Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Handel w Wigilię

Post autor: NEVIL »

Ile zdań, tyle różnic. Przytaczam dwie wypowiedzi pod artykułem:
~...

Świetnie, to niech mi ci popaprańcy zrobią zakupy wcześniej, właśnie 24.XII dostanę zasiłek z opieki społecznej i jak zrobię zakupy ? Pieniądze są przelewane ok. 13-14 i co kiedy zrobię zakupy ? Durna Solidarność !

--------------------------------------

~see

Kobiety w ten dzień nie powinny pracować. W większości sklepów sprzedają KOBIETY. PYTAM. Czy mają tam stać, czy być w domu?. Brawo, jeśli ktoś nie zrobił zakupów na czas to ??? Niech da tym kobietom święty spokój. Stuknie się w głowę, dlaczego nie zrobiłam(em) tego wcześniej. ŚWIĘTA, ŚWIĘTA dom i rodzina w domu a nie w hippeerrmmaarrkkeett.

=================================================

Solidarność: W Wigilię większość sklepów będzie pracować do godz. 14-15

W Wigilię świąt Bożego Narodzenia większość sklepów dużych sieci handlowych będzie pracować do godziny 14 lub15; nieliczne o godzinę dłużej - wynika z informacji Solidarności Pracowników Handlu, która, jak co roku, apeluje o skrócenie godzin handlu w tym dniu.

Jak podały w środę związkowe służby prasowe, Sekcja Krajowa Pracowników Handlu "S" wystosowała list otwarty do zarządów sieci handlowych o skrócenie czasu pracy w Wigilię do godz. 14. Oprócz apelu w liście znalazło się podziękowanie związkowców dla tych sieci, które już zdecydowały o skróceniu godzin handlu.

Według szefa sekcji Alfreda Bujary, 24 grudnia do godziny 14. będą pracować sklepy m.in. sieci Biedronka, Lidl, Netto, Makro, Kaufland i Praktiker, a do godz. 15. Carrefour, Real i Tesco. Sklepy Auchan mają być otwarte godzinę dłużej. Czas pracy w Jysku i Decathlonie będzie dostosowany do godzin otwarcia galerii handlowych.

Więcej: http://biznes.interia.pl/wiadomosci/new ... do,1872245
Obrazek

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM