Bywalec

Jestem studentką. Czy ktoś z Was współpracuje z agencją pracy? Chodzi mi o pracę tymczasową, pracę w wybranych godzinach. Dawaliście radę?
I czy w takim trybie można znaleźć coś ambitnego? Związanego chociaż minimalnie ze studiami?
I czy w takim trybie można znaleźć coś ambitnego? Związanego chociaż minimalnie ze studiami?
Nowy(a) na forum

Bywalec

Nowy(a) na forum

Idź do nich - http://eurokadra.com.pl ustalisz sobie warunki, jaka praca cię interesuje i na tej podstawie za jakiś czas dadzą ci propozycje. Wiadomo, że najczęściej chodzi o pracę na produkcji. Wiem, że linia, a zarządzanie produkcją to inne tematy, ale mimo wszystko w ten sposób miałbyś przynajmniej możliwość obserwowania od środka, jak to wygląda.
Bywalec

Nowy(a) na forum

Tak naprawdę kwestie związane z umową dopasowuje się pod siebie, pod własne oczekiwania, przecież sami wiecie najlepiej, co dokładnie musicie ustalić. Chodzi o gwarancje, oczekiwanie, dostępność pracowników - tych naprawdę istotnych kwestii jest wiele. I firma sama musi wiedzieć czego realnie oczekuje, co nie?
Bywalec

Umówiłem się wstępnie na spotkanie, więc w najbliższym czasie będę w stanie coś więcej powiedzieć, a jak na razie przynajmniej teoretycznie wyglądają całkiem nieźle. Babka z którą rozmawiałem przez telefon bardzo miła, przygotowana, miała pojęcie o czym mówi. W najbliższym pewnie będę w stanie powiedzieć coś więcej.
Nowy(a) na forum

Tylko jeśli pierwsza praca jaką zaproponują ci nie będzie odpowiadała, to nie podchodź do tego na zasadzie, że jak odmówisz do więcej nie zadzwonią. EuroKadra jest spoko, pomogli kilku moim znajomym, więc zakładam, że dla ciebie też znajdą dobrą pracę. I wcale nie jest tak, że praca tymczasowa, przez agencję, musi być nielubianym zajęciem, wyłącznie dla dorobienia grosza. U mnie naprawdę pojawiła się satysfakcja, a przede wszystkim doświadczenie.
Nowy(a) na forum

ja nie wspominam dobrze współpracy z agencją pracy tymczasowej.. miałam podpisaną umowę z taką agencją (kara za nie przyjście do pracy 150 zł) ja chciałam zrezygnować i wg umowy miałam 3 dni wypowiedzenia, ale Panie w firmie mówiły że nie muszę przychodzić
a tam w tej agencji robili problemy, chcieli żebym to płaciła, nie chciała w ogóle słuchać, że tam w tej pracy mówią żebym nie przychodziła BO W UMOWIE MAM 3 DNI WYPOWIEDZENIA I MAM IŚĆ BO JAK NIE TO MAM KARĘ PŁACIĆ... :/
Bywalec

Ale nie rozumiem? Skoro masz 3 dni wypowiedzenia to w czym problem? Bez względu na to, co kto powie, takie wypowiedzenie powinnaś złożyć, choćby dlatego, że pracownicy się zmieniają w firmach, a raczej każdy chce mieć porządek w papierach. Karę za nieprzyjście do pracy uważam za coś normalnego - raczej wszyscy szukają odpowiedzialnych pracowników.
Nowy(a) na forum

DOkładnie. Moim zdaniem to Twoja wina. Zasady umowy są jasne i powinnaś tego dopilnować. I nie powinnaś się zastanawiać nad tym, czy może jakaś tam firma ma bałagan w pracownikach/papierach. Przecież nie o to tutaj chodzi - jeśli czegoś nie dopilnujesz, to później ty za to wszystko ponosisz odpowiedzialność.
Rozumiesz?
Rozumiesz?
Nowy(a) na forum

A ja zastanawiam sie nad taką współpracą http://infolet.pl/oferty/, kończę właśnie kurs programowania w Ruby i ofert pracy dla informatyków sporo, może się uda zmienić branżę.
Nowy(a) na forum

Moja koleżanka pracuje w biurach tymczasowo. Trzeba znać dobrze Excel [ można uzupełnić na http://eduexcel.pl/ jak ktoś nie umie] i języki obce.
Bywalec

Nowy(a) na forum

Tak jak sugerowałam. Zresztą - jak tak czasami rzuci się temat wśród znajomych, to trudno jest znaleźć kogoś, kto nie pracował przez agencję. Ludzie robili to na studiach, po nich, robią też teraz. I w sumie fakt, że wiele firm zatrudnia wyłącznie przez agencje sam w sobie jest istotny. Po prostu te firmy mają świetne warunki pracy - rolą pracownika jest tam się dostać. A skoro nie można bezpośrednio? Zresztą - agencja daje te same warunki finansowe.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość