Weteran
Weteran
Kontakt:
Problem wygląda następująco:

Dwa komputery podłączone do routera i do sieci.
Net jest, wszystko działa, tylko gdy jeden komputer downloaduje z normalną prędkością, drugiemu spada ona do 8-9 kb/s i mniej.
Konfigurowaliśmy router od nowa, sformatowałem dysk i nic.

Może ktoś się spotkał z tak smutnym problemem? ;-)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ludzik »

Nic nadzwyczajnego. Niestety P2P maja to do siebie. Potrafia bardzo skutecznie zapchac kazde lacze nawet jezeli nie wysycaja go downloadem. Przy parametrach lacza masz jeszcze 2 parametry ktore moga Ci zapchac transfer (maja wplyw na sciaganie): upload i ilosc pakietow na sec. Zapchanie jednego z nich bedzie sie objawialo zmuleniem netu na innych kompach w sieci. Moja rada: dobrze poustawiaj parametry w p2p zwlaszcza upload. Przykladowo jezeli macie lacze 2Mbi/s w programie ustaw sobie sciaganie na 1Mbit (1024kbit) a upload na np 6kbit. Problem powinien zniknac. Jezeli to nie zadziala to znaczy ze najprawdopodobniej lacze zapychaja wspomniane wczesniej pakiety wtedy polecam zmiane p2p. Konfiguracja routera i formatowanie dyskow tu nic nie da.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

hyh dzięki wielkie za pomoc :)...teraz jest git :), a my się tak męczyliśmy :D XD
Obrazek
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Noo powiedzmy, że jest dobrze :P

edit:

Nie powiedzmy tylko jest :D Dzięki za pomoc ludzik, jak coś, to masz browar u mnie :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ludzik »

nie ma sprawy :) polecam sie ... :)
a browarka to chetnie wychyle przy okazji - pijam Tuskie :D
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy