Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Tak się zastanawiam czy każda kobieta codziennie się zastanawia co na Obiad robić? bo ja już mam dość wymyślania, kończą mi się pomysły, a mąż wraca po całym dniu i by chciał zjeść coś konkretnego, bo ile mozna zup jeść, kurczaka, kotlety, czy naleśniki? macie może jakieś fajne ciekawe przepisy na jakieś danie obiadowe?chodzi mi o coś dobrego ale nie z tych tradycyjnych dań, my z mężem jadamy praktycznie wszytsko... ;-)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Marecki11 »

Czasami tak ale zwykle lubie testować nowe przepisy a w sieci jest ich sporo . Tak więc przede mną jest jescze wiele potraw jakie chciałbym sprobować.
Dzisiaj żona pracuję do poźna, ja mam wolne tak wiec bede robił na obiad zapiekankę z brokułów:
https://www.przepisy.pl/przepis/zapiekanka-z-brokulow-1

Smaczne wegetariańskie danie. Przygotowanie jest bardzo proste W zasadzie wystarczy ułożyć brokuły w brytfannie i włożyć do piekarnika.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: natka23 »

Ja na szczęście nie mam tego problemu. Staram się każdego dnia robić coś innego na obiad, np. wczoraj była zapiekanka, dzisiaj kurczak a jutro chyba zrobię roladki.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Maja$ »

Lubię w kuchni eksperymentować dlatego robię codziennie coś innego, a inspirację czerpię też zazwyczaj z internetu. Jest dużo przepisów na smaczny obiad, wystarczy tylko trochę poszukać :)
Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie.
Gandhi Mahatma
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: olubin »

Mi czasami już brak pomysłów na obiad. Ale najczęściej wtedy z pomocą przychodzą moje ulubione blogi.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: aga_a »

Ja jak nie mam pomysłu to zazwyczaj przeglądam sobie aplikacje z przepisami na prosty i szybki obiad :) Ostatecznie, w akcie desperacji, z pomocą przychodzą dania gotowe, jak nie miałam czasu czegoś wymyślić i zrobić. Cóż, kobieta pracująca życie musi sobie ułatwiać.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

Sięgnij po przepisy z blogów kulinarnych, wtedy na pewno nie będziesz mieć problemów z wymyślaniem potraw.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Zamawiam wtedy pizzę, albo robię jajka sadzone i ziemniaki, do tego ogórek małosolny.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: aga_a »

Też tak mam, codziennie:D najlepiej jak sobie przygotuję pomysły w niedzielę na cały tydzień. Często też korzystam z aplikacji, gdzie znajdę pomysły na szybki obiad, czasem kupuję gotowe rzeczy, gdy wracam z pracy i wiem, że nie ugotuję. Także internet i gotowe dania w sklepach mnie ratują:)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Elinor »

jak ja nie mam pomysłu na obiad to albo myślę o tym, czego dawno nie gotowałam albo szukam pomysłu w internecie.
Zablokowany

Informacje

Bing [Bot]  »  4 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM