Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Nasz regionalny burdelik

Post autor: GRIDD »

Na zasadzie wstępu dostanie się każdemu, a jeżeli o kimś zapomniałem uzupełnie w myśl zasady "Nie bądź prostytutką". Wiele razy mnie zastanawiało dlaczego tak wiele oczywistych rzeczy leży sobie w ukryciu i nikt tego nie chce pokazać nam szaraczkom, na odpowiedź w mojej głowie nie musiałem długo czekać w końcu rączka rączkę myje.

Oto Przypadki korupcji, nepotyzmu, głupoty oraz poczucia bezpieczeństwa pospolitych polityków naszego regionu.

Robert Raczyński - Całkowicie apolityczny polityk którego największym sukcesem (według mojej skromnej osoby) było zlikwidowanie stanowiska wice Prezydenta zarazem ustanawiając stanowisko zastępcy dzięki czemu na naszym lokalnym szczeblu narodziły się gwiazdy Lubińskiej polityki (Stawikowski, Myrda oraz Maj).
Pozostałe sukcesy to dziura w rynku oraz hala sportowa i rozwalenie PIS w regionie w zamian za poparcie Panów Skóry (tutaj mamy nawet korupcje polityczną za stanowisko), Cybulskiego oraz gwiazdy wieczoru czyli Adama Lipińskiego dla którego korupcja polityczna to przecież nie nowość.
Największym sukcesem jego gabinetu jest określenie NIK "urzędowymi głuptaskami" samemu będąc urzędnikiem.

Jak wiadomo Robert Raczyński jest liderem stowarzyszenia Lubin2006 (a może był:>?) i cóż o tym możemy napisać? Skąd taka popularność tego ugrupowania?

Zacznijmy od tub propagandowych które kiedyś "raczkowały" czyli Wiadomości Lubińskich, Lubin.pl oraz od niedawna TV regionalnej... ach zapomniałbym TV Odra.
hmm no więc kto za tym stoi?

Za gazetę WL, lubin.pl oraz TV regionalną stoi firma Pressmedial (własciciel także większości billboardów w Lubinie) co otrzymuje w zamian za swoje teksty? Posady:)

Pobawmy się zgadywankę, gdzie pracowała żona właściciela Pressmedial A. Niemca i gdzie on sam pracuje:>?

Czy warto być w obozie Lubin2006? oczywiście, że tak wystarczy popatrzyć na kariery Pana Stawikowskiego (zagłębie lubin) czy Myrdy (zagłębie lubin, RTBS oraz głosy na starszego Myrdę) oo zapomniałbym o Panu o nazwisku Maj w końcu jego żona już pracuje w Lubinie i zgadnijcie gdzie:>. Plusem Pana Maja są bezsprzecznie koncerty bo dzięki swoim znajomościom co rok sciagaja do nas zespoły grające na wrocławskich juwenaliach (i to nie ironia:)

Osobnym tematem jest Pan Dubiński i jego sławna LSI (sam też jest w zarządzie zagłębia lubin:P)

PełO:

Niezaprzeczalną gwiazdą oczywiście Pani Sawicka z Legnicy tą już niestety:( zamkneli tyle, że powinniśmy zwrócić uwagę za co:D

Za szpitale i tu moment czym się zajmuje firma Panów Wojnarowskich (Progres)? szpitalami oraz ich długami. Nasz poseł ziemi Lubińskiej Wojnarowski junior także się zajmował tą problematyką:)

no nie można zapomnieć o "obiecywaczu" Borysie i jego żonie w Civit... dopiszcie sobie sami.

PiZ:

Cybulski nic nie robiący, łapownik Lipiński i nasza gwiazda regionu Krzysztof Skóra (MPWiK) tych to nie powinien nam nikt zazdrościć, tragedia. Wieczny handel stanowiskami istny cyrk.

LSD:

Podpora naszych lokalnych związków zawodowych, największy beton partyjny w Polsce i całkowicie rodzinny interes KGHM. Jak to się mówiło "Ten kradziony samochód nie jest mój tylko syna".

ehh w skrócie, z czasem rozpisze dokładne sylwetki naszych polityków. Na początek dobre i tyle.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Od razu mówię, jeżeli zaczną się kłótnie i wyzwiska, temat zamykam i wszyscy którzy brali udział w dyskusji dostaną ostrzeżenia.

Pan GRIDD widzę chce ostro walczyć i pokazać jakich to mamy złych polityków. Szkoda, że na forum, a nie w realu, bo na forum i tak się już dużo przelało, a "mafia" dalej rządzi i rządzić będzie.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

Kampania wkracza do internetu pełną gębą...
;)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Kampania wkracza do internetu pełną gębą... ;) Nie za bardzo rozumiem tej kwestii, nie rozumiem czym moj wpis miałby sie przysłużyć w kampanii skoro dostanie się każdemu bo u nas tutaj nie ma nikogo "czystego". Ach no tak pozwole sobie dalej wylewać moja frustracje tutaj, może i jeszcze gdzieś indziej bo i czemu nie w koącu mi się nudzi, a polityków nienawidzę :D Od razu mówię, jeżeli zaczną się kłótnie i wyzwiska, temat zamykam i wszyscy którzy brali udział w dyskusji dostaną ostrzeżenia. Pan GRIDD

widzę chce ostro walczyć i pokazać jakich to mamy złych polityków. Szkoda, że na forum, a nie w realu, bo na forum i tak się już dużo przelało, a "mafia" dalej rządzi i rządzić będzie. Ależ skąd podczas wyborów chodzę po ulicy i oglądam te śliczne reklamki, kolorów jak w święta:) //Edytuj posty. //DC
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

"jak w święta" hehehe
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

dawno się nie wypowiadałem, jednak rozkwit dysput politycznych na forum mnie zainteresował, czyżby niedlugo wybory? ehh, jak ten czas leci!

zatem, myślę, że wyjścia dla osób o podobnych zapatrywaniach są różne:

- dzięki mądrej mediacji doprowadzić obecne ugrupowania do zgody i współdziałania w imie interesów regionalnych

(czysta fikcja literacka, ugrupowania raczej są jak plemiona walczące o tereny łowieckie, a ładunek wzajemnych konfliktów, niechęci, sprzecznych interesów itp. jest zbyt duży aby doszło do wspólpracy)

- zbudować nowe ugrupowanie, nową jakość i włączyć się do gry politycznej

(brzmi atrakcyjnie! super! Ale trzeba dużo zapału i realnej pracy /towar wysoce deficytowy/ dużo czasu, dużo pieniędzy, wpływy w mediach, itp. a i tak jest ryzyko, że powstanie tylko kolejna, nowa sitwa uwikłana w wojny z obecnymi)

- zignorwać to wszystko i zająć się swoimi sprawami

(to wyjście wybiera większość ludzi, po tym jak w ognistych dyskusjach da się już upust frustracji, na coś wiecej nie ma już energii)

i to by było na razie na tyle, ale jeszcze notka "prawna" (hłe hłe hłe)

Na ile mi starczy czasu, postaram się zaglądać tutaj, ale zastrzegam sobie możliwość nie odpowiadania na niektóre komentarze oraz zupełnego ignorowania niektórych uczestników dyskusji - taki mentalny firewall.
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec
Re: Nasz regionalny burdelik

Post autor: surgeon »

GRIDD pisze: Niezaprzeczalną gwiazdą oczywiście Pani Sawicka z Legnicy tą już niestety:( zamkneli
Na pewno? A w którym więzieniu siedzi jeśli można wiedzieć?
GRIDD pisze:łapownik Lipiński
Za to stwierdzenie myślę, że mógłbyś odpowiedzieć przed sądem. Chyba, że targi Tuska z Pawlakiem o stanowiska w rządzie przed jego zaprzysiężeniem to też łapówki.

Co do reszty to nawet zgoda.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Re: Nasz regionalny burdelik

surgeon pisze:
GRIDD pisze: Niezaprzeczalną gwiazdą oczywiście Pani Sawicka z Legnicy tą już niestety:( zamkneli
Na pewno? A w którym więzieniu siedzi jeśli można wiedzieć?
Oj tam czepiasz się szczegółów.
surgeon pisze:
GRIDD pisze:łapownik Lipiński
Za to stwierdzenie myślę, że mógłbyś odpowiedzieć przed sądem. Chyba, że targi Tuska z Pawlakiem o stanowiska w rządzie przed jego zaprzysiężeniem to też łapówki.
hmm przecież każdy polski dziennik oraz opozycja tak to nazwały "korupcja polityczna", "handel stanowiskami".

Tak według tej teorii to także forma łapówek:)
Awatar użytkownika
DLU
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
.

Post autor: DLU »

Wyborcza, czy Trybuna - to nie od razu każdy - to tylko `left side of the scene` ...;)
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM