Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Tak się zastawiam czy Pan Prezydent pomyślał gdzie zrobi parkingi przy osirze na kilka_
set aut. Przecież już teraz przez to że obok osiru jest szkoła wyższa to parking w sobotę i w niedziele jest zapchany ale jak ma jakąś koncepcje to powodzenia \\nie ten dział, przenoszę.
set aut. Przecież już teraz przez to że obok osiru jest szkoła wyższa to parking w sobotę i w niedziele jest zapchany ale jak ma jakąś koncepcje to powodzenia \\nie ten dział, przenoszę.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2007, 17:53 przez agat_w, łącznie zmieniany 2 razy.
Weteran

Hmm szkoła wyższa powinna mieć chyba swój parking, choć może źle myślę.
Mam za to częściowe rozwiązanie problemu, może zamiast samochodów, ludzie użyją własnych nóg? Albo komunikacji miejskiej/międzymiastowej?
Mam za to częściowe rozwiązanie problemu, może zamiast samochodów, ludzie użyją własnych nóg? Albo komunikacji miejskiej/międzymiastowej?
Nie słyszałem aby prezydent jakiegokolwiek miasta robił parkingi.
Wydaje mi się czy projekt przyszłej hali min zakłada budowę parkingów przy tejże? Byłoby jakieś rozwiązanie.
Przychylam się zresztą do Dale Cooper - jak ja studiowałem to jeździłem tramwajem albo autobusem, a teraz? W dupach się panie poprzewracało!
Wydaje mi się czy projekt przyszłej hali min zakłada budowę parkingów przy tejże? Byłoby jakieś rozwiązanie.
Przychylam się zresztą do Dale Cooper - jak ja studiowałem to jeździłem tramwajem albo autobusem, a teraz? W dupach się panie poprzewracało!
Bywalec

Weteran

Nowy(a) na forum

Weteran

dokładnie. Nikt nie zabrania byc bardziej wygodnym i dojezdzac samochodem. To indywidulany wybor i ktos kto wybierze samochod musi sie liczyc z ta niedogodnoscia (czyli brakiem miejsc do parkowania). Ja nie widze potrzeby by z moich pieniedzy miasto finansowalo budowe parkingu prywatnej szkole.JasioJasio pisze:Przychylam się zresztą do Dale Cooper - jak ja studiowałem to jeździłem tramwajem albo autobusem, a teraz? W dupach się panie poprzewracało!
Weteran

Hmm
Obora -> Krzeczyn Mały -> Krzeczyn Wielki -> Chróstnik -> Przylesie
Kto mówił, że nie ma obwodnicy?
Obora -> Krzeczyn Mały -> Krzeczyn Wielki -> Chróstnik -> Przylesie
Kto mówił, że nie ma obwodnicy?
Maniak

JasioJasio,
i który projekt Hali? bo było już pare ....
no tak, to oczywiste że robi to firma, problemik że prezydent proponuje budżet w którym są takie inwestycje zapisane, radni go zatwierdzają (lub zmieniają) i prezydent go wykonuje więc tak na prawdę to On odpowiada za budowę parkingów, nie wiedziałeś.Nie słyszałem aby prezydent jakiegokolwiek miasta robił parkingi.
i który projekt Hali? bo było już pare ....
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

@polar21
Powstaje zatem pytanie: Czy prywatna szkoła nie może wyłożyć pieniędzy na budowę parkingów w okolicy? Może nawet zarezerwować te miejsca i sprzedawać karnety parkingowe dla swoich studentów - odciąży to miasto i podniesie atrakcyjność placówki.
Powstaje zatem pytanie: Czy prywatna szkoła nie może wyłożyć pieniędzy na budowę parkingów w okolicy? Może nawet zarezerwować te miejsca i sprzedawać karnety parkingowe dla swoich studentów - odciąży to miasto i podniesie atrakcyjność placówki.
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Jeżeli chodzi o nasza wyższą szkołę to podobną wioche odwala na Osiedlowej gdzie mają swoją file w były żłobku. Uczniowie parkują ldookoła blokując wyjazd z garaży okolicznym mieszkańcom i mocno utrudniając poruszanie się po tych ulicach.
Miejsca do parkowania można by zrobić przy szkole przy ulicy Osiedlowej i Wiśniowej , ale przede wszystkim pełno miejsca do parkowania jest na terenie szkoły bo kiedyś był tam plac zabaw teraz zarasta to chwastami a mogły by stać tam auta uczniów, po zrobieniu tam parkingu.
Miejsca do parkowania można by zrobić przy szkole przy ulicy Osiedlowej i Wiśniowej , ale przede wszystkim pełno miejsca do parkowania jest na terenie szkoły bo kiedyś był tam plac zabaw teraz zarasta to chwastami a mogły by stać tam auta uczniów, po zrobieniu tam parkingu.
Informacje
Google [Bot] » 1 gość