forum LUBIN pl Strona Główna
Współpraca: eLubin.pl forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
FAQSzukajUżytkownicyGrupyProfilRejestracjaZalogujDodaj do ulubionych!Startuj z nami!Współpraca/reklamaKontakt
forum LUBIN pl Strona Główna » Nasze miasto - Lubin » Lubin w [email protected] » jaki w lubinie internet ?? Poprzedni temat :: Następny temat
jaki w lubinie internet ??
Autor Wiadomość
Ghost
Nowy(a) na forum


Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 5
Skąd: Lubin
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 06:41

A mial ktos do czynienia z NASA ?? Jak to u nich wyglada ?? Niedlugo skonczy mi sie umowa z Dialogiem i zastanawiam sie czy do nich nie przejsc. Podobno nie ma u nich wiekszych problemow ale moze ktos jest w stanie napisac cos wiecej.

Podpis użytkownika:
Marian
Weteran


Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 917
Skąd: Lubin / Toruń
Osiedle: U IV
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 11:50

ja w lubinie mam radiowke z nasa.

z problemow to czasami tylko rozlaczanie ale to normalne przy radiowkach raczej. zmiennosc transferu w zaleznosci od pogody ;] generalnie problemy samego pokroju neta radiowego. a wiem, ze koles przyszedl zamontowal zrobil wszystko i smiga poki co. cena przystepna a dostep 24/h wiec jest ok ogolnie.

Podpis użytkownika:
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1876
Skąd: Lubin
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 12:40

a jak to wygląda z transferem?

Podpis użytkownika:
Gunia
Nowy(a) na forum


Dołączyła: 04 Mar 2006
Posty: 8
Skąd: Lubin
Osiedle: Krzeczyn Wielki
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 13:17

Czy ktoś jest zorientowany jak wygląda sprawa z netem w Krzeczynie Wielkim?
Obecnie korzystam z usług Dialogu, mam DSL 512. Jestem bardzo zadowolona. Moje zadowolenie kończy się w czerwcu :(
Nie mam zaufania do netu radiowego.
Wiem, że w Krzeczynie wisi reklama tej firmy http://www.ornet.com.pl/?...=13&k2=55&k3=22 czy ktoś, coś o niej słyszał?

Podpis użytkownika:
brunet
Nowy(a) na forum


Wiek: 33
Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 13
Skąd: Lubin
Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 10:06

Hey. Cody, ta sieć tak samo stoi jak ta stronka ? ;-P Bo coś wejść nie mogę. ja tam mam 2 mb dialoga na kilkanaście osób ale lagów i zwolnienia transferu jakoś nie odczuwam ;-> Jedynie przy grach pingi ~70-100. Pozdrawiam.

Podpis użytkownika:
forumeria.pl
damian
Bywalec



Wiek: 31
Dołączył: 11 Wrz 2004
Posty: 210
Skąd: Liban
Osiedle: przy-lesie
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 10:15

Hej

Więc korzystam z usług znanego już Dialogu, prędkość 256 Kb, płace miesięcznie 130 zł w tym mam też 80 darmowych minut przez telefon, przy ściąganiu osiągam transfer ok 35 Kilo ( z serwera FTP), a w np: emule dochodzi do 26 kilo. Czyli wszystko się zgadza :) jak narazie tylko raz nastąpiła przerwa w dostawie internetu na około 4 godziny, koszt założenia 1 zł

Podpis użytkownika:
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters





www.photoblog.pl/wesoly
JasioJasio
Weteran



Dołączył: 24 Gru 2004
Posty: 719
Skąd: Lubin, oczywiście
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 21:24

Jestem chyba liderem. Co prawda tylko Dialog łącze ISDN a więc łącze max 115 kb, transfer do 10kB.

Czym więc się chwalę?

Zupełnie FREE:)

Podpis użytkownika:
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1876
Skąd: Lubin
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 12:10

JasioJasio, przebije Cie ;] transfer do 140kb/s - free ;]

Podpis użytkownika:
JasioJasio
Weteran



Dołączył: 24 Gru 2004
Posty: 719
Skąd: Lubin, oczywiście
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 12:01

W domu? No to przebiłeś...

Podpis użytkownika:
ARO
Nowy(a) na forum



Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 45
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie IV
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 20:19

Ornet to też niezaciekawa firma z tego co się orjętuje.
A co do ISDN to faktyczny transfer ISDN powinien wynosić około 15 kb/s

Podpis użytkownika:
Wszystko się kończy jak ostatni browar który sączysz
cody
Nowy(a) na forum


Dołączył: 15 Lis 2004
Posty: 8
Skąd: lubin
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 21:15

Brunet, stronka nie stala bo niekomu nie przyszlo do glowy aby ja zamiescic na serwerze po reinstalce systemu :)
A co do neta w centrum:
http://lamers.lubin.pl

Kosciuszki, Niepodleglosci etc.

Jak by co dzwonic a przyjdzie sie i sie sprawdzi czy dziala i jak z mozliwym darmowym okresem probnym :-)

Podpis użytkownika:
GucioS
Nowy(a) na forum



Dołączył: 02 Cze 2005
Posty: 18
Skąd: Lubin
Osiedle: Swierczewskiego
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 08:57

DSL jest cool :)
Polecam bo warto zwlaszcza jak masz zamiar wiele surfowac po necie :hihi:

Podpis użytkownika:
....:::: GucioS ::::....
-------------------------
sbx
Nowy(a) na forum


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 5
Skąd: lubin
Osiedle: przylesie
Wysłany: Pon Paź 16, 2006 16:11

nie brac dialogu.. to najgorsze gowno jakie znam. lagi.. cochwile wywala z neta.. strony dlugo wchodza. sam mam 256 aDSL i sa wielkie problemy, a nadodatek gram multiplayer w gierke i pingi sa wysokie.

Podpis użytkownika:
Sakis
Stały bywalec



Dołączył: 01 Wrz 2005
Posty: 322
Skąd: Lubin
Wysłany: Pon Paź 16, 2006 16:29

sbx, oficjalnie to sa jakies prace na sieci, dlatego ostatnio net tak muli. Poza tym dialog to bardzo dobra siec. (zazwyczaj ; p)

Podpis użytkownika:
Kryzbi
Przyjaciel Forum



Wiek: 30
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1364
Wysłany: Pon Paź 16, 2006 20:25

sbx, ekhm.. tak jak napisal kolega Sakis :P trwaja prace.. niedlugo pewnie to sie zmieni i wszystko bedzie w normie, mam nadzieje ze jak najszybciej.. ale ogolnie jestem zadowolony z netu z Dialogu.. jakos do Telekomuny nie mam zaufania..

Podpis użytkownika:
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 4 z 8  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Posty na Forum są własnością ich autorów - redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść postów.