damian pisze:Poczytaj sobie o mocnych punktach w komponowaniu obrazu i znajdź ciekawszą tematyke. No i oczywiście porzuć automat

powodzenia!
To moze rozwin, co masz na mysli.
Bo, choc nie jestem fachowcem, to wiem, ze komponowanie obrazu nie polega tylko na mocnych punktach (i niespecjalnie wiem, coz o tych punktach tak znowu czytac trzeba, skoro mozna to w kilku slowach wytlumaczyc), a teza o tematyce i "porzuceniu automatu" (chodzi o AF, czy AE? ... choc to bez znaczenia) traktuje jako bezsensowna prowokacje.
MONISIU
Co do zdjec, to przyznam, ze sa naprawde estetyczne. Troche mi przeszkadza sposob prezentacji (moj komputer nie skaluje ich do wielkosci monitora), ale to "male piwo". Nie bede sie tu mondrzyl na temat kompozycji kadru, ale "oko" wdac masz, a kwestie teorii pomijam, to przyjdzie z czasem. Temat fajny, tak mi sie jakos cieplej zrobilo ... tesknie za sloncem ...
Mam nadzieje, ze co jakis czas uraczysz "tutejszych malkontentow" nowymi fotkami.
P.S. Gdybys potrzebowala jakis porad odnosnie literatury, czy czegokolwiek odnosnie fotografii, to smialo pytaj, wszyscy chetnie pomozemy.
pozdrawiam