Regulamin forum
Co się dzieje w Lubinie? Informacje z regionu, najświeższe doniesienia i komentarze.
To już 15 lat odkąd po WPK urząd miejski prowadzi na własną rękę komunikację miejską. Już 15 lat pks na zlecenienie urzędu wykonuje przewozy w naszym mieście,_dokładnie 1.01.2010 wypada ta piękna rocznica. Przez te 15 lat komunikacja trochę się rozwinęła na lepsze, choć nie całkiem. Zaczynała od wyeksplatowanych używanych manów Sl200 z lat 75-82,przez Scanie i Jelcze Pr110, unowocześniana poprzez zakup Jelczy 120M, później Manów Sl223 i Lion City oraz Karosy (badziewne) i Citelisy, przejście z filmów na cyfrowe wyświetlacze, system GPS, zapowiedzi przystanków, po automaty do biletów. Jak myślicie co można jeszcze ująć w tym jubileuszu? LTMKM LUBIN zbiera materiały i naszym marzeniem stałoby się i chyba dobrym pomysłem byłoby wydanie książki z tej rocznicy jak to w wielu miastach bywało, choć nie jest też proste czy w ogóle byłyby szanse jej wydania. Zamierzamy także prowadzić rozmowy z UM na temat wydania biletu jubileuszowego z tej okazji. Fajna sprawą byłoby też zorganizować historyczny przejazd(mało prawdopodobne ze względu na brak sponsorów)autobusem z tamtych lat, jeżdżących w WPK np.Sanem H100.
Przypomniało mi to jak to wszystko się zmieniało
Pomysł z książką dobry, ale nie wiem czy wypali w naszym mieście. Co do historycznego przejazdu, kiedyś widziałem na pętli czerwonego ogórka...poza tym piętrus zawsze mi się podobał. Gdzie on się podział? Jest tam jeszcze na zajezdni?
"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Informacje
0 użytkowników » 1 gość