Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
parkingi przy osirze.

Post autor: agat_w »

Tak się zastawiam czy Pan Prezydent pomyślał gdzie zrobi parkingi przy osirze na kilka_

set aut. Przecież już teraz przez to że obok osiru jest szkoła wyższa to parking w sobotę i w niedziele jest zapchany ale jak ma jakąś koncepcje to powodzenia \\nie ten dział, przenoszę.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Hmm szkoła wyższa powinna mieć chyba swój parking, choć może źle myślę.

Mam za to częściowe rozwiązanie problemu, może zamiast samochodów, ludzie użyją własnych nóg? Albo komunikacji miejskiej/międzymiastowej?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Nie słyszałem aby prezydent jakiegokolwiek miasta robił parkingi.

Wydaje mi się czy projekt przyszłej hali min zakłada budowę parkingów przy tejże? Byłoby jakieś rozwiązanie.

Przychylam się zresztą do Dale Cooper - jak ja studiowałem to jeździłem tramwajem albo autobusem, a teraz? W dupach się panie poprzewracało! :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: crazyhenry »

Łoj! JasioJasio. To nie znaczy, że furmankami a rikszami bogatsi mamy na uczelnię dojeżdżać. a placysko jest tu widzę ogromne, z tyłu, można więc ten projekt z palcem w nosie zrealizować.
Quo vadis Domine ? Czy byt określa świadomość a niebyt jest nicością ?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

W centrum miasta jest za mało parkingów.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: miroslav »

W sobotę to było coś niesamowitego. Odrodzenia była zakorkowana. Nie tylko Odrodzenia, ale i ulice boczne. Sikorskiego w remoncie. Podobno też i Niepodległości była zamknięta, a ludzie wyjeżdżali z giełdy. Takiego czegoś jeszcze nie widziałem.
Miroslav
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

przyzwyczajaj się, poblokowana część ulic przy budowie galerii, a potem korki w weekendy jak kienci będą chcieli dojechać
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

realista pisze:przyzwyczajaj się, poblokowana część ulic przy budowie galerii, a potem korki w weekendy jak kienci będą chcieli dojechać

hehehe..negatywne symptomy wielkomiejskiego zycia powoli wkraczaja do naszego miasta.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

JasioJasio pisze:Przychylam się zresztą do Dale Cooper - jak ja studiowałem to jeździłem tramwajem albo autobusem, a teraz? W dupach się panie poprzewracało! :)
dokładnie. Nikt nie zabrania byc bardziej wygodnym i dojezdzac samochodem. To indywidulany wybor i ktos kto wybierze samochod musi sie liczyc z ta niedogodnoscia (czyli brakiem miejsc do parkowania). Ja nie widze potrzeby by z moich pieniedzy miasto finansowalo budowe parkingu prywatnej szkole.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: ALLka »

pieknie bylo widac jak bardzo brakuje obwodnicy laczacej Ustronie z Przylesiem :)

Oby jak najszybciej powstala :)
Kobieta nie wie czego szuka ale nie odpuści dopóki nie znajdzie.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Hmm
Obora -> Krzeczyn Mały -> Krzeczyn Wielki -> Chróstnik -> Przylesie

Kto mówił, że nie ma obwodnicy? :P
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

JasioJasio,
Nie słyszałem aby prezydent jakiegokolwiek miasta robił parkingi.
no tak, to oczywiste że robi to firma, problemik że prezydent proponuje budżet w którym są takie inwestycje zapisane, radni go zatwierdzają (lub zmieniają) i prezydent go wykonuje więc tak na prawdę to On odpowiada za budowę parkingów, nie wiedziałeś. :P
i który projekt Hali? bo było już pare ....
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

@polar21

Powstaje zatem pytanie: Czy prywatna szkoła nie może wyłożyć pieniędzy na budowę parkingów w okolicy? Może nawet zarezerwować te miejsca i sprzedawać karnety parkingowe dla swoich studentów - odciąży to miasto i podniesie atrakcyjność placówki.
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

Jeżeli chodzi o nasza wyższą szkołę to podobną wioche odwala na Osiedlowej gdzie mają swoją file w były żłobku. Uczniowie parkują ldookoła blokując wyjazd z garaży okolicznym mieszkańcom i mocno utrudniając poruszanie się po tych ulicach.
Miejsca do parkowania można by zrobić przy szkole przy ulicy Osiedlowej i Wiśniowej , ale przede wszystkim pełno miejsca do parkowania jest na terenie szkoły bo kiedyś był tam plac zabaw teraz zarasta to chwastami a mogły by stać tam auta uczniów, po zrobieniu tam parkingu.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Orla

Post autor: rszalc »

Zobacz co dzieje się na Orlej (31-39) wieczorem, jaki jest problem z miejscami do parkowania.
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM