Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Airsoft Gun

Post autor: Rastafair94 »

Witam, chciałem was w tym poście zachęcić do hobby jakim jest ASG.
Najkrócej mówiąc ASG jest to gra zespołowa wykorzystująca repliki broni palnej strzelające plastikowymi kulkami.
Podstawowym celem w grze jest trafienie przeciwnika kulką, można więc powiedzieć iż ASG jest podobne do paintballa, ale tutaj nie używamy kulek z farbą. Niepotrzebne są również maski, wystarczą gogle bądź okulary ochronne.
Ogromnym plusem ASG jest fakt iż zabawę można zacząć już od około 100 zł.
Bronie (Używane jest określenie broni dla wygody) w ASG to repliki prawdziwych broni, nie zaś jak w paintballu całkowicie wymyślone konstrukcje. Nie są jednak bronią w rozumieniu prawa, jako że energia wylotowa kulki nie przekracza 17 dżuli a zazwyczaj mieści się w przedziale około 1 dżula. Zasięg broni ASG wynosi zazwyczaj do 50 metrów.

W Lubinie działa parę grup ASG, ja jednak chciałby was zachęcić do naszej grupy. Jesteśmy najmłodszą grupą jeżeli chodzi o staż. Średni wiek w naszej grupie wynosi 17 lata, w przeważającej części są to uczniowie szkół średnich. Obecnie mamy 4 członków, ale nie ukrywam iż przydałoby się więcej.

Jeżeli zachęciłem Cię tym postem, to zapraszam na http://cpasg.cba.pl/
Serdecznie zapraszam do rejestracji na forum, kto wie być może ASG stanie się także i Twoim hobby :-)
Co czuje snajper strzelający do cywili w Etiopii?
Szarpnięcie kolby...

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM