Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Premier Węgier powiedział: ""Kłamaliśmy przez ostatnie półtora roku (...) Nie znajdziecie ani jednego znaczącego posunięcia rządu, z którego moglibyśmy być dumni. Kłamaliśmy rano i wieczorem (...) Nie mieliśmy wyboru, bo spieprzyliśmy gospodarkę, i to nie tylko trochę, ale bardzo" - tłumaczył premier partyjnym kolegom.
Prezydent Raczyński 4 lata temu obiecywał:
"minimum 4 x 365 nowych miejsc pracy" (gdzie są te miejsca pracy?),
"uruchomię Specjalną Strefę Ekonomiczną, która przez 800 dni nie dała żadnego nowego miejsca pracy, choć wydano na nią ok. 10 mln zł" (cha - minęło chyba kolejne 1200 dni),
"mam oferty inwestorów, z którymi dzisiaj nikt nie chce rozmawiać" (gdzie oni są?),
"znacznie obniżę ceny gruntów komunalnych" (ciekawe),
Jeszcze inne obietnice jak ta, w której obiecywał budowę hali sportowej na 5 tysięcy ludzi.
Czy chcecie być nadal tak oszukiwani?
"uruchomię Specjalną Strefę Ekonomiczną, która przez 800 dni nie dała żadnego nowego miejsca pracy, choć wydano na nią ok. 10 mln zł" (cha - minęło chyba kolejne 1200 dni),
"mam oferty inwestorów, z którymi dzisiaj nikt nie chce rozmawiać" (gdzie oni są?),
Jeszcze inne obietnice jak ta, w której obiecywał budowę hali sportowej na 5 tysięcy ludzi.
Czy chcecie być nadal tak oszukiwani?
Maniak

Nowy(a) na forum

Maniak

Kod: Zaznacz cały
Nie tomi, nie przyznał się do błędu. Ktoś podesłał do radio tasmę z jego nagraniem:)CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Do jasnej ......!! Rozsądnie ???to znaczy JAK!!Tytan1111 pisze:Problem nie w tym czy się przyznał, czy nie przyznał. Problem w tym, że politycy kłamią a my im dajemy się wodzić tymi złudnymi obietnicami. Wybierzmy w Lubinie rozsądnie.
[ Dodano: Czw 21 Wrz, 2006 21:02 ]
Czy chcecie być nadal tak oszukiwani?[/quote] a CO ??!! jest jakieś wyjście??Sam Raczyński spartolił..?? A gdzie tzw. Rada Miejska..Mnie się marzy publikacja życiorysów radnych posłów i presydentów trzech ostatnich .Wtedy stanie się jasne kto i po co partolił i nadal partoli. mnie tylko wkurfiają takie infantylne wyliczanki...
Maniak

irku, spokojnie, żeby rzetelnie ocenić nalezy wiedziec przede wszystkim jakie ma kompetencje taki czy inny urzędnik. akurat w lubinie niema problemu, Prezydent to władza wykonawcza. czyli wykonywanie budżetu czyli kasy miejskiej, zarządzanie firmami miejskimi, przeprowadzanie przetargów i konkursów, sprzedaż majątku. Rada Miejska uchwalanie budżetu, miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, nadawanie nazw , i to co tak ostatni jest nagłaśniane wprowadzanie zmian w budżecie ale tylko na wniosek prezydenta, radni nie mogą zgłaszać takich poprawek.
tak w skrócie wygląda sprawa kompetencji, wiem że to chore brak jakichkolwiek możliwości kontrolnych, ale to już inna kwestia.
jeżeli chodzi o Raczyńskiego to w pozyskaniu inwestorów nikt mu niemógł przeszkodzić, bo to tylko jego kompetencje, podobnie sprawa ma się z tworzeniem miejsc pracy i uruchomieniem strefy, co do hali to bez zgody RM nie jest w stanie tego wykonać (chyba że znajdzie jakiegoś prywatnego inwestora np. KHGM).
jeżeli chodzi o radnych to faktycznie jest to problem bo jak ich rozliczyć. z tego co sam zauważyłem to tylko kilku z 23 powinno zostać. każdy pewnie jakoś tam próbował realizować swoje obietnice ale jak to komu wyszło to każdy musi spytać/sprawdzić przedstawiciela swojego okręgu.
i na koniec odpowiem, nie sam. razem ze swoimi służbami. przy targowisku RM zero możliwości, przy rynku podobnie przy stadionie podobnie. przy hali na osirze (ta która miała powstać) RM przeznaczyła tyle ile chciał prezydent, ale wygrał projekt który się tam nie mieścił (kto dopuścił taki projekt do konkursu?) więc rozwiązano umowę. nie sam prezydent ale to on decydował kto czym się zajmował, dobór kadr to najważniejsza sprawa, więc czyja wina sam sobie odpowiedz.
tak w skrócie wygląda sprawa kompetencji, wiem że to chore brak jakichkolwiek możliwości kontrolnych, ale to już inna kwestia.
jeżeli chodzi o Raczyńskiego to w pozyskaniu inwestorów nikt mu niemógł przeszkodzić, bo to tylko jego kompetencje, podobnie sprawa ma się z tworzeniem miejsc pracy i uruchomieniem strefy, co do hali to bez zgody RM nie jest w stanie tego wykonać (chyba że znajdzie jakiegoś prywatnego inwestora np. KHGM).
jeżeli chodzi o radnych to faktycznie jest to problem bo jak ich rozliczyć. z tego co sam zauważyłem to tylko kilku z 23 powinno zostać. każdy pewnie jakoś tam próbował realizować swoje obietnice ale jak to komu wyszło to każdy musi spytać/sprawdzić przedstawiciela swojego okręgu.
i na koniec
Kod: Zaznacz cały
Sam Raczyński spartolił..??CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

irek pisze:To ON obiecywał, więc to ON spartolił. Proste. Lepiej nie obiecywać tego czego nie mozna wykonać. Najlepsze jest to, że on się w ogóle za realzicję swoich obietnic nie zabrał.Tytan1111 pisze:Sam Raczyński spartolił..?? A gdzie tzw. Rada Miejska..Mnie się marzy publikacja życiorysów radnych posłów i presydentów trzech ostatnich .Wtedy stanie się jasne kto i po co partolił i nadal partoli. mnie tylko wkurfiają takie infantylne wyliczanki...
Informacje
0 użytkowników » 1 gość