Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Tirówki marzną !

Post autor: NEVIL »

Komentarz pod artykułem:

16 stycznia 2013 godz. 10:54 - taka prawda
Prawdziwy społecznik:)

Proponuję miastu wstawienie ogrzewanych budek przy drodze, podobnych do tych telefonicznych. Podniesie się komfort pracy pań, przyjemność klientów a i miasto podreperuje budżet opłatami za użytkowanie budek;)
=============================================

Tirówki marzną, policja nie reaguje
Lubinianin przejął się losem przydrożnych prostytutek. – Przecież one nie robią tego z własnej woli! – denerwuje się nasz Czytelnik.

– Wracałem krajową trójką z Legnicy. Nie pierwszy raz spotkałem się z tym widokiem. Roznegliżowane panie stoją przy drodze. W taki mróz! Tym razem nie wytrzymałem. Zjechałem na pobocze i podszedłem do jednej z nich. Nie mówiła po polsku, ale pokazywała, że jej zimno, a później się rozpłakała. To chyba nie jest normalne – opowiada mężczyzna.
Obrazek
Chwycił więc za telefon i zadzwonił na policję. – I co usłyszałem? Że nie ma problemu! Przecież wszyscy wiemy, że one są do prostytucji zmuszane. Czy nikt nie może im pomóc? To też są ludzie! – mówi zmartwiony.

Jak tłumaczy rzecznik prasowy lubińskiej policji, wszystkie panie, świadczące usługi seksualne na terenie naszego powiatu, są obywatelkami Unii Europejskiej. – Oznacza to, że mogą dowolnie i legalnie przemieszczać się po całym obszarze Wspólnoty. Ponadto samo świadczenie takich usług nie jest w świetle prawa przestępstwem – tłumaczy aspirant sztabowy Jan Pociecha.

Do łamania prawa dochodzi wówczas, gdy kobieta jest zmuszana do prostytucji lub gdy inna osoba czerpie z tego korzyści materialne. – Każda z tych kobiet może zgłosić się na komendę i zeznać, że jest zmuszana do prostytuowania. Jeśli to nie jest możliwe, zeznania może złożyć świadek zdarzenia. Wówczas policjanci dążą do zdobycia innych dowodów – wyjaśnia Jan Pociecha.

źródło: http://www.lubin.pl/aktualnosci,23675,t ... aguje.html

===================================================

Zawsze mówiłem, że - ,,Tiry na tory, a tirówki na perony". Przynajmniej dziewczyny by się mogły na dworcu ogrzać... :-)
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Policjanci bez mundurów zajmą się tirówkami

W Ciechanowie powstaje specgrupa do walki z przydrożną prostytucją na drodze krajowej numer 7.
Obrazek
Po raz pierwszy w historii miasta Komendant Powiatowy Policji powołał zespół, którego zadaniem ma być jej likwidacja.

Patrole mają wyłapywać panie lekkich obyczajów w okolicach Glinojecka, gdzie krajowa siódemka krzyżuje się z uczęszczaną przez TIR-y drogą numer 60. W skład grupy weszli funkcjonariusze z wydziałów: ruchu drogowego, prewencji i kryminalnego - w tym policyjni tajniacy, pełniący służbę bez mundurów.

Policjanci z Ciechanowa mają na koncie kilka sukcesów. Zatrzymali 5 obywateli Bułgarii i Ukrainy i prostytutki tej samej narodowości, które dla nich pracowały. Miesiąc temu wpadł kolejny sutener, który dowoził panie na drogę krajową numer 7. Od każdej z nich dostawał po 50 złotych.

źródło: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... mi,1903383
=====================

Nie w naszym regionie, ale można by splagiatować... :-)
Obrazek
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM