Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Siłownia zewnętrzna na osiedlu

Post autor: pita »

Nasza wspólnota mieszkaniowa zastanawia się nad wybudowaniem siłowni zewnętrznej. Otwarta pozostaje kwestia kosztów oraz tego na co zwracać uwagę przy zakupie poszczególnych elementów?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: enio »

Możliwość ćwiczeń na świeżym powietrzu, to bez wątpienia czynnik motywujący. Wiele osób nie ćwiczy, bo po prostu nie lubi chodzić do tradycyjnej siłowni. Nie chodzą, bo czują dyskomfort - sam znam takie osoby. Zaleta siłowni zewnętrznych jest taka, że są one dostosowane również do osób słabszych (w przeciwieństwie do urządzeń które znajdują się w tradycyjnych siłowniach)... Co wybrać? Najlepiej wybrać się gdzieś na taką siłkę i samodzielnie przetestować. Specyfikację poszczególnych urządzeń znajdziesz tutaj: http://sun-plus.pl/produkty/fitness-i-silownia/ tam też możesz zapytać o ewentualne ceny. Na tej podstawie można oszacować koszta.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: PatiNowak »

Bardzo fajne przedsięwzięcie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: annakoro »

O super pomysł! Ciekawe czy u nas udałoby się coś takiego zorganizować :) Niestety jeśli chodzi o koszty to nie mam pojęcia ile takie coś może kosztować :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: milkosz »

Taka siłownia to super pomysł, tylko trzeba pamiętać o to, żeby oprócz samego zakupu sprzętów też dbać o ich konserwacje. Tylko tak będą w pełni bezpieczne dla użytkowników. W innych miastach widziałem takie zapuszczone siłownie, że szkoda tych wydanych pieniędzy, jeśli teraz nikt się tym nie zajmuje. Obawiam się, że koszty samego zakupu mogą być całkiem spore, a do tego powinny dojść jeszcze koszty związane właśnie z ewentualną naprawą czy czyszczeniem.
Chociaż jeśli jest to odpowiednio zorganizowane to cieszy się całkiem sporym powodzeniem i wcale nie jest to zbędny wydatek.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: katris »

Sama chętnie ćwiczę na takiej siłowni. Ale w czasie kwarantanny w https://www.marbo-sport.pl
kupiłam kilka sprzętów do domowej siłowni. Teraz mogę ćwiczyć w dowolnych chwilach, nawet w czasie brzydkiej pogody.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Między Jastrzębią a Legnicką postawiono taką siłownię zewnętrzną w ubiegłym roku. Jak dotychczas, to nie cieszy się ona dużym zainteresowaniem.
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: tunka »

Tak szczerze powiedziawszy, nie rozumiem odrobinę fenomenu tych wszystkich siłowni zewnętrznych i nie wiem czy jest sens ich budowania. Z uwagi na to,ze tak naprawdę niewiele osób z nich korzysta. O wiele popularniejsze są przecież siłownie tradycyjne, w których jest lepszy sprzęt.

Ze swojej strony o wiele bardziej polecam tutaj trening ems. Sama chodze co tydzień, dobra opcja dla osob zapracowanych https://iplywamy.pl/notatka/czym-sa-tre ... mi-do-ems/
Pomocna :)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM