Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Internet w Polsce

Post autor: NEVIL »

Jaki naprawdę jest internet w Polsce
Rośnie liczba Polaków z dostępem do szybkiego internetu, ale wciąż potrzeba wielomilionowych inwestycji, by szerokopasmowy dostęp do sieci stał się powszechny - wynika z badania "Diagnoza Społeczna 2013".
Obrazek
Dostęp do szerokopasmowego internetu ma już prawie 70 proc. gospodarstw domowych w Polsce, z czego ponad połowa preferuje dostęp do sieci stacjonarnej. Wciąż problemem jest jednak powszechna dostępność do najszybszego szerokopasmowego internetu, której nie uda się zapewnić bez wielomilionowych inwestycji. To jedne z głównych wniosków dotyczących dostępności internetu, płynących z najnowszej "Diagnozy Społecznej 2013", której partnerem jest UPC Polska. Najważniejsze dane z "Diagnozy" dotyczące technologii cyfrowych i internetu są następujące:

- W pierwszej połowie 2013 roku komputer posiadało już 70 proc., a dostęp do internetu 67 proc. gospodarstw domowych.

- Dostęp do internetu w domu posiada 76 proc. Polaków. To wzrost o 5 pkt. proc. w ciągu dwóch lat

- Polacy cenią internet stacjonarny - ponad połowa gospodarstw domowych posiada stały dostęp do sieci.

- Popularność internetu nie zagraża popularności telewizji. Więcej domostw ma telewizję kablową lub satelitarną niż internet.

- Choć internauci poświęcają na oglądanie telewizji wyraźnie mniej czasu niż osoby niekorzystające z sieci, to jednak czas poświęcany przez Polaków na oglądanie TV niewiele się zmienia, a wśród osób niekorzystających z sieci nawet rośnie.

- Coraz większy odsetek osób korzystających z internetu to osoby, które mają dostęp do sieci w domu (obecnie ponad 95 proc.).

Mimo poprawy sytuacji wciąż istnieje wiele barier hamujących dalszy rozwój społeczeństwa informacyjnego:

Czytaj więcej na http://nt.interia.pl/internet/news-jaki ... gn=firefox
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Nimerion »

Ciekawe jak wyglądają statystyki na rok 2014, na pewno znacznie zwiększyła się liczba osób korzystających z internetu. Z chęcią dopadłbym się do takich statystyk
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Vermalix »

Widziałem coraz wiecej ludzi posaida szybki internet teraz są ciekawe i interesujace oferty LTE internet 40mb/s za 40-50 zł to dla Polaków okazja wzięcia taniego a szybkiego internetu, Vectra posiada mega szybkie łącze rónież za grosze
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Akordoo »

Ja mam z vectry internet i wszystko jest ok. Od 3 lat praktycznie nie miałem problemów tylko raz kiedy coś zmieniali od czasu do czasu nie było neta normalnie nie ma nigdy przerw ani nic takiego.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM