Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Od wczoraj, tj 1 czerwca telewizja TKL zmienila nazwe na TVL...
Nie wiem po co taki zabieg... smiem domniemac, ze nowe wladze TKL-u nie maja sily przebicia i probuja wypromowac sie pod znana juz marka TVL.
Jak dla mnie to troche za duzo TVL-ow w tym miescie juz jest. Jestem ciekaw jak to teraz bedzie wygladalo od strony prawnej, ale jestem pewien, ze dotychczasowa (ta prawdziwa, miedziowa) TVL nie pozwoli na takie cos.
Nie wiem po co taki zabieg... smiem domniemac, ze nowe wladze TKL-u nie maja sily przebicia i probuja wypromowac sie pod znana juz marka TVL.
Jak dla mnie to troche za duzo TVL-ow w tym miescie juz jest. Jestem ciekaw jak to teraz bedzie wygladalo od strony prawnej, ale jestem pewien, ze dotychczasowa (ta prawdziwa, miedziowa) TVL nie pozwoli na takie cos.
Nowy(a) na forum

Weteran

Radio Lubiąskie by się przydało. To do dzieła.
Była_
by [ort!]
przy okazji promocja lubiąskich zespołów.
by [ort!]
przy okazji promocja lubiąskich zespołów.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2007, 19:54 przez atn, łącznie zmieniany 1 raz.
roots.bloody.roots
roots.linux.roots
Weteran

no właśnie nie tak prosto z radiem, kasy trzeba
na radio "radiowe" potrzebna jest droga koncesja i haracz do zaiksu, pirackie nadawanie w eter jest ryzykowne choć są dobre techniki utrudniające namiar nadawcy (ale jak wtedy załatwić legalny kontakt i promocje lubińskich zespołów???)
na radio netowe potrzebna jest też rejestracja firmy, potem rejestracja w zaiksie i płacenie haraczu z piratem podobny problem jak powyżej
kasy trzeba!!!
piraty odpadają, IV Rzesza jest bardzo cięta na niezależne media (już na poziomie pirackiej rozgłośni osiedlowej są duże restrykcje i potrafią wpaść ci do lokalu rządowi teletubisie w kominiarkach i zrobić pacyfikację)
W necie da się uruchomić łatwo niezależną TV, ale podobny problem pozostaje...
na radio "radiowe" potrzebna jest droga koncesja i haracz do zaiksu, pirackie nadawanie w eter jest ryzykowne choć są dobre techniki utrudniające namiar nadawcy (ale jak wtedy załatwić legalny kontakt i promocje lubińskich zespołów???)
na radio netowe potrzebna jest też rejestracja firmy, potem rejestracja w zaiksie i płacenie haraczu z piratem podobny problem jak powyżej
kasy trzeba!!!
piraty odpadają, IV Rzesza jest bardzo cięta na niezależne media (już na poziomie pirackiej rozgłośni osiedlowej są duże restrykcje i potrafią wpaść ci do lokalu rządowi teletubisie w kominiarkach i zrobić pacyfikację)
W necie da się uruchomić łatwo niezależną TV, ale podobny problem pozostaje...
Weteran

Hmm... Po co komu TV? Od dwóch lat nie mam telewizora, od mniej więcej 7 oglądam może 2 - 3 godziny w miesiącu
Czyli da się przeżyć. No chyba, że TV dla niektórych to jedyne okno na świat, niestety bardzo brudne to okno 
Weteran

To tak jak ze stronami o LubinieJak dla mnie to troche za duzo TVL-ow
Co do netowego radia, to jest Lubiński Podcast 9
"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Informacje
0 użytkowników » 2 gości