mei
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
[fotki] mój widok z okna

Post autor: mei »

Witam wszystkich ;-) Niestety nie wiem jak się dodaje tu zdjęcia więc podaję adres mojej galerii:

www.mei.jpg.pl

Jeśli możecie to zerknijcie i skomentujcie. Od razu mówię, że na robieniu dobrych zdjęć się nie znam i mam bardzo taniutki aparacik :???: Lubię cykać widoczki zza okna, fascynują mnie chmury. Ostatnie 4 zdjęcia były robione tego samego dnia, o tej samej godzinie, tylko zmieniałam ustawienia aparatu (czytaj: bawiłam się). I oczywiście jest też zdjęcie mojego piesa jako miły dodatek;) Proszę o kilka słów na temat tych zdjęć i podpowiedź jak się tu wkleja fotki.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

mei
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
widok z okna

Dzięki za podpowiedź:) umieszczam więc te fotki:

Chwilowo mogą być niewidoczne bo dopiero wrzuciłam na inny serwer i musi się to wszystko dograć... wrrr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

czym robisz zdjecia? Moze byl_bym w stanie ci jakos podpowiedziec jak wyciagnac z niego na maxa...
Obrazek
mei
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Sorki, że nadal tych zdjęć nie widać... Problem mam z serwerem. Jak naprawię to poprawię linki. Tak jak pisałam wcześniej, aparacik mam z rodzaju tych najtańszych amatorskich (w sensie dla samego posiadania cyfrówki). Canon PowerShot A430. Kupiłam go bo chciałam mieć aparacik tylko do fotografowania dosłownie pierdół typu imprezy, wyjazdy itp. Ale po tych zdjęciach z mojego okna chyba jednak wolałabym mieć lepszy:) Pozdr
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

Sorki, że nadal tych zdjęć nie widać... Problem mam z serwerem. Jak naprawię to poprawię linki. Tak jak pisałam wcześniej, aparacik mam z rodzaju tych najtaąszych amatorskich (w sensie dla samego posiadania cyfrówki). Canon PowerShot A430. Kupiłam go bo chciałam mieć aparacik tylko do fotografowania dosłownie pierdół typu imprezy, wyjazdy itp. Ale po tych zdjęciach z mojego okna chyba jednak wolałabym mieć lepszy:) Pozdr Aparacik masz calkiem dobry i na pare "chwil" ci wystarczy. Po prostu moim zdaniem wybralas sobie trudny temat. Wbrew pozorom "widoczki" to nic prostego, a ty jeszcze wybierasz "trudne" pory. Sprobuj najpierw fotografowac w porach kiedy swiatlo nie jest zbyt kontrastowe i koniecznie jesli chcesz miec ladne chmury staraj sie miec slonce zawsze z boku aparatu. Natomiast jesli chodzi o fotke "psia" to ta mi sie najbardziej podoba, slodki "nochal". Szkoda ze nie poszlas za ciosem i nie staralas sie uchwycic tych niesamowitych oczu, tak zeby punkt ostrosci wlasnie na oczy byl skierowany. Reasumujac fotografujac ludzi i pupile najwazniejsze jest to zeby ostrosc byla ustawiona wlasnie na oczy, tak wiec kadrujac ustaw strosc, po czym przytrzymujac caly czas spust aparatu ustaw sobie dowolny kadr, aparat sam dobierze wszystkie pozostale parametry. Nie poddawaj sie i pruboj dalej, a efekty zaczna same przychodzic. pozdrawiam
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM