinie warto jest równiez wynająć sobie samochód. Obecnie Avis oferuje bardzo dobre ceny na wynajem samochodów .Tutaj jest ich strona:
http://www.avis.pl/
Warto jest wybrać się również do pobliskiego Nałęczowa. |
Podpis użytkownika: Ostatnio zmieniony przez tunka Nie Lip 05, 2015 18:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
olubin Bywalec

|
Wysłany: Wto Cze 23, 2015 09:58
|
|
|
W tym roku zdecydowałam się na wakacje zagranicą - pogoda jest na tyle nieprzewidywalna, że nie ryzykowałabym wakacjami w Polsce. |
|
|
|
Maredryna Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Wto Wrz 01, 2015 20:40
|
|
|
Wejdźcie sobie na te tanie loty http://nadlatuje.pl/ Opłaca się jechać za granicę nie tylko finansowo, ale też pogodowo, hehe. Ja wakacji w Polsce nie spędzam. |
|
|
|
olubin Bywalec

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 07:50
|
|
|
Koleżance udało się znaleźć za grosze lot do Amsterdamu, więc faktycznie warto szukać na takich stronkach okazji. |
|
|
|
Marecki11 Początkujący

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 12:26
|
|
|
Mi się zdecydowanie nie podoba to co dzieje się za granicą. Szczerze powiedziawszy to przez niestabilną sytuację odpadło bardzo wiele ciekawych kierunków.Na przykład Tunezja czy Egipt. Z kolei te europejskie kierunki będą robiły się coraz droższe bo luzie przerzucą sie z arabskich właśnie na Europę.
Sam polecam zaplanować sobie wakacje w Polsce bo jestem zdania,ze w naszym kraju również mamy wiele świetnych miejsc do zaoferowania. Na przykład nad naszym morzem. Gdańsk jest ciekawy o każdej porze roku.
Polecam zajrzeć sobie na stronę:
http://www.dhapartamenty.pl/
Możecie przejrzec tam sobie apartamenty do wynajęcia w Gdańsku.Jest to tańsze i wygodniejsze rozwiazanie niż hotel. |
|
|
|
moniaxx Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2016 14:29
|
|
|
My zazwyczaj korzystamy z ofert wakacyjnych w Chorwacji!
Dla dzieci i nas rodziców to raj na ziemi
Zazwyczaj ciekawe oferty znajdujemy na lasta gdzie nie ma czasu na szukanie kantorów i wymiany potrzebnej gotówki.
Polecam ten kantor https://ekantor.pl/ |
|
|
|

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2016 14:58
|
|
|
moniaxx, dostałaś ostrzeżenie. Jak będziesz dalej usiłowała wpisywać reklamy jak tą ostatnią do wymiany walut w kantorze w Zielonej Górze, to otrzymasz kolejne ostrzeżenia i zostaniesz zablokowana. |
Podpis użytkownika:
|
|
|
|
|