Najpiękniejsza na Dolnym Śląsku
Marta Olejniczak otrzymała tytuł Miss Dolnego Śląska Nastolatek. Najpiękniejsza dziewczyna naszego województwa pochodzi z Polkowic, a uczy się w liceum w Lubinie.
Przygoda z konkursami piękności zaczęła się w 2013 roku od spontanicznej decyzji. Najbliżsi przekonali Martę do spróbowania swoich sił. - Jest jakby kilka części tego konkursu, pierwsza to eliminacje internetowe.Można też przyjść na casting, który odbywa się we Wrocławiu. Tam rozmawia się z jury, z organizatorami, którzy próbują wyłapać różne cechy charakteru uczestniczek. Później są próby z choreografkami, które też mają dużo do powiedzenia w konkursie. I ostatni etap to gala finałowa - tłumaczy Marta.
Wrażenia z konkursu ma bardzo pozytywne. - Zdobyłam dużo doświadczeń i poznałam cudownych ludzi, z którymi utrzymuję kontakt. Kiedyś raczej byłam skryta, unikałam kontaktu z innymi ludźmi, a dzięki konkursowi zdobyłam bardzo dużą pewność siebie. Teraz bardzo się otworzyłam na świat - mówi miss. W tym roku polkowiczance nie udało się zdobyć tytułu Miss Polski Nastolatek, jednak Marta Olejniczak zapowiada kolejne starania.
Z kolei swoją dalszą przyszłość wiąże z mediami. Chciałaby pracować jako prezenterka telewizyjna.
źródło: http://miedziowe.pl/content/view/75057/81/