Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Katie Melua

Post autor: NEVIL »

Jako kobieta, jest w moim typie. Jako wokalistkę, również ją bardzo cenię. Spotkałem się z określeniem - ,,dziewczyna o anielskim głosie"... ==================================================== Wszystkich nie zadowolę

Rozmowa z Katie Melua

Nie tylko czaruje swoim niezwykłym głosem, ale też skacze na spadochronie, uczy się pilotażu, lata na paralotni, jeździ na rollercoasterze i nurkuje, czego o mało nie przypłaciła życiem. Należy do niej jeden z rekordów Guinnessa i jest drugą najbogatszą Brytyjką poniżej trzydziestki. Już w sobotę wystąpi na darmowym koncercie w Warszawie
Obrazek
Katie Melua w sierpniu skoączy 28 lat. Pochodzi Gruzji, choć w wieku 9 lat przeniosła się z rodzicami do Irlandii Północnej, a pięć lat później – do Londynu. Świat usłyszał o niej w 2003 roku, gdy wydała swój debiutancki album "Call Off the Search", sprzedany w blisko dwumilionowym nakładzie. Dwa lata później ukazał się "Piece by Piece", zawierający jej najsłynniejszy przebój – "Nine Million Bicycles". Dziś ma na koncie pięć płyt – ta ostatnia, "Secret Symphony", trafiła do sprzedaży kilka miesięcy temu. W sobotę, 23 czerwca, artystka będzie w Warszawie gwiazdą koncertu "Wianki nad Wisłą". Zaśpiewa też u nas trzykrotnie w listopadzie, już na biletowanych imprezach. Wcześniej, pod koniec lata, wyjdzie za mąż. – Nigdy nie byłam szczęśliwsza – zapewnia. Więcej: http://muzyka.onet.pl/publikacje/wszyst ... omosc.html
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Mi_ja »

Muzyka Katie Melua jest bardzo przyjemna dla ucha. A niedługo wokalistka wystąpi w Polsce: w Warszawie, Zabrzu i Poznaniu ;-)
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Katie Melua: smyczkiem po duszy
Powiadają, że jest uzależniona od adrenaliny, ale tak naprawdę to jej muzyka uzależnia, czarując i zachwycając każdego, kto ma choć trochę wrażliwe ucho. Skromna i utalentowana wokalistka, urodzona w Gruzji, daleka jest od gwiazdorskich zapędów, choć na koncie ma kilkanaście milionów funtów. Tym razem usłyszymy ją w niezwykłej otoczce, w ramach tegorocznej edycji koncertowego cyklu "Night of the Proms - Classic Meets Pop", który 21 marca zawita do łódzkiej Atlas Areny.
Obrazek
Katie Melua we wrześniu skończy 31 lat. Śpiewa, gra na gitarze i pianinie, do tego sporo komponuje. Choć pochodzi Gruzji, w wieku dziewięciu lat przeniosła się z rodzicami do Irlandii Północnej, a pięć lat później - do Londynu. Fani w Europie zachwycili się jej muzyką w 2003 roku, gdy wydała swój debiutancki album "Call Off the Search", sprzedany w blisko dwumilionowym nakładzie. Dwa lata później na rynek trafił "Piece by Piece", przynosząc między innymi najsłynniejszy przebój artystki, "Nine Million Bicycles". Ostatni jak dotąd krążek, "Ketevan", ukazał się w 2013 roku.

Melua występowała już w Polsce wiele razy, nigdy jednak w tak niezwykłym towarzystwie – już 21 marca będzie w łódzkiej Atlas Arenie gwiazdą koncertu z cyklu "Night of the Proms - Classic Meets Pop". Na scenie obok niej wystąpią także Kim Wilde, Mark King z Level 42, John Miles, Tony Henry, a także Kombii i Rafał Brzozowski. Artystom towarzyszyć będzie orkiestra symfoniczna oraz Akademicki Chór Politechnik Łódzkiej.

Więcej: http://muzyka.onet.pl/wywiady/katie-mel ... uszy/kqkcg

Posłuchajmy jej tutaj : http://www.eska.pl/hit/katie-melua-bett ... eam/350518
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: szczur50a »

świetnie wygląda i dobrze śpiewa
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: olubin »

To jedna z niewielki współczesnych wokalistek, którą uwielbiam słuchać.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Mnie nie przekonuje jakoś. Bardziej przemawia do mnie Cher, choć to trochę odmienny styl.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ja_piotr »

Faza na Melua szybko się się skończyła. Dziewczyna dla mnie była chwilowo na topie
Rock'n'Roll!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Turko »

Mnie jakoś bardziej kręci teraz Jassie Were.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: bittoro »

Piękny głos. Niesamowita uroda.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: szimonetta »

Bardzo ciekawa wokalistka o niezwykle ciepłym głosie. Lubię jej utwory.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM