Awatar użytkownika
3up
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: 3up »

Kryzbi pisze:
Dale Cooper pisze:Słabe gwiazdy wieczoru? Coma to słabo? Mi tam starczyłaby Coma na 3 dni :D
Wiesz, nie wszyscy przepadaja za taka muzyka. :)
Ja osobiści nie rozumiem skąd takie uwielbienie dla Comy u wielu osób. Niektóre teksty są poniżej krytyki (Powoli spadam/ W korytarze świateł/ W pomruki znaczeń), muzyka tez nihil novi... Ale de biustibus non disputandum est, jak mawiali strarożytni :P
Nie zapomnijmy o Ideałach Sierpnia!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

3up pisze:Ja osobiści nie rozumiem skąd takie uwielbienie dla Comy u wielu osób. Niektóre teksty są poniżej krytyki (Powoli spadam/ W korytarze świateł/ W pomruki znaczeń), muzyka tez nihil novi...
Skoro nie rozumiesz to o co chodzi? Ja też nie lubię death metalu i co?
Zaskocz mnie genialnym tekstem i muzyką skoro tak łatwo Ci oceniać innych.
Awatar użytkownika
3up
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dale Cooper pisze:
3up pisze:Ja osobiści nie rozumiem skąd takie uwielbienie dla Comy u wielu osób. Niektóre teksty są poniżej krytyki (Powoli spadam/ W korytarze świateł/ W pomruki znaczeń), muzyka tez nihil novi...
Skoro nie rozumiesz to o co chodzi? Ja też nie lubię death metalu i co?
Zaskocz mnie genialnym tekstem i muzyką skoro tak łatwo Ci oceniać innych.
Oczywiście, że łatwo, wszak nic to nie kosztuje. Z drugiej strony nikt mi za to nie płaci. Przecież nie oceniałem Ciebie tylko zespół. Nie rozumiem, i o to chodzi, żeby mi ktos to wytłumaczył.

Jeżeli chodzi o lepsze teksty... To choćby Kult miał sporo (na pewno z płyt "Spokojnie" obydwu "Tatów"), Kaczmarski, Świetlicki. I obywa się bez "pomruków znaczeń".
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Mam Ci wytłumaczyć, dlaczego ludzie lubią Come?

Bo mają świetne zaaranżowaną muzykę, nie śpiewają o słoneczku i złamanym sercu, są dobrymi muzykami i genialnie brzmią. Poza tym trafili w pustkę rynkową.

Twoje porównanie do Kazika, Kaczmarskiego i Świetlickiego jest tak niedorzeczne, że aż się przykro robi. Takie porównanie jak limuzyna z bolidem : |

Nie podoba Ci się, nie słuchaj i problem z głowy. A może czas poszerzyć horyzonty muzyczne?
Awatar użytkownika
3up
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

No ok, to przynajmniej wime, dlaczego ich tak wielbisz. Przesłuchałem sobie ich nową płytę, i jednak nie mogę się z Tobą zgodzić w większości punktów.

A co do Kazika i Świetlickiego... Sam prosiłeś o prezentację jakichs wartych uwagi tekstów. Teraz wykręcasz się się jakimś dziwnym porównaniem... Jaki bolid, jaka limuzyna? Niestety, jeżeli chodzi o Comę, to wartswa tekstwoa kuleje i to strasznie.
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Raz przesłuchać płytę to za mało.
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Porównujesz muzykę stricte punkowo - polityczną albo patriotyczną do rockowo - metalowego drive'u... Czy to ma sens?

Co do tekstu, chodziło mi, żebyś Ty go napisał, a nie podał przykład Kazika, którego kur** wędrowniczki nie są dla mnie zbyt cudownym tekstem...

Tak jak mówiłem, łatwo oceniać, trudniej samemu coś zrobić.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Zapomniałem dodać, nie wielbię ich. Znam ich, szanuję i cenię jako artystów.
Awatar użytkownika
3up
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dale Cooper pisze:Porównujesz muzykę stricte punkowo - polityczną albo patriotyczną do rockowo - metalowego drive'u... Czy to ma sens?
Po pierwsze, nie chodziło mi o tematykę tylko o jakość. Przeciez sformuowania, że "herbata wzniosła krzyk" (z pisenki pod wiele mówiącym tytułem "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków :neutralny: ) to czysta grafomania... I to nie jest jakis odosobniony przykład, takich kwiatków jest więcej. Wokalista egzaltuje się jak gimnazjalista.

Swoją drogą kilka tekstów z „Taty Kazika” mogłoby się świetnie sprawdzić w takim klimacie.
Dale Cooper pisze:Co do tekstu, chodziło mi, żebyś Ty go napisał, a nie podał przykład Kazika, którego kur** wędrowniczki nie są dla mnie zbyt cudownym tekstem...

Tak jak mówiłem, łatwo oceniać, trudniej samemu coś zrobić.
Z tego powodu, że nie pisuję pseudo-poezji odmawiasz mi prawa do oceny twórczości Piotra Roguckiego? No bez jaj, takie stwierdzenie zabija wszelką rozmowę ;)
atn pisze:Raz przesłuchać płytę to za mało.
Uwierz mi, dla mnie to było az za duzo ;)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Dalej nie rozumiem, po co słuchasz Comy skoro Ci się nie podoba.

Poza tym dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie przekonam Cię i Ty mnie również.
Tyle że za mną stoją fani Comy liczeni w tysiącach :] I trochę argumentów [przeciw Twojemu jednemu].

OT się zrobiło, przeniosłem temat.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Dale Cooper pisze:Dalej nie rozumiem, po co słuchasz Comy skoro Ci się nie podoba.
Przynajmniej narzeka na cos, co zna.
Dale Cooper pisze:Poza tym dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie przekonam Cię i Ty mnie również.
Tyle że za mną stoją fani Comy liczeni w tysiącach :] I trochę argumentów [przeciw Twojemu jednemu].
Ależ troche racji w tym jest, COMA rzeczywiscie nie ma najmadrzejszych tekstow, aczkolwiek wokalista jest bardzo uczuciowy i swietnie pasuje do konwencji.
Awatar użytkownika
3up
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dale Cooper pisze:Dalej nie rozumiem, po co słuchasz Comy skoro Ci się nie podoba.
Przesłuchałem, żeby nie było zarzutu, że nie wiem o czym pisze.
Dale Cooper pisze:Poza tym dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie przekonam Cię i Ty mnie również.
Po pierwsz wcale nie miałem zamiaru nikogo do niczego rpzekonywać (ani tym bardziej samemu zostać przekonanym ;) )Po drugie ja mam własciwie dwa argumenty, ale zasadnicze. Grafomanskie teksty i nienajświeższa muza (halo, grunge umarł!). Ale dziesiatki tysięcy fanów Comy tego nie słyszą ;) Btw. chyba miałeś rację z tym, że Coma wpisała się w niszę rynkową. Ale to tylko źle świadczy o naszym rynku muzycznym.
Sakis pisze:Ależ troche racji w tym jest, COMA rzeczywiscie nie ma najmadrzejszych tekstow, aczkolwiek wokalista jest bardzo uczuciowy i swietnie pasuje do konwencji.
Jak dla mnie aż za bardzo.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Śmiechu warte Grunge umarł :D Może napisz coś więcej o tym, chętnie poczytam :]
Z chęcią się również dowiem, skąd Coma czerpie inspiracje wg Ciebie.
Ale to tylko źle świadczy o naszym rynku muzycznym.
Gratuluję odkrycia ^^
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Jogi »

Kazdy słucha tego co do niego dociera. Niedociera do Ciebie ta muzyka- nie słuchaj. Mnie ona powala jak nie kazda.
Temat bez sensu.
O gustach sie nie dyskutuje.
"Wiem, że czesto mi odbija. Ale co z tego skoro mnie się to podoba."
Awatar użytkownika
3up
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dale Cooper pisze:Śmiechu warte Grunge umarł :D Może napisz coś więcej o tym, chętnie poczytam :]
Z chęcią się również dowiem, skąd Coma czerpie inspiracje wg Ciebie.
Wg mnie Coma chciała by być połączeniem Toola i Parl jamu, ale to tylko moje przypuszczenia. Poza tym kojarzy mi się z trakimi zespołami jak Creed, Nikelback, Szymon Wydra i Carpe Diem... Czyli w jakimś stopniu pogrobowcami grunge'u.

Gratuluję odkrycia ^^
O słuchaczach też nienajlepiej ;)

@Jogi-
O gustach się nie dyskutuje (chociaz znam ludzi, którzy by z ta tezą dyskutowali), ale chyba o twórczości zespołu Coma i samym zespole podyskutowac można?

Ps. A grunge dalej żyje?
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM