Dale Cooper
Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Początkujący

http://www.elubin.pl/index.php/content/view/946/118/ pozdrawiam. //Proszę nie dublować tematów.
Dale Cooper
Dale Cooper
Ostatnio zmieniony 23 sie 2007, 16:23 przez Hayal, łącznie zmieniany 1 raz.
Początkujący

Kolejna rozprawa, zeznawała m.in. pani starosta http://www.elubin.pl/index.php/content/view/1023/118/
Początkujący

Poczucie bezkarności w II LO? http://www.elubin.pl/index.php/content/view/1027/118/ //Jaki jest sens prowadzenia dyskusji //ze sobą samym i to jeszcze wysyłając //odnośniki?? Kolejne ostrzeżenie pisemne!
Dale Cooper
Dale Cooper
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2007, 00:16 przez Hayal, łącznie zmieniany 1 raz.
Dale Cooper, osoby zainteresowane tym tematem a nie czytające na bieżąco elubin.pl wejdą stąd i przeczytają to co ich interesuje w tej sprawie. Zauważ że jest tu kolekcja linków opisujące całą sprawę. Nie sądzę, żeby był to powód do ostrzegania. I nie pisze tego względem moich powiązań z tym serwisem.Hayal pisze:(...)
//Jaki jest sens prowadzenia dyskusji
//ze sobą samym i to jeszcze wysyłając
//odnośniki?? Kolejne ostrzeżenie pisemne!
Dale Cooper
Pzdr.
Stały bywalec

Zauważ że jest tu kolekcja linków opisujące całą sprawę.
Forum to miejsce dyskusji, a nie linkownia (tutaj promująca elubin).. http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=28695#28695
Jeżeli Hayal rzuca linkami to niech przynajmniej wysili się na jakiś kilkuwierszowy komentarz by zapoczątkować jakąkolwiek dyskusję..

Maniak

Początkujący

Żeby uszczęśliwić moją "ulubioną" forumowiczkę "if_one" piszę tak bardzo wyczekiwany przez nią komentarz i wyjaśnienie co do linków.
Więc tak:
Właściwie jest to pierwsze forum na którym, że tak ujmę "się udzielam" więc zamiast bycia złośliwym wystarczy zwrócić uwagę a nie dawać ostrzeżenia czy grozić banami... ale mniejsza o to.
Uparcie daję linki dotyczące odwołania B.Dudka, bo uważam, że jest to paranoja, żeby wyrzucać dyrektora nie mając większego pojęcia z jakich powodów zwolnił on ucznia handlującego narkotykami, i niech tam garstka uczniów staje w jego obronie - w końcu to ich kolega, ale moim zdaniem osoba, która niejednokrotnie się tym zajmowała i została NIE RAZ złapana na rozpowszechnianiu narkotyków powinna ponieść jakieś konsekwencje. Szczęściem chłopaka było, że był wówczas niepełnoletni i dlatego nie został skazany... i jeżeli dyrektor usuwa taką osobę ze szkoły to należy dokonać dokładnej analizy całej sytuacji, a nie opierać się na skargach skonfliktowanych nauczycielek (koleżanek p.Starosty) i decyzji kuratorium, które o przeszłości tego ucznia również miało blade pojęcie.
Taka sprawa powinna być nagłośniona, bo to jest paranoja co się dzieje... dla mnie jest to wyrażenie zgody na hasło "Róbta co chceta..."....
Więc tak:
Właściwie jest to pierwsze forum na którym, że tak ujmę "się udzielam" więc zamiast bycia złośliwym wystarczy zwrócić uwagę a nie dawać ostrzeżenia czy grozić banami... ale mniejsza o to.
Uparcie daję linki dotyczące odwołania B.Dudka, bo uważam, że jest to paranoja, żeby wyrzucać dyrektora nie mając większego pojęcia z jakich powodów zwolnił on ucznia handlującego narkotykami, i niech tam garstka uczniów staje w jego obronie - w końcu to ich kolega, ale moim zdaniem osoba, która niejednokrotnie się tym zajmowała i została NIE RAZ złapana na rozpowszechnianiu narkotyków powinna ponieść jakieś konsekwencje. Szczęściem chłopaka było, że był wówczas niepełnoletni i dlatego nie został skazany... i jeżeli dyrektor usuwa taką osobę ze szkoły to należy dokonać dokładnej analizy całej sytuacji, a nie opierać się na skargach skonfliktowanych nauczycielek (koleżanek p.Starosty) i decyzji kuratorium, które o przeszłości tego ucznia również miało blade pojęcie.
Taka sprawa powinna być nagłośniona, bo to jest paranoja co się dzieje... dla mnie jest to wyrażenie zgody na hasło "Róbta co chceta..."....
Weteran

Ja tam jestem za maksymalną decentralizacją systemu edukacji i likwidacją ministerstwa edukacji.
Szkoły i uczelnie powinny mieć maksymalną autonomię co do programu i możliwość podejmowania decyzji w swoich sprawach, jak np regulamin szkoły, mundurki, itp.
Przez centralizację mamy takie cyrki jak niemożliwość wywalenia ucznia-handlarza narkotyków ze szkoły, albo np. przymus nauki religii, który tak naprawdę najbardziej szkodzi osobom wierzącym. (90% uczniów na religii nie jest nią zainteresowana a duża część przeszkadza, z lekcji robi się kpina a efekt jest taki, że i tak się niczego człowiek któremu zależy nie nauczy / a przez fakt przymusu religii laicka część społeczeństwa jest negatywnie nastawiona do os. wierzących)
Przez przymusową i scentralizowaną edukację szkoła staje się "przechowalnią owieczek" a nie placówką dydatktyczną.
absurdów systemu można mnożyć wiele
Szkoły i uczelnie powinny mieć maksymalną autonomię co do programu i możliwość podejmowania decyzji w swoich sprawach, jak np regulamin szkoły, mundurki, itp.
Przez centralizację mamy takie cyrki jak niemożliwość wywalenia ucznia-handlarza narkotyków ze szkoły, albo np. przymus nauki religii, który tak naprawdę najbardziej szkodzi osobom wierzącym. (90% uczniów na religii nie jest nią zainteresowana a duża część przeszkadza, z lekcji robi się kpina a efekt jest taki, że i tak się niczego człowiek któremu zależy nie nauczy / a przez fakt przymusu religii laicka część społeczeństwa jest negatywnie nastawiona do os. wierzących)
Przez przymusową i scentralizowaną edukację szkoła staje się "przechowalnią owieczek" a nie placówką dydatktyczną.
absurdów systemu można mnożyć wiele
Nie przejmuj sie to forum ma wlasnie te pewna ceche, ze kilku z "kregu" moze wszystko, a reszta do "szeregu". Proponuje sie nie przejmowac i robic swoje, najwyzej w pewnym momencie realista ci przesle autoportret, ale i to sie da przezyc.Hayal pisze:Właściwie jest to pierwsze forum na którym, że tak ujmę "się udzielam" więc zamiast bycia złośliwym wystarczy zwrócić uwagę a nie dawać ostrzeżenia czy grozić banami... ale mniejsza o to.
Natomiast co do tematu watku, mysle ze prawda jak zwykle lezy po srodku. Moze cala ta "sprawa" z uczniem byla tylko pretekstem do odwolania slabego dyrektora. Z tego co wiem Dudek nie byl odpowiednim czlowiekiem, na odpowiednim stanowisku. Wczesniejsza "czerwona" wladza powolala go z klucza odsuwajac A. Fila z tego stanowiska (ponoc tez nie zgodnie z regulaminem, sprawa w sadzie ciagle sie toczy). Drugie LO sporo stracilo pod rzadami Dudka, obizyl sie poziom, a spora czesc nauczycieli z "dorobkiem" odeszla badz "ukryla" sie na "zdrowotnym". Metody Dudka nie byly w zadnym stopniu akceptowane przez grono pedagogiczne, a ze sporo czesc tego grona "siedzi" teraz w zarzadzie starostwa to odpowiedz jest prosta.
Moim zdaniem pretekst to sobie slabiutki znalezli, ale cel osiagneli - Dudka nie ma. Czy to dobrze nie wiem, ale moze zamiast wzywac do anarchii warto sobie przemyslec podczas wyborow na kogo glosujemy i na czyje partykularne interesy stawiamy. W strostwie jest koalicja kilku partii plus podzialy wewnatrz ugrupowan, a stanowisk niestety niewiele do podzialu, a kazdy ma conajmniej kilku "swoich" do obsadzenia.
pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Weteran

@HayalHayal pisze:Żeby uszczęśliwić moją "ulubioną" forumowiczkę "if_one".....
..... zamiast bycia złośliwym wystarczy zwrócić uwagę a nie dawać ostrzeżenia czy grozić banami....
if_onkę trudno uszczęśliwić, ale taki już jej urok i natura (i tak w gruncie rzeczy jest sympatyczna), a co do ostrzeżenia to nie bierz tego do siebie, może rzeczywiście to ostrzeżenie było niepotrzebne, ale Dale trzyma po prostu dyscyplinę dyskusji i raczej wszystkim wychodzi to na dobre w dłuższej perspektywie
jakoś to przeżyjemy
a co do reszty to:
#apt-get --purge remove Soprano
wtajemniczeni będą wiedzieć o co chodzi
Stały bywalec

Weteran

Stały bywalec

Skąd to stwierdzenie? - przymusu religii przecież nie ma. Może nowy wątek by założyć?realista pisze: np. przymus nauki religii,
A co do sprawy p. Dudka.. Oczywiście wyrzucenie ucznia za narkotyki było słuszną decyzją.. Ale co do jego umiejętności zarządzania szkołą mam wątpliwości.
"W ciągu roku rządów Bogdana Dudka w szkole 19 razy zmieniano plan lekcji, odeszło 13 pedagogów i 11 uczniów. Do starostwa wpłynęły 3 skargi od nauczycieli, przed sądem pracy toczyły się 3 procesy. "
http://lubin.naszemiasto.pl/wydarzenia/728161.html
Zastanawia mnie jedno: kto na elubin pisze te relacje z rozpraw? Skąd te dosłowne cytaty? Rozprawy są nagrywane, czy też sąd udostępnia stenogramy?
Ciekawe byłyby stenogramy z rozpraw w sądzie pracy Nauczyciele vs. Były Dyrektor
Weteran

Początkujący

Po prostu red. elubin.pl w porównaniu z innym portalem lubińskim jest na rozprawach. co do skarg złożonych przez nauczycieli i skierowanych do sądu, to z tego co jest mi wiadomo to tylko jedna sprawa została wygrana na korzyść nauczycielki. a jeśli chodzi o skargi pozostałych - to proponuję nie być taką pewną, czy nie są one również w pewnym stopniu "zabiegiem" nauczycieli żeby pozbyć się dyrektora. zresztą będzie wyrok i wszystko się okaże.
Nie wiem czy wszystkim jest wiadome, ale na ostatniej rozprawie byli również red. z TVP
Nie wiem czy wszystkim jest wiadome, ale na ostatniej rozprawie byli również red. z TVP
Informacje
0 użytkowników » 1 gość