Ja osobiści nie rozumiem skąd takie uwielbienie dla Comy u wielu osób. Niektóre teksty są poniżej krytyki (Powoli spadam/ W korytarze świateł/ W pomruki znaczeń), muzyka tez nihil novi... Ale de biustibus non disputandum est, jak mawiali strarożytniKryzbi pisze:Wiesz, nie wszyscy przepadaja za taka muzyka.Dale Cooper pisze:Słabe gwiazdy wieczoru? Coma to słabo? Mi tam starczyłaby Coma na 3 dni![]()
Regulamin forum
Muzyka w Lubinie - czyli co u nas słychać ?
Nie zapomnijmy o Ideałach Sierpnia!
Weteran

Skoro nie rozumiesz to o co chodzi? Ja też nie lubię death metalu i co?3up pisze:Ja osobiści nie rozumiem skąd takie uwielbienie dla Comy u wielu osób. Niektóre teksty są poniżej krytyki (Powoli spadam/ W korytarze świateł/ W pomruki znaczeń), muzyka tez nihil novi...
Zaskocz mnie genialnym tekstem i muzyką skoro tak łatwo Ci oceniać innych.
Oczywiście, że łatwo, wszak nic to nie kosztuje. Z drugiej strony nikt mi za to nie płaci. Przecież nie oceniałem Ciebie tylko zespół. Nie rozumiem, i o to chodzi, żeby mi ktos to wytłumaczył.Dale Cooper pisze:Skoro nie rozumiesz to o co chodzi? Ja też nie lubię death metalu i co?3up pisze:Ja osobiści nie rozumiem skąd takie uwielbienie dla Comy u wielu osób. Niektóre teksty są poniżej krytyki (Powoli spadam/ W korytarze świateł/ W pomruki znaczeń), muzyka tez nihil novi...
Zaskocz mnie genialnym tekstem i muzyką skoro tak łatwo Ci oceniać innych.
Jeżeli chodzi o lepsze teksty... To choćby Kult miał sporo (na pewno z płyt "Spokojnie" obydwu "Tatów"), Kaczmarski, Świetlicki. I obywa się bez "pomruków znaczeń".
Weteran

Mam Ci wytłumaczyć, dlaczego ludzie lubią Come?
Bo mają świetne zaaranżowaną muzykę, nie śpiewają o słoneczku i złamanym sercu, są dobrymi muzykami i genialnie brzmią. Poza tym trafili w pustkę rynkową.
Twoje porównanie do Kazika, Kaczmarskiego i Świetlickiego jest tak niedorzeczne, że aż się przykro robi. Takie porównanie jak limuzyna z bolidem : |
Nie podoba Ci się, nie słuchaj i problem z głowy. A może czas poszerzyć horyzonty muzyczne?
Bo mają świetne zaaranżowaną muzykę, nie śpiewają o słoneczku i złamanym sercu, są dobrymi muzykami i genialnie brzmią. Poza tym trafili w pustkę rynkową.
Twoje porównanie do Kazika, Kaczmarskiego i Świetlickiego jest tak niedorzeczne, że aż się przykro robi. Takie porównanie jak limuzyna z bolidem : |
Nie podoba Ci się, nie słuchaj i problem z głowy. A może czas poszerzyć horyzonty muzyczne?
No ok, to przynajmniej wime, dlaczego ich tak wielbisz. Przesłuchałem sobie ich nową płytę, i jednak nie mogę się z Tobą zgodzić w większości punktów.
A co do Kazika i Świetlickiego... Sam prosiłeś o prezentację jakichs wartych uwagi tekstów. Teraz wykręcasz się się jakimś dziwnym porównaniem... Jaki bolid, jaka limuzyna? Niestety, jeżeli chodzi o Comę, to wartswa tekstwoa kuleje i to strasznie.
A co do Kazika i Świetlickiego... Sam prosiłeś o prezentację jakichs wartych uwagi tekstów. Teraz wykręcasz się się jakimś dziwnym porównaniem... Jaki bolid, jaka limuzyna? Niestety, jeżeli chodzi o Comę, to wartswa tekstwoa kuleje i to strasznie.
Weteran

Porównujesz muzykę stricte punkowo - polityczną albo patriotyczną do rockowo - metalowego drive'u... Czy to ma sens?
Co do tekstu, chodziło mi, żebyś Ty go napisał, a nie podał przykład Kazika, którego kur** wędrowniczki nie są dla mnie zbyt cudownym tekstem...
Tak jak mówiłem, łatwo oceniać, trudniej samemu coś zrobić.
Co do tekstu, chodziło mi, żebyś Ty go napisał, a nie podał przykład Kazika, którego kur** wędrowniczki nie są dla mnie zbyt cudownym tekstem...
Weteran

Zapomniałem dodać, nie wielbię ich. Znam ich, szanuję i cenię jako artystów.
Po pierwsze, nie chodziło mi o tematykę tylko o jakość. Przeciez sformuowania, że "herbata wzniosła krzyk" (z pisenki pod wiele mówiącym tytułem "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znakówDale Cooper pisze:Porównujesz muzykę stricte punkowo - polityczną albo patriotyczną do rockowo - metalowego drive'u... Czy to ma sens?
Swoją drogą kilka tekstów z „Taty Kazika” mogłoby się świetnie sprawdzić w takim klimacie.
Z tego powodu, że nie pisuję pseudo-poezji odmawiasz mi prawa do oceny twórczości Piotra Roguckiego? No bez jaj, takie stwierdzenie zabija wszelką rozmowęDale Cooper pisze:Co do tekstu, chodziło mi, żebyś Ty go napisał, a nie podał przykład Kazika, którego kur** wędrowniczki nie są dla mnie zbyt cudownym tekstem...
Uwierz mi, dla mnie to było az za duzoatn pisze:Raz przesłuchać płytę to za mało.
Weteran

Dalej nie rozumiem, po co słuchasz Comy skoro Ci się nie podoba.
Poza tym dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie przekonam Cię i Ty mnie również.
Tyle że za mną stoją fani Comy liczeni w tysiącach :] I trochę argumentów [przeciw Twojemu jednemu].
OT się zrobiło, przeniosłem temat.
Poza tym dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie przekonam Cię i Ty mnie również.
Tyle że za mną stoją fani Comy liczeni w tysiącach :] I trochę argumentów [przeciw Twojemu jednemu].
OT się zrobiło, przeniosłem temat.
Stały bywalec

Przynajmniej narzeka na cos, co zna.Dale Cooper pisze:Dalej nie rozumiem, po co słuchasz Comy skoro Ci się nie podoba.
Ależ troche racji w tym jest, COMA rzeczywiscie nie ma najmadrzejszych tekstow, aczkolwiek wokalista jest bardzo uczuciowy i swietnie pasuje do konwencji.Dale Cooper pisze:Poza tym dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie przekonam Cię i Ty mnie również.
Przesłuchałem, żeby nie było zarzutu, że nie wiem o czym pisze.Dale Cooper pisze:Dalej nie rozumiem, po co słuchasz Comy skoro Ci się nie podoba.
Po pierwsz wcale nie miałem zamiaru nikogo do niczego rpzekonywać (ani tym bardziej samemu zostać przekonanymDale Cooper pisze:Poza tym dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie przekonam Cię i Ty mnie również.
Jak dla mnie aż za bardzo.Sakis pisze:Ależ troche racji w tym jest, COMA rzeczywiscie nie ma najmadrzejszych tekstow, aczkolwiek wokalista jest bardzo uczuciowy i swietnie pasuje do konwencji.
Weteran

Śmiechu warte Grunge umarł
Może napisz coś więcej o tym, chętnie poczytam :]
Z chęcią się również dowiem, skąd Coma czerpie inspiracje wg Ciebie.
Gratuluję odkrycia ^^Ale to tylko źle świadczy o naszym rynku muzycznym.
Bywalec

Wg mnie Coma chciała by być połączeniem Toola i Parl jamu, ale to tylko moje przypuszczenia. Poza tym kojarzy mi się z trakimi zespołami jak Creed, Nikelback, Szymon Wydra i Carpe Diem... Czyli w jakimś stopniu pogrobowcami grunge'u.Dale Cooper pisze:Śmiechu warte Grunge umarłMoże napisz coś więcej o tym, chętnie poczytam :]
O słuchaczach też nienajlepiejGratuluję odkrycia ^^
@Jogi-
O gustach się nie dyskutuje (chociaz znam ludzi, którzy by z ta tezą dyskutowali), ale chyba o twórczości zespołu Coma i samym zespole podyskutowac można?
Ps. A grunge dalej żyje?
Informacje
0 użytkowników » 1 gość