nikt sie nie polakomi wiec moze ja cos napisze ;]
Pomyslalem, ze popatrze na to tym razem z dwoch punktow obserwacyjnych, pierwszy to typowu user, drugi to milosnik projektowania stron.
Jako pierwszy daje plusy za:

wyszukiwarke, umiejscowiona w topie. (tylko nie kazdy moze wiedziec, ze trzeba nacisnac ENTER i bedzie szukal tego nieszczesnego przycisku "szukaj" lub cos intuicyjnego;])

za zdjecia, jedne ladne inne juz gorzej. Podoba mi sie
http://www.janex.pl/jpg/disano/p1085705.jpg

szybko sie otwiera
I minus:

beznadziejne rozmieszczenie menu, mambo ma na tyle zryty system, ze wprowadzil Pan poprostu drugie menu. niewiadomo oco biega do konca, na gorze cos , na dole cos, ... nie wyglada ladnie i wprowadza zmieszanie.
Nie wiem czy wiecej mozna cos o tym powiedziec pod tym wzgledem.
Z pewnoscia wiecej mozna powiedziec o grafice.
- fajne, ze zdjecia w tobie sie zmieniaja, wprowadza swiezosc na kazdej z podstron
- to menu boczne, wyglada okropnie, system podswietlen niczego nie mowi, a raczej mowi, ze to blad niz zamierzony efekt. Nie podoba mi sie to bardzo bardzo.
- zdjecia po lewej niewiadomo dlaczego sa tak male, skoro miejsce dla nich jest o wiele wieksze.
- te pionowe linie o grubosci 1px czerwone sie urywaja, nie uwierze,z e to celowe, bo lewa i prawa linia przecina sie w roznych momentach.
- "Start -> Kontakt" (przyklad) jest umiejsowione w zlym miejscu, ani tego nie widac bo przytlacza to ogromne zdjecie nad tym, ani to niczemu nie sluzy bo klient i tak zamiast od razy wiedziec gdzie sie znajduje i gdzie moze sie wrocic musi szukac wzrokiem po projekcie. Nie marketingowe rozwiazanie.
-
http://www.janex.pl/content/view/149/36/ tutaj na dole pod tesktem napis "drukuj" i ikonka "e-mail" maja czerwona otoczke co chyba jest bledem , z pewnoscia nie zamierzone ;]
cos projekt czysty ale nie w ta strone moim zdaniem , zamist do minimalizmu poszedl Pan (podreslam moim zdaniem) to strone anoreksji typograficznej
Gdyby poprawic pare rzeczy moglo by byc naprawde .. milo, bo ja wciaz uwazam, ze z mambo nie moze byc ... fajnie.
Pozdrawiam
Mariusz