Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Witam. :usmiech:
Szukam informacji na temet poziomu nauczania matematyki (fizyki zresztą też) w lubińskich liceach. Chcę iść na profil matematyczno-fizyczny i chciałabym wiedzieć do którego liceum najlepiej się wybrać.
Zawsze myślałam, że najlepsze jest I liceum, jednak ostatnio usłyszałam od kilku osób, że podobno dotyczy to tylko profilów humanistycznych. Wychodzi więc na to, że lepiej pójść do II. Jednak tam z kolei zgłasza się więcej ludzi, bo podobno boją się wsokiego poziomu nauki w I liceum, czyli (paradoksalnie) trudniej się będzie tam dostać. Do tego przed chwilą zobaczyłam, że I liceum miało 97.8% zdawalności próbnej matemtyki, czyli znowuż tak źle tam nie jest... Można dostać szału. :obled:
Takie to wieści chodzą między przyszłymi licealistami. Sama już nie wiem, na które liceum mam się zdecydować, bo z tej plątaniny informacji (jak łatwo można się zorientować) wiele wywnioskować się nie da. Także bardzo proszę o jakieś dokładniejsze i sprawdzone informacje. Z góry bardzo dziękuję :usmiech:
I gitara :]
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: plusiarz »

Jeżeli matma-fizyka to tylko 1 LO, tam jest wysoki poziom na wszystkich przedmiotach . Na pewno pod tym względem odradzam moją szkołę, 3 LO ;) a kolejna sprawa, jeżeli masz chęci i poświęcasz czas to wszędzie się dobrze matematyki nauczysz
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: JacekB »

Tak jak wyżej.

Ja chodziłem do IV LO, nie jestem po szkole technicznej, obecnie jestem na drugim roku studiów na Politechnice Wrocławskiej na wydz. mechanicznym o kierunku; mechanika i budowa maszyn i póki co wszystko idzie ku dobremu. Jak chcesz się uczyć to wszędzie się nauczysz bez względu czy to Hogwart, Oxford czy I LO w Lubinie. Po za tym nie słuchaj rodziców, że uczelnie wyższe patrzą na to jaką szkołę skończysz, bo to największy zabobon wymyślony przez rodziców.
Dlaczego? A to dlatego, że rekrutacje są robione przez internet i uczelnie interesuje tylko liczba punktów z matury bo piątka piątce nie równa.

Idź tam gdzie idą znajomi (o ile to nie szkoła na zakręcie), bo liceum to najfajniejsza część życia, 18-tki, studniówka, matury. Nie przesadzaj z nauką bo przed Tobą najlepsze lata szkolne, na studiach jest już inna gra, wiem co piszę.

pozdrawiam.
Jacek
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM