Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Public Service in Lubin

Post autor: oneegregious »

Nie jestem obywatelem polskim, dowiedziałem się wczoraj. W Referacie ds. Praw Jazdy poinformowano mnie, że paszport nie jest dokumentem, który może potwierdzić moje ID. Potrzebny jest DO, którego akurat w tej chwili nie jestem w stanie przedstawić z powodów w tej chwili mniej istotnych. Zadzwoniłem więc do Pana Seketarza Powiatu, ponieważ poradzono mi, abym to uczynił; może uda się coś załatwić z Jego pomocą. Nie udało się. Pan Sekretarz Powiatu stwierdził, że paszport potwierdza moje polskie obywatelstwo, ale tylko poza granicami RP.

Co ciekawsze: Pan Sekretarz Powiatu nie posiada nazwiska – stanowczo odmówił przedstawienia się. Czy ktoś poda mi nazwisko Szanownego Pana (Sobiepana), który jest zbyt wysoko, aby się przedstawić? W końcu ja zrobiłem to na początku rozmowy, na co Pan Seketarz Powiatu odpowiedział:” Coż, nie mogę wiedzieć czy tak się pan nazywa, w końcu rozmawiamy przez telefon” MNIE TEŻ BYŁO MIŁO Z PANEM ROZMAWIAĆ, SZANOWNY PANIE SEKRETARZU!!! Gratuluję profesjonalizmu, manier i fachowej obsługi klienta. Tak, klienta, szanowny Panie.

To, że nie uważa się mnie za obywatela RP, gdy nie mam przy sobie DO; cóż czy ktoś może skontaktować mnie z p. Bareją?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Śmieszne ale smutne.
Sekretarz powiatu nazywa się nazywa się Lesław Hałucha (za stroną www.lubin-powiat.pl) - nie wiem jednal czy z tym panem własnie rozmawiałeś.

Takich niestety mamy urzędników. W mojej firmie jesli gdzieś dzwonię to po pierwsze podaję nazwisko, gdy odfbieram podobnie choć jak ktoś już dzwoni pod ten numer to wie z kim bedzie rozmawiał - specyfika stanowiska.

W urzędzie gość powinen robić tak samo i w dodatku grzecznym tonem.

Widze dwa powody:

1. W domu rodzinnym gościa kultury nie nauczyli.
2. Wstydzi się nazwiska.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

no to jakis debil. Przeciez w UK nie ma dowodow osobistych. Jakich my mamy urzednikow (i za co biora pieniadze) skoro takich rzeczy nie wiedza....porazka :(
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM